Egy massively multiplayer online stratégiai játék blogja a fejlesztés kezdetétől a játék indulásáig, és túl...

Utolsó kommentek

  • devDavid: Közérdekű közlemény #1 Készítettem egy kisebb adatbázis dump-ot, amivel könnyebb dolgozni (fejles... (2012.12.24. 14:11) Letölthető Zandagort
  • cu2: @devDavid: Lehet, hogy én voltam félreérthető, mert nem vettem rossz néven a(z egyébként jogos) kr... (2012.12.23. 17:42) Letölthető Zandagort
  • devDavid: @cu2: ne érts félre, nem kritizálni akarom, nagyon nagy dolog - szerintem - hogy egy ilyen projekt... (2012.12.23. 17:24) Letölthető Zandagort
  • Utolsó 20

Címkék

Interjú Q-val

2012.01.30. 16:35 cu2

Hány éves vagy?

35 körül, majd májusban megmondom pontosan :)

Mit csinálsz, amikor nem Zandagortozol?

Dolgozom, szórakozok, pihenek. Szeretem a természetet, ha a társaság megindul sokat kirándulunk a barátaimmal, nyomjuk a kék túrát is.

Hogy kerültél először kapcsolatba a Zandagorttal, miért regisztráltál?

A sors akaratából :) A westben láttam valaki profilján egy linket a játékról, és néhány órával később egy ogamés barátom küldött egy screenshot-ot, hogy mennyien támadják és egy másik böngészőjében a zandagort ment, gondoltam ez nem lehet véletlen, jól itt ragadtam :D

Mióta játszol?

S1-en javában a végjáték ment, mikor a fentiek hatására regisztráltam, gyakorlatilag S2 volt az "első" szerverem.

Miért pont a Balkan Express-ben játszol?

Leginkább pihenésből, az eddigi szerverektől eltérően próbálok nyugisan építkezni, távol maradni a konfliktusoktól. Az interjú után kiderül, ez sikerülhet-e. :DD

Szereted a scifit? Mik a kedvenc sci-fi könyveid, filmjeid, játékaid?

Imádom. Nagyon szeretem Nemere István könyveit, szerencsém van ismerni Őt személyesen, sok könyvet kaptam Tőle (Túl a Plútón, Műkincsrablók a kisbolygón stb.). Filmből minden, ami sci-fi nem is részletezem, de minden, amiben benne van a "Star" szó. Játékból: zandagort :P, ezen kívül régi nagy kedvenc az Imperium Galaktika I.-II. és a Master of Orion.

Mi tetszik leginkább a Zandagortban?

A Szövetségek, és ha lehet itt megemlíteni a zandatalik. A szövetségekre visszakanyarodva, sokkal jobban össze tudja hozni az embereket mint más játékokban, leginkább a privát chat és fórum miatt.

Mi tetszik legkevésbé?

Nehéz megszabadulni a "sztereotípiáktól", ahogy zandásan hangzik a "szervereken átívelő barátságtól", sok játékos, aki nem is tehet vagy nincs köze a múlthoz, lesz ennek az áldozata csak mert éppen rossz helyen van.

Mi volt a legérdekesebb sztori, ami a játékban történt veled?

Minden nap érdekes.

Átlagosan napi hány órát foglalkozol a játékkal?

Változó, 1-2 órától a 24-ig bármi előfordulhat, a körülményeken múlik. :-) Ha elutazok néhány napra és nincs net (nyugi ellenfelek, mobilnetem van :P) nem vágom fel az ereimet.

Mi alapján nevezted el a bolygóidat?

Az elején mindegyiknek van neve, aztán ahogy egyre több van kifogyok az ötletekből, marad a számozás (nemhiába na, nincs elég szókincsem).

Melyik a kedvenc hajód?

Mind. Elég jól használható mind a maga módján (a raptoron még dolgozni kell), de ha egyet ki kell emelnem akkor kettő lesz a Fulglur és a Nemezis.

Az eddigiek során milyen néven voltál megtalálható a játékban és melyik szövetségekben?

Eddig zero, néven játszottam minden szerveren, most az S6-on Q névvel játszok. S2-n magányos farkas voltam sokáig, aztán végül beléptem a TGF-be, ahonnan a Ronin az Exolonba kergetett, ez a mozzanat egyébként meghatározta, későbbi sorsomat, itt a végjátékban kialakult egy baráti társaság, ami az S3-ra az SB lett.

Neked milyen a játékstílusod? (pl békésen fejlődő, háborúskodó, stb)

Azt gondolom, ez nem csak az ember stílusán múlik. Eddig minden szervert szerettem volna békésen végig építeni, de hát a körülmények ezt nem mindig tették lehetővé. Ha meg már háború van ... - félig berúgni pénzkidobás :P

Mi az, ami motivál a játékban, mi a "végső célod"? Zanda legyőzése számít egyáltalán, vagy csak a minél jobb saját/szövi helyezés, esetleg a tökéletes gazdaság megépítése a saját képességeidtől függően (stb...), mi hajt előre?

Persze amelyik játékban van top lista, ott szeretnék elöl lenni. De a játék különlegessége, a fix szerveridő és Zanda érkezése, ez eléggé átváltoztatja a motivációt. Számomra fontos zanda legyőzése, azért is szekáltalak s3 után a beszámolóval, mert volt egy olyan érzésem, hogy az én bolygómnál esett el az utolsó zandahajó, de sajna ez nem derült ki a videóból.

Sokszor elhangzik, érdemi vitát lezáró végső közhelyként, hogy "ez csak egy játék". Mennyiben gondolod ezt igaznak magadra és a Zandagortra nézve?

Nagyon szeretem ezt a játékot, és komolyan veszem, de nem tudok sírni azon, hogy lelőtték a hajóim, vagy elfoglalták a bolygómat, lesz következő szerver még, és persze a szervereken átívelő ... XD

Szerinted hogy lehetne még több játékost toborozni, illetve azt elérni, hogy a regisztráltak ne töröljék magukat?

Toborozni? Nehéz kérdés, rég volt már a marketing vizsga. Talán a védelmi rendszert kellene átgondolni, nem tudom. Az S2-es többszörös bedarálásom után is itt vagyok, valaki egy fosztás után is töröl, talán a többek által felvetett „kaland” szál nem ártana (persze csak módjával :P)

Milyen kérdésre válaszoltál volna szívesen, amit nem tettem fel? Válaszold is meg!

Most utálni, fogsz, mert ezzel mindig bombázlak, ha találkozunk.
Szeretnéd e támadni zandagort univerzumát?
Igen, igen nagyon

Volna-e igényed (vagy szerinted volna-e igénye a játékosoknak), hogy a program kinézetébe a mostaninál interaktívabban is belenyúlhassanak (pl egyedi bolygógépek, modulrendszerű hajótervezés, stb), mint amennyire a mostani változat lehetőséget ad?

Nekem személy szerint a kinézettel nincs bajom, a térkép lehetne dinamikus méretezésű, ami alkalmazkodik a felbontáshoz. Hüüüm, de a hajók, az érdekes lenne, ha rászánod magad, hogy átírd szólj és megyek tesztelni. :)) Most visszakanyarodok az Impérium Galaktikához az ottani hajófejlesztés elég szimpatikus volt nekem, valami hasonló nagyon durva lenne. (csináld-csináld) :)))

A mostani vagy a régi típusú tőzsde tetszik jobban?

A régit nem nagyon használtam, elég csóró és béna voltam akkor még, a mostani tetszik, sokat használom (jut eszembe az interjúért mennyi SHY jár? :D)

Szerinted mire "gondol" Zandagort, mielőtt megtámadja az embereket?

Jajj! Már megint az emberekre találtunk?! :S Azt hittem itt még csak amőbák vannak :S

Mit kérdeznél a következő interjúalanytól?

Használod a fórumot, olvasod a blogot, esetleg mit változatnál rajta? Ha nem (használod/olvasod), miért nem?

1 komment

Címkék: interjú játékos

A bejegyzés trackback címe:

https://zandagort.blog.hu/api/trackback/id/tr33977410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

igazi MZ/X 2012.01.30. 16:48:03

Húúúú, gratula celeb :D
süti beállítások módosítása