Egy massively multiplayer online stratégiai játék blogja a fejlesztés kezdetétől a játék indulásáig, és túl...

Utolsó kommentek

  • devDavid: Közérdekű közlemény #1 Készítettem egy kisebb adatbázis dump-ot, amivel könnyebb dolgozni (fejles... (2012.12.24. 14:11) Letölthető Zandagort
  • cu2: @devDavid: Lehet, hogy én voltam félreérthető, mert nem vettem rossz néven a(z egyébként jogos) kr... (2012.12.23. 17:42) Letölthető Zandagort
  • devDavid: @cu2: ne érts félre, nem kritizálni akarom, nagyon nagy dolog - szerintem - hogy egy ilyen projekt... (2012.12.23. 17:24) Letölthető Zandagort
  • Utolsó 20

Címkék

Zandagort-találkozó már megint

2011.01.20. 11:09 cu2

AjemMarci szervezésében újabb Zandagort-találkozó lesz két hét múlva pénteken, február 4-én. Este 7-től ameddig a hangulat tart. A helyszín nagy valószínűséggel a már többször kipróbált Baross Söröző, ami Budapesten a Keleti Pályaudvarnál található. Aki még nincs 18 éves, ne aggódjon, teljesen kulturált helyről van szó, ahol alkoholmentes italokat is lehet fogyasztani.

Akik figyelmesen végig követték az augusztustól decemberig húzódó nagy Zanda-átalakítást, azoknak feltűnhetett, hogy a "mit kezdjünk a forduló második felében fellépő unalommal?" kérdés szándékosan el lett halasztva. Nos, ideje elővenni, mert egy-másfél hónap múlva itt a félidő. Éppen ezért, bár nem szokott probléma lenni abból, hogy miről is beszélgessünk az ilyen találkozókon, ezt a témát bedobom. Akinek van bármi jó ötlete, jöjjön el, és ossza meg velünk. Kalózok, kincses bolygók, küldetések, Zandagort felderítő flottái, a galaxis távoli pontjai közt megnyíló féregjáratok, satöbbi. Néhány fontos szempont:

  • ha bármi "csapás" éri a játékosokat, tudjanak ellene védekezni, sőt lehetőleg előnyükre tudják fordítani a helyzetet (például támadó kalózok, akik a legyőzésük után egy térképet adnak egy kincs helyéről)
  • az áldás és átok igazságosan oszoljon el a játékosok közt
  • minél inkább automatizálható legyen a dolog: ez egyrészt hozzájárul az igazságossághoz, másrészt így van realitása, hogy megvalósuljanak ezek az ötletek

Aki szeretne jönni és tud is, lehetőleg jelezze valamilyen formában. Akár Facebook-on, akár itt a blogon. Gyertek minél többen!


Ugyan nem a találkozó témájához kapcsolódik, de ha már itt van pár olvasó, megemlítem, hogy a játék nemzetközi verziója másfél hete startolt. Persze minden kezdet nehéz, és most nem is arra gondolok, hogy bennmaradt néhány "you don't have enough műanyag for this" jellegű fordítási baki, hanem elsősorban a frissen regisztrált külföldi játékosok helyzetére. Ők egy olyan környezetbe csöppentek bele, ahol rajtuk kívül mindenki magyarul beszél. Éppen ezért jött létre a League of Nations nevű szövetség, ahova minden külföldi játékos automatikusan meghívást kap a regisztrációkor. Így egy helyen gyűlnek össze az angolul beszélők.

De a League of Nations inkább egyfajta "tojáskeltető", mintsem valódi szövetség. Úgyhogy ha bárki kedvet érez magában, hogy tyúkanyót játszon, írjon Gibariannak, és kap meghívót. A "felnevelt" újoncokat aztán át lehet csábítani saját szövetségbe, ha igény van rá.

1 komment

Címkék: találkozó zandagort

A bejegyzés trackback címe:

https://zandagort.blog.hu/api/trackback/id/tr172599757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Daedalus 2011.01.22. 17:25:48

Szia!Sajna nem tok elmenni a suli miatt!!!:P

Majd ha már leérettségiztem:D

A féregjáratos 5letet viszont erősen támogatom:D
süti beállítások módosítása