Egy massively multiplayer online stratégiai játék blogja a fejlesztés kezdetétől a játék indulásáig, és túl...

Utolsó kommentek

  • devDavid: Közérdekű közlemény #1 Készítettem egy kisebb adatbázis dump-ot, amivel könnyebb dolgozni (fejles... (2012.12.24. 14:11) Letölthető Zandagort
  • cu2: @devDavid: Lehet, hogy én voltam félreérthető, mert nem vettem rossz néven a(z egyébként jogos) kr... (2012.12.23. 17:42) Letölthető Zandagort
  • devDavid: @cu2: ne érts félre, nem kritizálni akarom, nagyon nagy dolog - szerintem - hogy egy ilyen projekt... (2012.12.23. 17:24) Letölthető Zandagort
  • Utolsó 20

Címkék

Irina: a negyedik Zandagort-novella

2010.02.08. 00:58 cu2

Igor Nemezin elgondolkozva nézi a világító stratégiai térképet. Igen, gondolja, valóban nem rózsás a Föld helyzete. Az amerikai Sky flotta egyre nagyobb veszteségeket szenved, és a kínai Kyu sem áll fényesebben. Egyedül csak a Balsoj, a nagy orosz föderáció űrserege sértetlen még. Mert ők még nem szálltak harcba. Nemezint pont ez aggasztja. Még nincs megegyezés az amerikaikkal és a kínaiakkal sem. A politikusok nem jutottak döntésre. Azon tanakodnak, ki legyen az egyesített flották főparancsnoka.

- Ökörség - mormogja maga elé, és ellép a térkép elől.

Negyvenhárom éves. Húsz éve hajóparancsnok, öt éve vezeti a Balsoj flottát. Harcolt. Nem is keveset. Azok ellen, akikkel most össze kellene fognia. Még a szolgálata elején, a műhold válság idején. Amikor a kínaiak lelőttek egy amerikai átjátszó műholdat arra hivatkozva, hogy az olyan műsorokat továbbít a Földre, amivel az imperialisták az ő rendszerüket próbálják aláásni. Az Egyesített Föld Szövetség nagygyűlésén vita vitát követett. Egyre jobban elmérgesedett a helyzet. Egyre több tagország lőtt fel flottákat. Az angol korona, a francia-spanyol szövetség. És sok más hatalom is. A nehezen összehozott közös földi kormány feloszlott, és kezdetét vette az első űrháború.

- Micsoda képmutatás! - mosolyodik el kesernyésen.

- Szó sem volt a műholdról. Csak indok kellett. A Föld túlnépesedett, nyersanyagkészlete nem tudta eltartani. Kellettek a közeli bolygók bányái. És azoknak a birtoklási joga. Mert aki azokat uralta, az irányíthatta a földi gazdaságot és tőzsdét. És az az igazi hatalom. Nem a flották, azok csak eszközök.

- Tábornok elvtárs! - Nemezin felriad gondolataiból. Vasza Kirinkov áll előtte, a helyettese. Egy újgenerációs flottatiszt. Igor utálja a fajtájukat. Törtetőek, túl modern gondolkodásúak. Csak a karrier számít nekik, az eszmék számukra csak ideák.

- Tábornok elvtárs! Üzenet érkezett a Kremlből. Kérem vegye át!

- Nos, Kirinkov, akkor lássuk! Tegye ki a monitorra!

- Nem tehetem, tábornok elvtárs. Csak az ön hozzáférési kódjával lehet megnyitni a fájlt. És csak ön hallhatja az üzenetet.

Nemezin tarkóján kezdenek felállni a pihék. Rosszat sejt. Valami nincs itt rendben. Egyébként is ellenszenvvel viseltetik a politikusokkal szemben. Mindent csak túlbonyolítanak. Mint ezt a mostani helyzetet is. Pedig most egyszerű a helyzet. Meg kell védeni a Földet. És csak ha a három még meglévő flotta összefog, lehet esély. A betolakodók, a "kicsi lilák" nagyon erősek.

- Kicsi lilák. Hülye elnevezés. - Egy riportban hangzott el először, még az invázió elején. Mert az idegenek akkor még csak kis flottákkal jöttek. A földi erők könnyedén leszedték őket. És az idegen hajók robbanásai a Földről nézve kicsi lila pamacsoknak tűntek. Az emberek ünnepeltek, és az utcákon, tereken állva nézték a tűzijátékot.

- Na ezek már korántsem kicsik - gondolja és csóválja a fejét. Három nap alatt legyőzték a földi haderők nagy részét. Még a koreai flotta is úgy tűnt el a semmiben, mint hópihe a gyertya lángjában. Pedig a negyedik legerősebb haderő volt. Csak hát a vezetés.

- Kérem, hagyjon magamra - fordul a helyetteséhez.

Nézi, ahogy Kirinkov eltűnik az ajtó mögött. A kommunikációs konzolhoz lép, és beüti a kódját. A monitor kivilágosodik, megjelenik rajta a Föderáció címere, majd a jelszó: "Az emberiség javáért harcolunk!"

- Erre nagy szükség lenne most - gondolja. Csak hát a frázisokkal tele van a padlás. Tettek kellenének inkább.

A monitoron megjelenik a főtitkár. Ünneplőben van, bár ez semmit nem jelent. Ő mindig kifogástalanul néz ki. A választók bizalma miatt ez elengedhetetlen.

- Tábornok, amit mondok, az a legszigorúbb parancs, ellene fellebbezésnek helye nincs! - kezdi mondanivalóját a főtitkár. Nemezin egyre idegesebben fészkelődik. Már megszokta, hogy mindennek nagy feneket kerítenek a politikusok, de ez már kicsit sok. Mit kell ezen ennyit titkolózni. Nekimegyünk a liláknak és ennyi. A három flottának még ők sem tudnak ellenállni.

- Tehát tábornok, a Balsojt azonnal mozgósítsa, haladéktalanul léptesse első harci fokozatba!

Nemezin elmosolyodik.

- Hülye aktakukac - gondolja. A Balsoj már jó ideje teljes harckészültségben van. Ellenséges támadásnál, háború közepette ez előírás.

- Na mindegy, hadd fontoskodjon.

A főtitkár következő mondata alig ér el a tudatáig. Nem érti. Vagyis érti, de nem hiszi el, hogy jól hall.

- Hogy mondja főtitkár elvtárs? Kit támadjak?

Nem hiszi el. Valamit nem jól hall.

- Tábornok, azt hiszem világos voltam. Támadja meg a Sky-t.

- De főtitkár elvtárs! Mi lesz a Földdel és a lakosa...

- Mi mindent végig gondoltunk! - vág a szavába a főtitkár - A kínai Kyu hamarosan menekülőre fogja!

- Főtitkár úr! De akkor mi lesz a...

- Maga katona! - ordítja a főtitkár magából kikelve - Teljesítse a parancsot, a gondolkozást bízza ránk! Mi mindent kiszámoltunk. Ez az egyetlen lehetőségünk.

- Lehetőség? Mire?

- A végső győzelemre, maga ólomkatona! Mi mindent számba vettünk... Teljesítse a parancsot!

Nemezin kissé szédül. Katonai pályafutása alatt még nem fordult elő vele, hogy egy parancsot akár csak értelmezni is merészeljen, nem hogy azt kétségbe vonni.

- És még valami, Nemezin! Küldjön értünk egy-két szállítóhajót kísérettel! A kormány ideiglenesen elhagyja a Földet... Sok sikert a hadművelethez.

A monitor elsötétül. Nemezin csak áll némán, zavarodottan. Ebben a pillanatban belép Kirinkov.

- Tábornok elvtárs, várom parancsait!

Nemezin áll. Háttal a helyettesének, kinézve az ablakon. A Földet nézi. És a bolygó egyre közelebb jön hozzá. Vagy az ő szeme egyre élesebb. Már látja is a Don folyót. És a vízparti dácsát, ahol Irinával szoktak megpihenni, ha a flotta éppen nem tart rá igényt.

- Irina - suttog maga elé.

- Tábornok elvtárs, mi a parancs?

A tábornok felocsúdik. Kihúzza a derekát. Ismét kadétnak érzi magát. Ismét tele van tetterővel.

- Támadunk! Cél a lila flotta!

Büszke. Jól és helyesen döntött. A Föld az első. Azt kell védeni mindenáron, a Föld Anyácskát.

Arcára lassan ül ki a döbbenet. Helyettese fenyegető arcát nézi. Onnan tekintete lesiklik annak a kezére. És az abban tartott oldalfegyverre.

- A főtitkár elvtárs számolt ezzel a lehetőséggel. - mosolyog Kirinkov - Épp ezért nekem is küldött egy utasítást. Tábornok, letartóztatom!

Nemezin érzi, elszorul a torka, mellkasa majd szét robban. Nem kap levegőt. Minden lilává válik, mint az ellenséges flották füstpamacsai...

Lassan ébred. Nem érti, hol van. Felnéz, előbb homályosan lát, aztán élesedik a kép. Már azt is tudja, mi ez a hely. A kórház részleg. Jobbra néz. Egyenruhát lát. Kirinkov.

- Á, látom magához tért tábornok. Ne mozogjon. Szívinfarktusa volt.

- Mi történt?

- Mondtam, rosszul lett.

- És a harc... ott mi történt?

- Ja, legyőztük a Sky-t. A Kyu is megsemmisült. Azt a lila flotta szedte le. Tehát győztünk. Csak a mi flottánk maradt meg. Bár voltak veszteségeink is, de elenyészőek.

- És az idegen flották?

- Elmentek.

- Elmentek? Miért?

- Mert már nem volt miért maradniuk. A Földet sikerült elpusztítaniuk. Már nem jelentünk számukra veszélyt.

Nemezin érzi, hogy ismét a rosszullét kerülgeti.

- Te nyomorult! Ott volt a családom! A barátaim!

Érzi, ismét levegőért küszködik.

- Minden ott volt, amit szerettem.

Tudja, itt a vég. Már nem lát tisztán. Érzi, ez az utolsó perce.

- A te családod is ott volt!

Félúton a túlvilág felé éri utol Kirinkov hangja:

- Tábornok, áldozat nélkül nincs győzelem!


Az s1 szerver áldozatainak emlékére.


A fenti novella Vihar írása. Egyszerűen hibátlan! Nem is tudok mit hozzáfűzni, max annyit, hogy Mr. President, we must not allow a mineshaft gap!

15 komment

Címkék: történet pusztulás háború fan galaxis fiction

A bejegyzés trackback címe:

https://zandagort.blog.hu/api/trackback/id/tr11738155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SASKA 2010.02.08. 03:09:59

Nagyon jó lett vihar =) grat hozzá :P

Jadesárkány2 2010.02.08. 08:07:01

Grat!!!!
Tényleg ennyire hülyék voltunk????????
Remélem, nem leszünk ennyire hülyék, ha TÉNYLEG megtörténik........

Jadesárkány2 2010.02.08. 08:09:28

Grat!!!!
Tényleg ennyire hülyék voltunk?????
Remélem, nem leszünk ennyire hülyék, ha TÉNYLEG megtörténik.....

Ricsi121 · http://tavimutymuty.blog.hu 2010.02.08. 08:19:07

Ez nagyon remek lett :D Le a kalappal!

nEjmEd · http://pixilation.blog.hu 2010.02.08. 12:11:21

Gratulálok Vihar! Nagyon jó lett! :)

Norris74 2010.02.08. 14:03:23

Nagyon hangulatos írás.

Azért mégis hozzátennék annyit, hogy még a "Domino Day"-en a sok millió dominókocka eldöntése is úgy kezdődik, hogy valahol meglöknek egyet. Az S1 szerveren is így kezdődött az "összeomlás". Amikor pedig már a dominók fele, ezer szálon dől, akkor ember legyen a talpán aki megállítja.

ernobius 2010.02.08. 14:50:37

Nagyon jó írás! Kár hogy az emberiség bölcsője elpusztult :(( de attól még le a kalappal Vihar előtt.

Daedalus 2010.02.08. 19:53:28

Nagyon jó lett,Vihar!!grat hozzá!!

grimnebulin 2010.02.08. 21:33:51

Nagyon jó!!!!!

Szívesen olvasnák mást is tőled.

Ha nincs írj!

solon 2010.02.09. 13:09:25

Gratulálok , nagyon jó ! Én is írtam egyet a fórumon az egyebek topicban a rövid írások közt megtaláljátok !

Túlélő? 2010.02.11. 13:33:54

Nagyon jól megírt novella.Gratulálok Vihar!
A végjáték során kár, hogy inkább Kirinkovokban bővelkedtünk :(
Legalább az utolsó csatát Nemezin vezette volna.....

wowerman 2010.02.17. 15:12:15

volt ott nemezin, csak "ne" nélkül, de ő se volt jó..
süti beállítások módosítása