Egy massively multiplayer online stratégiai játék blogja a fejlesztés kezdetétől a játék indulásáig, és túl...

Utolsó kommentek

  • devDavid: Közérdekű közlemény #1 Készítettem egy kisebb adatbázis dump-ot, amivel könnyebb dolgozni (fejles... (2012.12.24. 14:11) Letölthető Zandagort
  • cu2: @devDavid: Lehet, hogy én voltam félreérthető, mert nem vettem rossz néven a(z egyébként jogos) kr... (2012.12.23. 17:42) Letölthető Zandagort
  • devDavid: @cu2: ne érts félre, nem kritizálni akarom, nagyon nagy dolog - szerintem - hogy egy ilyen projekt... (2012.12.23. 17:24) Letölthető Zandagort
  • Utolsó 20

Címkék

Multik

2010.04.24. 16:16 cu2

Most már nagyjából tisztázódott és elkészült a multiszűrő rendszer. Ennek írom most le az elemeit.

A legfontosabb:

  • multi az, aki egy IP-ről játszik mással
  • akár munkatársak, akár házastársak, akár valódi multiról van szó
  • nem lehet hitelesen igazolni, hogy indokolt az egy IP-ről való játék, gyakran a csalók hazudnak a legszebben
  • éppen ezért minden multira vannak bizonyos korlátozások, amik lehetővé teszik például a családi játékot, de lecsökkentik a többszörös regisztrálás értelmét

Egyrészt van egy automatizmus, ami nézi, hogy kik mikor játszanak egy IP-ről. Ez alapján pontozza a játékos párokat, és akik egy adott határ fölé kerülnek, azok multinak számítanak. Ha valakik rendszeresen egy IP-ről játszanak, akkor sok pontjuk lesz. Ha ezt abbahagyják, akkor idővel csökken a pontjuk, és végül a limit alá esik, vagyis többé nem minősülnek multinak.

Másrészt az így készült lista nyilvános, itt lehet megnézni:
http://s2.zandagort.hu/multi/
Illetve minden játékos belső adatlapján látszódik is, vagyis ha játék közben rákattintasz valakinek a nevére, akkor láthatod, hogy kivel multizik. Ugyanitt megadhatod, hogy az illetővel milyen okból játszol egy IP-ről. Lakótársad, gyereked, munkatársad, akármi. Ez a magyarázat megjelenik a nagy listában, és a játékosok adatlapján is. Mindenki azt kezd vele, amit akar.

Bár multizás nélkül is remekül lehet kémkedni, bárki dönthet úgy, hogy nem enged be a szövijébe olyat, akinek van multija más szövetségben. Szóval ez a lista elsősorban információt ad, ami alapján el lehet dönteni, hogy kiben mennyire bízol meg.

Harmadrészt a tényleges multizás két legfőbb haszna korlátozva lesz:

  • Minden bolygóról fel van jegyezve, hogy ki volt az első tulajdonosa, vagyis aki regisztrációkor megkapta. Az ő multijai se foglalással, se szövin belüli átjátszással nem kaphatják meg a bolygót. Vagyis nem lehet olyat csinálni, hogy regisztrálsz öt bolygót, ezeket felhúzod párhuzamosan, és a végén egy kézbe adod. Persze a második bolygókkal már lehet ilyet csinálni, de addigra már úgy megindul a növekedés, hogy igazából nincs sok értelme, vagyis nem lehet vele nagyot nyerni. Még egyszer: ez a korlátozás az indokolt multikra is áll.
  • Az egybolygós védelem 24 órára foglalás elleni védelemre gyengül, ha a bolygóról akár adó, akár szállítás formájában más bolygót tápoltak, vagy flottát lőttek fel (pontosabban: a flotta megszűnése után tart 24 óráig a védelem hiánya), vagy kémkedtek, vagy szabotáltak. Tehát ha több egybolygós account-tal próbálsz meg birodalmat létrehozni, akkor ezt nem teheted meg büntetlenül.

Nyilván nem lehet tökéletes rendszert készíteni, a lényeg inkább az, hogy ne nagyon érje meg multizni. Ezzel együtt, ha bizonyíthatóan rossz szándékú visszélés történik, az nem zárja ki a fentiektől eltérő ad hoc büntetéseket (ideiglenes kitiltás, törlés). Mert a főszabály továbbra is az, hogy multizni tilos, és ennek a rendszernek csak az a célja, hogy ritkán kelljen kézzel belenyúlni.

46 komment

Címkék: multi szabályok

A bejegyzés trackback címe:

https://zandagort.blog.hu/api/trackback/id/tr741948178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wraith965 2010.04.24. 18:42:40

Ez nagyon jó! És köszönöm azoknak a nevében is akik VALÓS testvérükel, munkatársukal, családtagjukal játszanak!

Mezfin 2010.04.24. 19:17:17

Őszintén szólva meglepett amikor megláttam mennyi multi van. A játéknak semmiképpen nem tesz ez jót, remélem minden esetben indokolt az 1 ip-ről játszás és senki sem hátsó szándékkal regisztrált be 2 bolygót,netán többet.

Tetszik a dolog, sok sikert hozzá!

Zandagort egy rajongója 2010.04.24. 19:47:01

Szólt a becsület nagymestere.:D
(bocs, de ezt nemhagyhattam ki)

zugmanager 2010.04.24. 20:50:28

nagyon helyes... 1 hét sortűz a multizóknak :)

Why - 2010.04.24. 21:40:58

Érdekesnek tartottam a listát, különösen, hogy szerepelek rajta. A fiam, aki 10 éves, érdeklődött a játék iránt, kiváló matekos, ezért örültem, hogy játszik, hiszen jó fejlesztése ez a logikai képességének és a matektudásának. Most komolyan kérdezem, hogy mit csináljak, zavarjam el a gép mellől vagy hagyassam vele abba a játékot, vagy én lépjek ki belőle, hogy ne tűnjön multinak a játékunk. Sajnálom, nincs lehetőségem két net-kapcsolatot beköttetni, hogy tudjunk játszani, anélkül, hogy ne mondhassák azt , hogy multizunk. ez nem egy jó módszer a szűrésre, nem tudom, hogy mi lenne a jó, de ez nem az igazi megoldás. Keserű lett a szám íze, mit ne mondjak, rengetegen csináltak multizást az előző szerveren , sokat én is ismertem közülük, bár nem játszottam velük. Nagyon vártam a játékot, készültem rá, a fiamnak az érdeklődését szinten tartottam, hogy játsszon. ha igazán multizni akarnánk, akkor nem így tennénk, hanem ahogyan mások is teszik, néhány egyszerű trükkel elrejteném az IP-met és nem vállalnám fel a nyílvánosság előtt.

Why - 2010.04.24. 21:59:01

Egy hozzászólásom még lenne, ha az elején nagy betűkkel ki lenne írva, hogy egy IP-ről nem lehet két embernek regelni, akkor elfogadnám a dolgot ( bár ezzel sok közös gépet kizárnánk és rengeteg játékost veszítenénk el), de így, azt mondani rólam és a fiamról, hogy multizunk, enyhén szólva sz*r érzés :)) Lehet inkább ki kellene szállnom a játékból, bár nem tudom, a csapatom többi tagja, nem hiszem, hogy díjazná a dolgot. Érdekesnek tartottam a vitákat a multizásról a fórumon, soha nem gondoltam volna, hogy engem gyanusítanak meg vele... Ez az egyetlen internetes játék, amivel játszom ( a pc-n sem játszom más játékkal, inkább munkára használom a gépet). Sajnálom, hogy így alakultak a dolgok, talán abba kellen hagynom és lebeszélni a fiamat is róla.

Why - 2010.04.24. 22:04:20

@Why -: Bár több oldalra is regeltem, de nem játszok velük, mert érdektelenek. De most jut eszembe, a Gazmániás oldalunk miatt, regisztráltam valami kertépítő játékba, de nem vagyok jelen. Ha valakit érdekel, Whysage néven vagyok jelen mindenhol...

cu2 · http://zandagort.hu/ 2010.04.24. 23:39:57

@Why -: Én most nem értelek. Mitől lett keserű a szád íze?? Direkt nincs tiltva az, hogy egy IP-ről többen játszanak, mert nyilván nem várható el, hogy egy család több vonalra előfizessen. És a listán odaírhatod, hogy miért szerepelsz rajta. Ez nem a csalók listája, hanem az egy IP-ről többen játszók listája, ahogy ez oda is van írva.

Szóval játszatok nyugodtan továbbra is!

SIR · http://xoxomomo.files.wordpress.com/2007/07/radioactive.jpg 2010.04.25. 00:07:12

@cu2: Már nem azért cucu de ez a lista finoman is szólva túlzás. Más jétékosoknak mi köze ahoz, hogy te kivel játszol ugyanarról az IPről? Az oké, h listát vezetsz de közzé tenni csak akkor lenne szabad ha a rajta szereplő emberek utolsó szálig beleegyeznek.

A korlátozásokkal semmi bajom mivel ez a multit kiszűrni még jó valamennyire. Viszont a listán gondolkozz még el...

Zandagort egy rajongója 2010.04.25. 01:15:10

Minek gondolkozzon?:D
Már közzétette...

Spiritmonger 2010.04.25. 02:01:16

@SIR: nem kellengedélyt kérni senkitől, hogy cucu közzétehesse

ez az ő szellemi terméke, ő hozza a szabályokat
nem kötelező a részvétel, de ha igen, akkor be kell tartani bizonyos előírásokat, amik menet közben is változhatnak

Mezfin 2010.04.25. 08:12:52

@SIR: Hát.. őőőő mondjuk annyi közöm van hozzá hogy ha cucu kiírja, hogy 1 játékos = 1 felhasználó(PIrossal és nagybetűvel) és ennek megfelelően akikre nem áll ez feltünteti a listáján, azzal nem sért meg, pl. engem aki a szabályt betartva fizet a játékért. El is várom tőle, hogy az 1 ip-ről játszok ne legyenek velem szemben előnyben.
Vagy regisztráljam be én is a nagy családom, aztán Kis Józsi, Nagy Manyi, végül a legutolsó játékos is 10-12 multival fog játszani és regisztrációkor már el fog fogyni az összes bolygó, mert a multik elfoglalják és nem jut hely a tisztességes új játékosoknak.
Hátrányod nem igazán van mert a listán szerepelsz, más játékokban ennyivel nem úsznád meg, ott ip egyezésnél esetén mind2 felhasználót bannolják 1 időre vagy lazán törlik.
Egy multi mentes tisztességes versenyhelyzetet kínáló játék sokkal vonzóbb és eladhatóbb a piacon, mint 1 olyan játék ami már ott elveszti élvezhetőségét hogy az nyer aki jobban tud csalni.

-SIR- 2010.04.25. 09:56:22

@Mezfin: Figy, mivel nem azt írtam, h a korlátozások zavarnak hanem az, h minek kell kiírni?
Az tudtommal nem másokra tartozik, h kivel játszok ugyanarról az IP címről.

Ennyi diszkréció szerintem nem megerőltetés...

Lord Nibbler 2010.04.25. 13:14:04

@-SIR-: Szerintem fontos hogy mindenki lássa a listát. A szövetségek vezetői így nem vesznek fel olyan játékosokat, akik kapcsolatba hozhatók rivális szövetségek tagjaival. Ez elég komoly érv nem gondolod?

Mezfin 2010.04.25. 14:20:01

@-SIR-: Én ugy gondolom jogom van tudni ki játszik 1 ipről mert ezzel kompenzálodik az eselyegyenlőség, pl Lord Nibbler által, emlitett oknál fogva.

Zandagort egy rajongója 2010.04.25. 15:46:45

Hát érdekes dolgok vannak itt.
Én például tudok olyanról is aki egy IP címről játszik (tehát ugyanaz a személy áll mindkét játékos mögött) viszont ezt cucu nemtudja kiszúrni mivel az illető ért az ilyesfajta rejtőzködéshez...
Ez ellen például semmit sem ér egy ilyen lista.

Tatu :) 2010.04.25. 17:38:17

Cucu!
nagyon jó megoldás! maximálisan támogatom, akiknek szégyellni valója van, naná, hogy óbégat, de pont ez jelzi, hogy jól működik! :)

fejleszteni kell és lehet, de az alapkoncepció briliáns!

:)

ernobius 2010.04.25. 20:23:55

Helyes, ideje volt a multizást kiszűrni. Mondjuk ennél több kell, az igaz...
Megemlíteném még a helyettest, én most azért vagyok fenn a listán (Meg ahogy NURV írta, ha nála vagyok, megmutatom az épületeimet, meg ilyenek. Ezt mostantól be kell szüntessük, tudom, de sokkal könnyebb így összehasonlítani :)

zugmanager 2010.04.25. 20:25:03

@Zandagort egy rajongója: Mindenhonnan vannak kibúvók. Ilyenkor jön a figyelés és az információszerzés, majd a permanent IP ban.
Ha biztos akar lenni a dologban akkor egy bizonyos IP range ban :D :D

cu2 · http://zandagort.hu/ 2010.04.26. 11:03:20

Ha valaki minden loginje között új IP-t kér a szolgáltatótól, azt persze, hogy nem lehet szűrni. Vagyis lehet, csak akkor az összes UPC-s a listán fogja magát találni, annak meg semmi értelme. Nyilván lehet _majd_ még fejleszteni, de a világ legbonyolultabb multiszűrőjét is ki lehet játszani, vagyis a cél sosem az, hogy senki ne multizzon, hanem hogy kellően kényelmetlen legyen, és emiatt csak nagyon kevesen. A másik meg, hogy aki meg is kerülni a multiszűrőt, arra is vonatkozik az egybolygós védelem szigorítása, vagyis kevésbé tud vele visszaélni, mint korábban.

@-SIR-: A lista célja az, amit én is meg mások is leírtak, hogy mindenki maga dönthesse el, hogy mit kezd azokkal, akik egy IP-ről játszanak. Megbízik-e X-ben, beengedi-e a szövijébe, ha X multija egy ellenséges szöviben van például? Amúgy már február 12-én írtam arról a fórumban, hogy ez a tervezett rendszer, szóval nem teljesen előzmény nélküli a lista publikálása.

dualmotkany 2010.04.26. 20:57:46

Egy szó: átláthatóság. Végre nem tippelek, hogy ki-kicsoda, persze a hardcore multis nincs rajta a listán, de a nagyja igen, meg aki csak poénból hülyét akar csinálni belőlem :P
Ez szép :)

SirBede 2010.04.26. 21:42:48

üdv!

pl egy kolégám is játszik ezért néha egy ip-ről csatizunk be de ha belátsz a fix ip mögé akkor látod ,hogy más gépről és ha este becsatizunk akkor két külön ipről játszunk :) ha MAC adress alapján szűrsz akkor meg egyszerűbb :)

toxor 2010.04.26. 22:50:20

Egyre inkább terjed a NAT. Ezzel nem lehet mit kezdeni, szaporodnak a gépek, fogy az IP cím. Így aztán nem csoda, hogy családok, kisebb közösségek, munkahelyek, iskolák, sőt egész falvak egy IP címről használják a netet. Nagyon csodálkozom, hogy IT-vel foglalkozó ember erre nem gondol, amikor IP-alapú multi-szűrést csinál. Jól ismert "jogállami" jelenség: védjük a többséget, de pont a többség kerül kellemetlennek mondható helyzetbe, a listán való megjelenéssel, a magyarázkodásra való kényszerítettséggel, az esetleges retorziókkal. Aki tényleg multizni akar, az nem lesz a listán, és multizni fog. A túlnyomó többség, aki tényleg a játék kedvéért van itt (, és még fizet is érte), nyilvánosság elé állíttatik, indoklásokat kell gyártania, mintha pont vele lenne a gond. Olvasgattam az indoklásokat és a szavak mögött ott van az értetlenség, a bizonytalanság, néhol a szégyenkezés. Én is kitöltöttem a magyarázkodó mezőt, mert rend a lelke mindennek, de elgondolkodtam: én hívtam játékba a fiaimat és most tőlem kérdezik, hogy mi ez...? Mi van...? Egy-két hülye (valódi multizó) miatt fedjünk fel olyan dolgokat, amiket nem nagyon akartunk...? Nem mintha szégyellnénk, sőt büszkék vagyunk rá, de akkor is...
Szerintem az idő előrehaladtával egyre többen kerülnek majd a Listára és akkor mi lesz? Egyre értelmetlenebbé válik a dolog. Otthon, munkahely, nyilvános wifi... egy játékos több "körbe" is bekerülhet. Na, most döntse el egy szövetség vezetője, hogy mi alapján vesz fel vagy küldi el a játékosokat a szövijébe?
...
Jól van na! Abba hagyom...

Mezfin 2010.04.27. 07:15:40

@toxor: Valamilyen szinten egyet érzek veled. Szar dolog a listára kerülni. De a másik dolog meg az hogy nincs szűrés és elszaporodik a"bűnözés." Most akkor melyik jobb az anarchia, vagy a diktatúra?

Kisbér 2010.04.28. 10:43:10

Sok multis hogy hisztizik hirtelen... :-)
Hehe :-)

Jó vagy Cucu, maximális rispekt! :-)

Kisbér 2010.04.28. 11:08:59

Ez tetszik a legjobban :):):)

"Egy közös megeggyezés értelmében megosztottuk a jelszavainkat egymással hogy ha eggyikünk nem tud belépni akkor se maradjon le mert kisegíti a másik!"

Pfff.... Na ezt egyértelműen büntetném Cucu helyében... Huss, mind2 account menne a levesbe :)

Kisbér 2010.04.28. 11:13:31

Cucu, azt lehetne, hogy az említett pontszámot is lássuk? Nem mind1, hogy valakinek sok pontja van, valaki másnak meg csak minimális...

tehát az ilyen: "elakadt a játékban, és segítettem neki egyszer" kifogások esetében ha azt látjuk, hogy magasan a top 10-ben van a multipontja, akkor elgondolkoztató az a mese... :)

Legalább az illető fantáziáját növelné, hogy mindig újabb, és újabb indokot keressen, ami a multipontszámát tükrözi :D

SirBede 2010.04.28. 20:20:30

:) na ja csak pl én nem multizok mégis a listán vagyok...

Mezfin 2010.04.28. 20:25:09

Valami oka csak van hogy odakerültél.

SirBede 2010.04.29. 08:51:19

igen a cégnél egy fix ip van és egyik kollégám is játszik...

Kisbér 2010.04.29. 13:15:47

SirBede... Jaja, nekem is mind a 30 kollégám játszik...
Egy IP-ről vagyunk, de neeeem muuuultiiizoooom....

Amúgy tényleg szerencsésebb lenne a multi-t megváltoztatni cucu valami '1iplista' -ra, nehogy már rágalmazásért bepereljenek :)))))

SirBede 2010.04.29. 21:01:47

Ha Ha Ha. ezért kéne kliens progi....

Norris74 2010.04.30. 09:47:30

@Kisbér:

Micsoda szerencse, hogy nem te vagy Cucu! Mi a faxom alapján?
Mondjunk egy példát. Tegyük fel vezetek egy szövetséget, ahogy régebben az FGYL-t, és vannak olyan játékosaim, akik nem olyan ügyesek, lemaradnak pontban és a segítségemet kérik, vagy esetleg én ajánlom fel, és megbíznak bennem, megadják a kódjukat, hogy tegyem rendbe a gazdaságukat. Már miért ne lenne ehhez joguk, és miért ne lenne ehhez jogom? Ettől multik lennénk? A lónak a nemesebbik szervét.
Ha így nézem, akkor minden szövetség egy "multi" mert ide a rozsdás bökőt, hogy így vagy másként de ugyanúgy kisegítik egymást.

Mezfin 2010.04.30. 12:08:55

Igen Norris ez multi, úgyhogy nyakon is bökheted magad.:)

Vagy képzeld el a másik végletet van 1 szövi legyen a neve FGYL, van 3 valos játékos benne és bebasznak vagy 30 accountot és arról ápolják magukat, szerinted ez fair játék? De lehet csak megbíztak egymásban és megadták a kódot.

Világosan le volt írva a regisztrációnál 1 játékos 1 felhasználó. Ha belépsz valaki máshoz, ez a feltétel már nem igaz. Tehát multi.

alászolgája

Norris74 2010.05.01. 14:15:00

Mezfin:

Maszturbálhatsz itt verbálisan ítéletnapig, akkor is csak az a kis patkány maradsz, aki szétkúrta sok ember játékát, és azok után még van pofája odaállni, és azt mondani, hogy ettől lett érdekes a játék. Hát egy nagy kalap szart. Ha nem lettél volna ott, vagy nem lennél most is itt valahol az s2 szerveren, nem hiányoznál különösebben senkinek.

Amúgy meg megint osztod itt az észt, amikor lópikulát sem tudsz az FGYL-ről, csak vered a nyálad és próbálsz egy kabátlopásos ügyet kreálni körénk.

Amúgy pedig, ha segítek egy VALÓDI játékostársamnak, akinek VALÓDI accountja van, csak megkér rá, akkor ehhez éppen annyi közöd van, mint amennyi eszed. Azaz semmi.

Lehet moderálni, de biztos vagyok benne, hogy sok Zandagortos nevében beszéltem, és szerintem jobban tennéd, ha elhúznál a búbánatos, vérgennyes, picsába. :)

Mezfin 2010.05.01. 20:00:22

@Norris74: Nyugalom vigyázz a szívedre , a te korodban már arra is kell figyelni.:)
A te kedvedért különösen maradok és szívatom az összes accountot ahová beteszed a mocskos kezed.

Norris74 2010.05.02. 01:55:47

@Mezfin:

Gratulálok. Ismét nem hazudtoltad meg önnön kisszerűségedet.

Persze a Zandagort találkozóra nem volt merszed odatolni az arcod, mi? Kicsicsíra. :)

Mezfin 2010.05.02. 10:43:22

@Norris74: Norris az öregkori leépülés tünetei nem menők itt. 1 hete is jobbakat írtál, pár hét és csak XXX lesz a hozászolásod ha így folytatod.

Ami a Zandatalit illeti, ha nem szavaztad volna le a hétfőt találkozhattunk volna, lehet kissé megpaskolgattam volna a hájas kis bucidat:)

Norris74 2010.05.02. 12:11:05

@Mezfin: A kedves, drága mamádét :) Javaslom, hogy szabadidődben a Zandagortozás helyett menj, és csinálj magadnak egy kistestvért.

Ami meg a paskolást illeti, ott törtelek volna ketté, ahol a legvastagabb vagy, kis takonypóc. :D

Ezzel le is zárom a részemről. Várhatóan válaszolni fogsz, mert az holdvilágot nyaldosó egód nem hagyja, hogy ne a tiéd legyen az utolsó szó, de nem lényeges. Innentől nyávoghatsz amit akarsz, te drága kis abortuszmaradék. :)

Liet 2010.05.03. 19:31:01

Huhuhuhúúúhu! Ez már huhúú!
Pedig én nem is vagyok Bagoly!

Szerintem valóban jót tenne nektek, ha élőben is találkoznátok. Sok félreértést és dezinformációt kisimítana. (a ráncok mellett természetesen)

Ha gondoljátok én meg tudom szervezni. :D

szívesen levezetem a meccset is :D

SirBede 2010.05.03. 20:42:53

ez osztás a javából... :D

Kisbér 2010.05.04. 15:30:42

@Norris74 : Nincs azzal semmi gond, ha a segítesz pár alkalommal valakinek. Még én is azt mondom, hogy valszeg egyszerűbb belépni és megcsinálni valakinek a dolgot, mint végigszívni msn-en a magyarázást. Hozzáteszem kicsit később, több bolygónál már ez sem gond, hiszen 1 bolygó 1 gazdaság... Ahhoz, hogy rendbe tedd valakinek a gazdaságát csak akkor kell belépni hozzá, ha egybolygós az illető...

Akkor van gond, ha mindenki tudja mindenkinek a jelszavát és ráadásul a rendszer engedi, hogy legálisan lépj be a másikhoz.

Mert így kvázi 1 ember elég online ahhoz, hogy egész szövit vezessél. Ami ugye durva visszaélésekhez vezethet.

Régi szisztéma szerint pár ilyen visszaélés:

Példa1:
Éjjel 2-kor elfoglalsz egy zsíros bolygót, majd terveid szerint azt odaadod egy gyenge játékosnak a szöviből, aki eldobja a régi bolygóját, így megkapja a teljes védelmet a zsíros bolygóra. Ha tudod a kódját a szövi tagjainak, akkor ezt egyedül meg tudod tenni. Ha nem tudod, akkor fel kell kelteni telefonon (már ha megadta a telefonját), aminek valszeg nem fog örülni. Legalábbis hosszútávon biztosan nem :)

Példa2:
Van egy haverod, aki játszik ugyan, de nem igazán aktív. 2-3 naponta lép csak be. Mivel neked van időd, ezért naponta 2-3 alkalommal belépsz hozzá "rendbe tenni" az account-ját. Ezzel nyilván jóval fejlettebb lesz, mint ha önerőből tette volna mindezt. Még akkor is, ha ügyes az illető...

Példa3:
Háború van egy másik szövivel. A sok flotta miatt nem teheted azt meg, hogy 1 ember vigye a teljes flottát, ezért nyilván szét lesznek szórva a flották felhasználók között. Ez ugye azt feltételezi, hogy ha jól akarsz szerepelni a háborúban akkor az összes account-al online kell lenni. Pl flottákat átadni, hajókat fellőni, hajókat levinni, flottákat egyesíteni, bolygókat mozgatni a bolygólimit miatt, stb, stb.

Ezt ha tudod mindenkinek a kódját, akkor meg tudod csinálni 1 emberként is.

---

Véleményem szerint - és természetesen mindenki azt gondol amit akar - ezek mind-mind kimerítik a "multizás" fogalmát. Illetve inkább fogalmazzunk úgy, hogy nem multizik az illető, csupán visszaél az account-ok publikálásával. Nekem ez nem fér bele, hiszen a tisztességesen játszókkal (1 ember 1 jelszót ismer) szemben hatalmas előnyben vannak azok, akik használják a fent említett dolgokat...

Van, akinek beleférnek ezek a dolgok...

Csak ugye miután 4. alkalommal ébresztenek hajnal 4-kor fel, hogy baszki Kisbér, támadnak, lépj be csinálj valamit, akkor lehet kicsit elborul az agyam nekem is, hogy más simán jelszó-megosztással csinálja mindezt...

balu3 2010.05.07. 11:08:15

Megoldás a bolygó limit amit nem vettem figyelembe "én tudom. a célpont bolygó morálja 20% alatt van. És a bolygólimited meg betelt.-Executor" KÖSZÖNÖM
süti beállítások módosítása