Egy massively multiplayer online stratégiai játék blogja a fejlesztés kezdetétől a játék indulásáig, és túl...

Utolsó kommentek

  • devDavid: Közérdekű közlemény #1 Készítettem egy kisebb adatbázis dump-ot, amivel könnyebb dolgozni (fejles... (2012.12.24. 14:11) Letölthető Zandagort
  • cu2: @devDavid: Lehet, hogy én voltam félreérthető, mert nem vettem rossz néven a(z egyébként jogos) kr... (2012.12.23. 17:42) Letölthető Zandagort
  • devDavid: @cu2: ne érts félre, nem kritizálni akarom, nagyon nagy dolog - szerintem - hogy egy ilyen projekt... (2012.12.23. 17:24) Letölthető Zandagort
  • Utolsó 20

Címkék

A mentalánok

2011.07.12. 12:49 cu2

Chief első története egy titkos társaságról, akik meghatározták az emberiség elmúlt évezredeit...


- Kapitány, azonosítatlan repülő objektum 22 óránál, gyorsan közeledik!

- Tizenhatos gamma kitérőmanőver, próbálja hívni, hátha a mieink!

- Behemótok, uram! Uram!

A Túlélő harciflotta már négy éve volt úton az új galaxis felé. Alig ezerötszáz hajó, ennyi maradt a Kereskedők Büszkesége flottából. Főparancsnoka Heinz Gross ezredes, tapasztalt katona, s értékes genetikai kód birtokosa. Ember ugyan, de egy a régi Tejútrendszerben kialakult társaság tagja, akiket egyszerűen csak "klónozókként" ismernek.

A társaságról az emberiség viharos történelme miatt a mai napig nem derült ki szinte semmi bizonyítékkal alátámasztott adat, senki sem tudja, hányan vannak, kik ők, s mi a céljuk. Egyetlen biztos információ él róluk: tevékenységük során az emberi faj evolúcióját mesterséges eszközökkel befolyásolják, s vezetőiket újra és újra lemásolják, tökéletesítve szellemi és fizikai képességeiket, kiküszöbölve a biogenetikai törvények szabta korlátokat, ami a legfejlettebb orvosi kultúrával rendelkező nemzetek számára is lehetetlen.

- Uram, elvesztettünk hatvanhárom nemezist, valamint négy teljes vadászszázadot, halottjaink száma kétezer fölött, a támadókat viszont megsemmisítettük. Sajnos megfertőztek további negyvenhét hajót a vírussal, a kapitányok mindegyike önmegsemmisítés mellett döntött.

- Köszönöm. Akkor tovább a cél felé.

- Igenis, uram!

Gross ismét elmerült gondolataiban, melyet neomeditációs technika segítségével tudatalattijának legmélyebb rétegéig sikerült fokoznia. Ezt az állapotot minden mentalán képes elérni, ez is a genetikai fejlődésük része. Méghogy klónozók... ezt az alantas kifejezést azok az emberek használták, akiknek sosem lehet része ebben a csodában.

Évtizedek kutatása, majd évszázadok tapasztalatai során kialakult fiziológiai háttér, és mindennek szellemi kiterjesztése. A program az egyesített bolygókormány kutatási részlegének egyik jelentéktelen osztályán indult, még a Régi Földön, Dokor P.J. Wells irányításával. A doktor... nos igen, sokat köszönhetnek a doktornak. A felfedezés, majd a menedék projekt, végül a Társaság alapítása. A kutatási programból összeesküvés, majd gazdasági-politikai, illetve részben katonai szervezet megfelelő keretet biztosított ahhoz a páratlan lehetőséghez, melyet a doktor és csapata fedezett fel. Az emberi lángelme... talán ez a legpontosabb kifejezés rá. Az ember, mint galaxisának legfejlettebb lénye, s még csak ki sem használja mérhetetlen lehetőségeit!

Az átlagos emberek az agyi kapacitásuk töredékét használják csak, míg a mentalánok elérték a hetven százalékot. Ehhez párosul a tökéletes fizikai felépítés, sosem betegszenek meg, az átlagos mérgeknek szervezetük ellenáll, valamint az újakhoz is roppant gyorsan alkalmazkodnak. A tökéletesítés útja ugyan göröngyös, de minden tagjuk tisztában van vele, hogy szent küldetésük az emberiség védelme. Csak ennyiben állapodtak meg az alapításkor, semmi másban.

Sajnálatos, hogy a mentalánok közt sem teljes az egyetértés, mit is jelent az emberiség védelme, s a lehetséges eszközöket is érdekeik szerint válogatják. Személyiségüket az újabb és újabb újrateremtéskor részben megőrzik, de a környezetük befolyásoló hatása rengeteget változtat rajtuk, néha előnyükre, néha hátrányukra.

Gross elmosolyodott... lehunyt szemei beosztottai számára nem árultak el semmit gondolataiból, melyek most visszakanyarodtak önmagához. A Tejútrendszerben csatlakozott a mentalánok társaságához. Addigra már az összes jelentős szervezet élén mentalánok álltak, így az emberi faj politikáját is ők alakították. Akkor jelentkeztek az első igazi problémák, egyes tagjaik génállományába bekerült valami, aminek nem kellett volna. Belső bajok gyengítették a Társaságot, viták, döntésképtelenség, szembenállás, majd szakítás...végül kitört a polgárháború, az emberi faj ismét saját magát kezdte pusztítani. Aztán ebbe a káoszba érkezett meg Zandagort herceg hódító flottája.

Emberek milliárdjai pusztultak el az első háborúban, melyet az idegenek technológiai fejlettsége miatt elvesztett az emberiség. Mentalánok vezették a túlélőket az Új Tejútrendszerbe, s indították el az újjáépítést. A szövetségek, melyeket a mentalán vezetésű csoportok létrehoztak, évszázadokig sikerrel óvták meg a békét az emberiség új bölcsőjében. Grosst ekkor Chief néven ismerték, s a sógun testőrségének volt tagjaként csatlakozott a Ronin szövetséghez, mely a sógunátus visszaállítását tűzte ki célul Orion mentalán vezetésével. A békés évszázadok alatt az emberiség elfeledte a régi sebeket, s újakat szakított fel, ismét káosz lett úrrá a galaxisban. A félelmetes Executor, az örök cselszövő Liet, a sorkatonából lett dinasztiaalapító Yaulk király, s még sokan mások a mentalánok közül ismét kirobbantották a háborút, mely pusztítóbb volt, mint addig bármikor.

A Ronin szövetség egész csillaghalmazokat tarolt le azok nyersanyagaiért, vagy csak meggyőződésük miatt. Ezen hadműveletek birodalmi szintű koordinációjában Chiefként Gross is nagy szerepet játszott. Azóta sem tudta elfelejteni azokat a sikolyokat, s a halál szelét, mely elkísérte útján két hatalmas flottáját, melyek nevétől remegett a peremvilágok népe... Barbarossa... Babanberg... bűnök, melyekre nincs bocsánat, kitörölhetetlenül beleégtek tudatalattijába. Chief elméje beleroppant mindezen eseményekbe, s mikor megjöttek az idegenek, a kezdeti határharcok után mindkét halálflottáját visszarendelte a Krupp bolygóra, átadva irányításukat a megmaradt halálurak egyikének. Ekkor új testet kapott, s immár Kozmoszként újjászületve vezetett egy különítményt az Exolon Királyság területére.

Zandagort ezúttal nem érte el célját, hadai ugyan megtalálták az új galaxist, de a bolygók megsemmisítése nem lett befejezve, az egyesített végső emberi flotta, melyet Bagoly és Executor mentalánok irányítottak, végül sikeresen szétverte a zászlósflottát. Ugyan a bűnös mentalánok végül megmentették az emberiséget a külső fenyegetéstől, mégsem tudtak túllépni önnön korlátaikon, s végül az utolsó két bolygót saját maguk pusztították el. Az emberiségnek ismét új hazát kellett találnia, ha életben akart maradni.

Kozmosz túlélte a csatát, mivel részt sem vett benne. Flottáinak parancsnokságáról lemondva már nem tudhatott katonai hatalmat a kezében, így az Intergalaktikus Bank képviselőinek ajánlotta fel szolgálatait, akik roppant mód örültek, hogy egy mentalán támogatását megnyerték. Kozmosz vezetésével a Bank felkészülhetett az evakuálásra, s egy teljes kolonizációs flottát vezettek a Trillian galaxisba. Kozmosz a galaxis peremén hozta létre az új kolóniát, ezúttal nem a katonai tapasztalataira, hanem kereskedői vénájára támaszkodva. Létrehozta a Független Kereskedelmi Unió nevű szervezetet, s több békés szándékú mentalánt megnyert ügyének, mint Csipát és Maját, Yodafone Hatalmas Szövetségének egykori tagjait, valamint Borist, a Ronin legszelídebb tagját, kinek kezéhez alig tucatnyi világ lakosságának vére tapadt, de szintén új testet nyert, Kozmoszhoz hasonlóan.

Az Unió politikáját gazdagságával alakította sikeressé - általában akik nem kívántak békés szomszédi viszonyt, azokat egyszerűen lefizették. Béke honolt szerte a galaxisban, melyet otthonuknak nevezhettek. Talán a galaxis méretének köszönhető, hogy nem törtek ki a régiekhez hasonló méretű háborúskodások, valamint mészárlások. Kisebb határvillongások történtek csak, melyek nem jártak népirtással. Új egyezmények születtek, a harcokat szabályok, megkötések határozták meg, kontroll alatt álltak.

Okulva két galaxis megsemmisüléséből, az emberiség kezdte kiismerni Zandagort úrflottájának gyengéit. A rengeteg idegen hajó roncsából sikerült azok működését is megfejteni, rengeteg technológiai újítást hozott a hadiipar számára a fegyver- és pajzsrendszerek tanulmányozása. Immár nem Dávid és Góliát harcáról volt szó, hanem bosszúról az elszenvedett sérelmekért. Az elszántság egyes mentalánok számára egyet jelentett azzal, amitől mindig is óvakodtak - felhasználták biogenetikai tudásukat a háború szolgálatában. Az idegen hajók rendszerei többségükben organikus alkotóelemekből álltak, hasonlóan az emberi idegrendszerhez. Ezen irányítórendszerek működését sikerült megfejteni - s egy vírust kitenyészteni, mely képes volt átvenni alapvető funkciói felett az ellenőrzést, s kívülről jött theta hullámsugárzással befolyásolni. Az emberiség felkészült a harcra...

Szólj hozzá!

Címkék: s1 fan fiction s3 s2

A bejegyzés trackback címe:

https://zandagort.blog.hu/api/trackback/id/tr833060333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása