Egy massively multiplayer online stratégiai játék blogja a fejlesztés kezdetétől a játék indulásáig, és túl...

Utolsó kommentek

  • devDavid: Közérdekű közlemény #1 Készítettem egy kisebb adatbázis dump-ot, amivel könnyebb dolgozni (fejles... (2012.12.24. 14:11) Letölthető Zandagort
  • cu2: @devDavid: Lehet, hogy én voltam félreérthető, mert nem vettem rossz néven a(z egyébként jogos) kr... (2012.12.23. 17:42) Letölthető Zandagort
  • devDavid: @cu2: ne érts félre, nem kritizálni akarom, nagyon nagy dolog - szerintem - hogy egy ilyen projekt... (2012.12.23. 17:24) Letölthető Zandagort
  • Utolsó 20

Címkék

Bering Halszövetség

2011.11.04. 18:15 cu2

Miért nincsenek halak? És miért nem teszi fel ezt a kérdést soha senki? Emlékszem, nagyapám kérdezte ezt tőlem hét éves koromban, és az első reakcióm az volt: mi az a hal? Aztán elmesélt egy különös históriát, ami azóta sem hagy nyugodni. Imádott mesélni, én pedig imádtam hallgatni, mégis ez volt az egyetlen történet, ami túlélte a gyerekkoromat, és a mai napig élénken él a fejemben.

Réges-régen az emberek még csak egyetlen bolygón éltek, amit Földnek neveztek. Hogy pontosan hol is volt ez a Föld, és egyáltalán létezett-e, azt ma már senki nem tudja. De van még valami, amit szintén nem tud senki, vagy legalábbis nagyon kevesen. Ez pedig az, hogy akkoriban még a tengerek és óceánok nem olyan üres víztartályok voltak, mint manapság, hanem hemzsegtek az élettől. Halak, rákok, korallok, moszatok, és egyéb különös lények lakták. Némelyik akkora volt, hogy szabad szemmel nem is lehetett látni, némelyik mint egy ház. Az egyik a partok közelében élt, a napsütésben, kitéve apálynak-dagálynak, a másik több ezer méter mélyen, a koromsötét homályban, ahol csak a tengeri vulkánok zavarták meg a nyugalmát.

Az emberek szerették ezeket a vízi lényeket. Mármint megenni. Ez volt akkoriban a szeretet legelterjedtebb formája. Akárcsak manapság. Volt egy külön mesterség is a halak kifogására, amit halászatnak hívtak. Olyannyira alapvető megélhetés volt ez, hogy a halászok társulásokba és vállalatokba szerveződtek. Ezek egyike volt a Bering Halszövetség. Semmivel sem volt különb a többinél, csak azért maradt fent a neve, mert ez az egyetlen, ami a mai napig létezik. Pedig halak már nincsenek is.

Valamikor a 32. század közepén egy különösen enyhe tél köszöntött a Földre. Akkoriban a tengerek minden télen befagytak, de ebben az egy évben nem így történt. Hogy ez volt-e az oka vagy valami más, nem tudom, de az biztos, hogy ez volt az a tél, amikor a halak kipusztultak. Egyetlen hónap alatt. Mind az utolsó szálig. És nem csak a halak, hanem minden élőlény, ami a vizekben lakott.

Így tört ki a Harmadik Élelmiszerválság. Az éhínség megtizedelte a lakosságot, a társadalom szétesett, az űr alig két évtizede tartó meghódítása új lendületet kapott. Naponta több tucat kolonizálóhajót indítottak útjára, a pánikban némelyiket olyan rosszul felszerelve, hogy mire célba ért, a legénység éhen halt. A Föld hegemóniája ekkor tört meg végleg a kolóniák felett.

Természetesen a halászoknak is annyi volt. Amelyik egyáltalán túlélte, új megélhetés után nézett. A haltársaságok feloszlottak. A Bering Halszövetség akkori elnöke viszont, egy bizonyos Hemingway, nem adta fel ilyen könnyen. Mindig is fogékony volt a miszticizmusra, egy ilyen megmagyarázhatatlan katasztrófa pedig jó táptalaj volt a fantáziájának. A szövetséget titkos társasággá alakította, és többé nem hallott róluk senki.

Amikor megkérdeztem nagyapámat, hogy ha senki nem hallott róluk, ő mégis honnan ismeri ezt a történetet, csak hümmögött.

Ennek már százharminc éve. És miért épp most jutott eszembe? Ma reggel keltettek fel a sztázisból, amiben az elmúlt száz évet töltöttem, mert mindjárt elérjük az új galaxist, amit a Malt Direktíva alapján leendő otthonunknak jelöltek ki. Bár a sztázis utáni hideglelés (szakszerű nevén PSS) még napokig eltart, és addig minden mozdulat fáj, az első dolgom volt a kilátócsarnokba sietni, hogy megnézzem, hova is érkeztünk. Egészen megszédültem, amikor megláttam a célt. Egy halformájú galaxiscsoportot.

Zandagort s6 galaxis

Már vagy egy órája nézem, és nem káprázat. Egyértelműen halformája van. Megkérdeztem pár körülöttem álló embert, hogy mi a véleményük, de persze a hal szó senkinek nem jutott eszébe. Hisz nem is ismerik. Én viszont ismerem, amióta nagyapám lerajzolta nekem. Nem vagyok vallásos ember, de nem hiszek a véletlenekben. Ha pedig nem véletlen, hogy pont egy ilyen galaxis felé tartunk, annak csak egy magyarázata lehet. Hogy a Bering Halszövetség valóban létezik, a mai napig, és beleszólása van a dolgok menetébe. Konkrétan a mi flottánk irányításába is. Nekem pedig meg kell találnom őket.


A fenti történet az s6 forduló beharangozója. Aki lemaradt róla, volt az s4-gyel párhuzamosan egy rövidebb s5 forduló is, kifejezetten külföldi játékosok részére. Ennek a történetét itt lehet elolvasni. Jövő pénteken pedig, november 11-én este 6-tól elindul az s6, ami egy normál hosszúságú, nemzetközi (magyar-angol vegyes) forduló lesz, az s4-gyel félig átfedésben. Részletes térkép pár napon belül várható. A fenti térképre kattintva bejön a részletes. Szövetségeket szervezni a fórumon lehet.

UPDATE: a várható regisztrációs zóna a piros terület a lenti térképen. Itt csak 2M-es bolygók lesznek, és csak ide lehet regisztrálni.

Zandagort s6 galaxis regisztrációs zóna

17 komment

Címkék: térkép történet galaxis s6

A bejegyzés trackback címe:

https://zandagort.blog.hu/api/trackback/id/tr603354042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Liet 2011.11.04. 18:39:03

Mindig tudtam!
A hal a lényeg!

Bármit is ittál, ennek a galaxisnak a megalkotása előtt, én is kérek belőle! :P:P:P

cu2 · http://zandagort.hu/ 2011.11.04. 18:44:36

@Liet: Mirelit halrudacskák + tömény aceton. Brr...

Bird Of Prey 2011.11.04. 18:49:34

cucu mostmár akk lesznek halak is a játékba vagy csak a galaxis formája ilyen?

oberke 2011.11.04. 18:58:33

Nem lehetne, hogy az s4 után induljon az s6? Én pl szívesen regelnék, de nem tudok elegendő időt fordítani 2 szerverre, semmi kedvem 2 prémiumot kifizetni, hogy ugyanazzal a játékban két külön accounttal játsszak és ha ez az átfedéses megoldás életre szól, akkor beszéljük meg most, mert akkor már s6-ra sem megyek.
üdv

igazi MZ/X 2011.11.04. 19:08:00

Liet, hogy is volt a halakkal S3-on? :D

-Stark- 2011.11.04. 19:14:57

és még az én gúnynevem cápa
hogy én ebből nem halat nézek ki az biztos :D

Mezfin 2011.11.04. 19:23:10

Nem lepődnék meg ha ezen a szerveren a nemezis képénél egy Rába Steiger jelenne meg hal alakú galaxis után már bármi jöhet.

cu2 · http://zandagort.hu/ 2011.11.04. 19:30:47

@oberke: Én igazából nem úgy gondoltam, hogy mindenki egyszerre két szerveren nyomul. Hanem a játékosok egy része itt, egy része ott. Persze nincs akadálya a duplázásnak sem, csak az, hogy egy nap 24 órából áll, és nem csak Zandázni kéne egész nap. Szóval neked azt tudom javasolni, hogy hagyd ki az s6-ot, aztán januárban az s4 után jön az s7.

Bird Of Prey 2011.11.04. 20:10:21

@cu2: te és ugyan az lenne mint s5ön ho nem lehet magyarul beszélni mert kibanolnak?

cu2 · http://zandagort.hu/ 2011.11.04. 20:14:33

@Bird Of Prey: "nemzetközi (magyar-angol vegyes) forduló lesz", vagyis olyan lesz, mint az s3, bármit lehet bármilyen nyelven (kivéve persze anyázni).

cu2 · http://zandagort.hu/ 2011.11.04. 20:29:53

@Bird Of Prey: Ja, és nem lesznek halak. :-) Ha csak a sztori úgy nem hozza...

Zoárd Arcas 2011.11.04. 21:06:30

Hm, ma néztem meg a Megapiranha című filmet.
Ez a sok halazás jelent valamit.

LordMatteo 2011.11.05. 16:59:40

Szerintem az NPC-k hal alakú hajókkal rendelkezzenek, titkos tulajdonságokkal és affinitásokkal, csataszimbe se kerüljenek bele. ;D

marcell1999 2011.11.05. 22:15:09

Én mindig tudtam hogy a hal a lényeg. az én bolygóim tele voltak velük. bezzeg a többiek nem hitték el na de most:D:D

marcell1999 2011.11.05. 22:16:10

amúgy marcellmcdj vagyok

SirBede 2011.11.06. 21:18:40

Ahogy mondták a galaxis útikalauzban : viszlát és kösz a halakat :D
süti beállítások módosítása