Egy massively multiplayer online stratégiai játék blogja a fejlesztés kezdetétől a játék indulásáig, és túl...

Utolsó kommentek

  • devDavid: Közérdekű közlemény #1 Készítettem egy kisebb adatbázis dump-ot, amivel könnyebb dolgozni (fejles... (2012.12.24. 14:11) Letölthető Zandagort
  • cu2: @devDavid: Lehet, hogy én voltam félreérthető, mert nem vettem rossz néven a(z egyébként jogos) kr... (2012.12.23. 17:42) Letölthető Zandagort
  • devDavid: @cu2: ne érts félre, nem kritizálni akarom, nagyon nagy dolog - szerintem - hogy egy ilyen projekt... (2012.12.23. 17:24) Letölthető Zandagort
  • Utolsó 20

Címkék

A Malt Direktíva eredete

2011.11.04. 21:57 cu2

Az s5 forduló eddig csak angolul volt kommunikálva, úgyhogy utólag legalább a sztorit lefordítom magyarra:

Johann Maltnak, a Második Kolonizációs Flotta kapitányának megvoltak a maga tervei. Amióta a kolonizáló flották elhagyták a Trillian galaxis maradványait, elégedetlen volt azzal az elképzeléssel, hogy meneküljünk Zandagort és az idegenek elől. A túlélés kulcsa a szaporodás. Ez volt az élet esszenciája 5 milliárd éven keresztül. Akkor nekünk miért kellene máshogy csinálni? Miért nem hódítjuk meg az összes galaxist az univerzumban, és szorítjuk ki az idegeneket a létszámfölényünkkel? Az exponenciális növekedés már így is része a biológiánknak és a gazdaságunknak. Csak ezt kellene a galaxisok határain is túlvinni. Ha csak néhány ezer évenként küldünk ki kolonizálókat különböző galaxisok felé, alig százezer év alatt benépesíthetjük a megfigyelhető univerzumot.

Így aztán 5902-ben Malt szabotálta a Második Flotta automatikus irányítórendszerét, és új koordinátákat adott meg neki. A hibernálórendszert pedig úgy kalibrálta át, hogy mire tiszttársai felébredtek, már túl késő volt korrigálni. Bár államcsínynek minősített tettéért halálra ítélték, mosollyal az arcán halt meg, abban a boldog tudatban, hogy megmentette az emberi fajt.

A Második Flotta 5947-ben érte el az új galaxist:

Zandagort s5 galaxis

A forduló július 15-től szeptember 26-ig tartott, és készült hozzá összefoglaló animáció is:

Zandagort s5 összefoglaló animáció

Végül némi levezetés, újságcikk stílusban:

6183. szeptember 26. Az Egyesült Bolygók Szövetsége bejelenti a Negyedik Zandagort Háború végét. Adumartól Zoglingig mind a 27 megmaradt bolygón az emberek az utcákon vonulnak a győzelmet ünnepelve, a hazatérő katonákat éljenezve és a halottakat gyászolva.

Az EBSZ Galaxiselnevező Bizottságához ezerszámra érkeznek be kérvények, hogy a galaxist vagy legalábbis ami megmaradt belőle, Johann Maltról nevezzék el. Valaha árulónak számított, ma már alapító atyaként tekintenek rá. A Bizottság enged a követelésnek.

A Malt Galaxis közepén egy gigantikus monolitot állítanak fel, rajta azok nevei, akik a legtöbb idegent pusztították el.

Szólj hozzá!

Címkék: térkép történet galaxis s5

A bejegyzés trackback címe:

https://zandagort.blog.hu/api/trackback/id/tr993354629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása