Egy massively multiplayer online stratégiai játék blogja a fejlesztés kezdetétől a játék indulásáig, és túl...

Utolsó kommentek

  • devDavid: Közérdekű közlemény #1 Készítettem egy kisebb adatbázis dump-ot, amivel könnyebb dolgozni (fejles... (2012.12.24. 14:11) Letölthető Zandagort
  • cu2: @devDavid: Lehet, hogy én voltam félreérthető, mert nem vettem rossz néven a(z egyébként jogos) kr... (2012.12.23. 17:42) Letölthető Zandagort
  • devDavid: @cu2: ne érts félre, nem kritizálni akarom, nagyon nagy dolog - szerintem - hogy egy ilyen projekt... (2012.12.23. 17:24) Letölthető Zandagort
  • Utolsó 20

Címkék

Új logó, új honlap

2011.02.22. 05:06 cu2

A szemfülesebbek már észrevehették, hogy az angol Zandagort-honlap kb egy hónapja megújult. Most jutottam el odáig, hogy a magyart is ahhoz igazítsam. És hogy mire fel ez az átalakítás? Az egész nyár végén kezdődött, amikor meg lett hirdetve a Zandagort Logópályázat, azzal a céllal, hogy legyen a játéknak logója, merthogy eddig igazából nem volt.

A pályázati kiírásban is szerepelt, hogy nem kidolgozott terveket várok, hanem ötleteket, vázlatokat. Hiszen Photoshoppolni nem mindenki tud, jó gondolatai viszont bárkinek lehetnek. És egy logó lényege úgyis a mögötte lévő koncepció, nem pedig az, hogy milyen effekt van rátéve.

A győztes Arthon lett az alábbi pályaművel:

A logóterv fontosabb elemei:

  • a nagy Z betű, ami a Zandagort névre utal
  • két egymással szemközt repülő stilizált űrhajó, Zandagort és az emberek színével jelölve (lila illetve zöld)
  • a fekete sötétség körülöttük: a világűr
  • és a kék kör legkívül: ami jelentheti az űr hidegségét, illetve a szövetségesek támogatását is

Volt még egy külsős versenyző is, Tamás, akinek az elképzelése hatással volt a végleges logóra. Ő ezt a vázlatot küldte:

Szintén hangsúlyos a nagy Z, viszont Arthonhoz képest ez egy teljesen szögletes logóterv. És az egész hasonlít egy katonai jelvényre is, amit egyenruhákra vagy űrhajókra lehet feltenni. Végülis háborús játékról van szó.

Ezt a két tervet dolgoztuk össze, Gabi és én, és lett belőle a következő:

A két űrhajó itt teljesen egyforma, így nem csak az idegenek és az emberek küzdelmét szimbolizálja, hanem az emberek belharcát is, ami végülis elég meghatározó eleme a játéknak.

És végül ebből született meg Dóri keze nyomán a végleges logó:

És mivel ezt az új Z-t nem lehetett normálisan igazítani a régi felirathoz, azt is át kellett alakítani, ilyenre:

Ez tehát a rövid története a Zandagort-logónak, és az új Zandagort-honlapnak:

Fogadjátok szeretettel!

2 komment

Címkék: logó grafika honlap

A bejegyzés trackback címe:

https://zandagort.blog.hu/api/trackback/id/tr302678698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása