Egy massively multiplayer online stratégiai játék blogja a fejlesztés kezdetétől a játék indulásáig, és túl...

Utolsó kommentek

  • devDavid: Közérdekű közlemény #1 Készítettem egy kisebb adatbázis dump-ot, amivel könnyebb dolgozni (fejles... (2012.12.24. 14:11) Letölthető Zandagort
  • cu2: @devDavid: Lehet, hogy én voltam félreérthető, mert nem vettem rossz néven a(z egyébként jogos) kr... (2012.12.23. 17:42) Letölthető Zandagort
  • devDavid: @cu2: ne érts félre, nem kritizálni akarom, nagyon nagy dolog - szerintem - hogy egy ilyen projekt... (2012.12.23. 17:24) Letölthető Zandagort
  • Utolsó 20

Címkék

s1 szerver: ahogy nejmed látta - 2. rész (képekkel)

2010.02.16. 12:57 cu2

(az előző rész)

2009-10-14

A Galaktikus Köztársasággal nyélbe ütöttük az MNT-t. KisPocok jóvoltából a maximálisan megosztható K+F pontokat, és sor kerül az első csereakcióra, aminek során FuligJimmy hozzánk érkezik. Küldöttünk ShadowPaw.

Pontos időpontot nem tudok megadni, mert hézagos a levelezés illetve a fórumbejegyzés ebből a témából, de pár nappal ez előtt robbanhatott ki a TGF+Redoran vs. Védegylet háború, aminek az előzménye, ha jól emlékszem egy szabotázsakció volt, aminek megtorlásaképpen megindult a két testvérszövetség az izgága Védegylet ellen.

Szintén foghíjas az ismeretem a szintén ebben az időben történt MU vs. DCS háborúról, amit a DCS kezdeményezett, és minek során az MU "Bluggy" kutató- és minta-hadibolygója a felperzselt föld taktikának az áldozatává vált. A Caveman vezette MU seregek visszaverték a támadást, és trockijnak vissza kellett építenie a bolygót, amiért is pár napig az MU-ban volt. Ez az a mozzanat, ami feltűnt nálunk is, ennek maradt írásos nyoma. Felajánlottuk a segítségünket a harcban, de nem volt ránk szükség. A szerver elején megkötött MNT-t azonban visszavontuk, a helyzetre való tekintettel. Fontos momentum volt, hogy a szerződés visszavonását nem jelentettük be nekik, a Heroes csendben hallgatott, nem küldtünk semmilyen üzenetet. Ez egy tipikus kifakadásom volt ebben a szituációban:

"Igazából parus tudta jól megfogalmazni, miért is nem küldenék semmit. Hagy rakják össze ők a mozaikokat, hagy gondolkozzanak, hogy most fognak-e mi hajóinkkal találkozni. Stb.
Miért fosztjuk meg őket a bizonytalanságtól?:)
De ha tényleg igénylitek, akkor egy rövid nyilatkozatot tudok írni. DE!!!
-Ez gyengíti a pozíciónk
-Nem biztos, hogy be tudjuk tartani. Most az mondjuk, hogy nem támadunk, csak a haverok miatt kellett bontani. Aztán esetleg úgy alakul, hogy mégis kell, ekkor viszont segget csináltunk a szánkból. Illetve én, mert általában leszarjátok, hogy mit ígért a diplomata, ha konkrét cselekvésre kerül a sor. Akkor már lehet piszkos is a háború stb. Szal küldjünk, ha kell, de akkor tudni kellene mit akarunk, de jelenleg ezt senki sem tudja."

Közben trockij főbolygója Girgovhoz kerül valahogy, és jelentkezik hozzánk a szövetségbe. Természetesen ilyen hendikeppel nem vehettük be, akárhogy is szerezte a bolygót. Ennek az ügynek a részleteiről semmi nem derült ki, majd a bolygó is visszakerült a tulajdonosához. Ez egy fekete folt a történetben. Valaki leírhatná a kommentek közé, mert érdekelne! :)

Közben parus_z suttyomban beszáll az MU-DCS konfliktusba, mindenki tudta nélkül. Az MU nem kért segítséget, és parus akkora ért a helyszínre, amikor az MU-DCS ügy békével zárult, ennek ellenére levert pár flottát, és hazatérőben is fosztogatott pár bolygót. Pontos részletek számomra sem derültek ki, hogy milyen mértékű volt a hadművelet. Tök véletlenül derült ki a dolog, és komolyan fontolgattam, hogy kirúgom parust. Mindenesetre a szenátori jogosítványa vissza lett véve, és volt egy elég komoly nyílt vita az ügyben, amiben kirajzolódott az, hogy ki képviseli a békésebb, ki pedig az agresszívabb vonalat a szövetségben. Parus ekkor TOP1 játékos volt.

2009-10-18

Zion megkeres, hogy segítsünk a Védegylet-TGF/Redoran konfliktus simogatásában, de az egyéb simogatnivaló ügyek miatt elmarad a segítségünk... Muflon [TGF] megkeres minket, hogy járuljunk hozzá a Védegyletes háborújukhoz 1000 Raptorral, de finoman visszautasítjuk...

Jeason tagunk engedélyt kér, hogy az EBSZ szövetséget megtámadja, harci tapasztalatszerzés gyanánt. Ez a történet a Galaxis ÉNY-i végében zajlott le, jeason az itt lévő szórványunk tagja. Egy fosztogató kör lemegy, a kapcsolatfelvétel után biztosítjuk őket, hogy nem lesz több támadás, ha Xeon leveszi a külső fórumon az aláírás képénk méretét. Biztos emlékeztek, egy lóbaszó nagy Raptor volt minden egysorosa után. Több incidensről nincs tudomásom. Elkomolytalanodtuk ezt az ultimátumot, elnézést így utólag is az EBSZ-től.

Az Északi Hadtest mérete 315k egyenértékű. Ebben az időben az összes hajótermelésem ebbe a seregbe megy, de még mindig KisPocok nyomja a legtöbb hajót a flottába. Cserébe mondjuk időnként meg kell nyomni félvezetővel, ill. napi szinten jönnek a hírek, hogy energiaválságban van HKP-Alexandra.

Ezen a napon történik egy kisebb incidens, Gaolkeeper Nemesisekből álló flottája átvonul felettünk. Egy ideig kísérgettük, de mivel a szövetségből (US Army) nem érkezik válasz, és a koordináták alapján kiszámított útvonala három Heroes bolygót is keresztez, leütjük (igazából leütöm...) a flottát. A szerver alatt a második hadművelet, amiben részt veszek. Bármennyire is jogtalannak tűnt a likvidálás, nem hallgathatom el, hogy mennyire büszke voltam magamra. Annyira ügyesen mellé tudtam manőverezni, majd közel egy órán keresztül kísértem, s miután meguntam a válaszra várást és virrasztást, rántottam egyet a Nemesisek kormányán, és azonnal megütköztek a hadak. Másnap persze hideget-meleget kaptam odaátról. Többek között "Wrath of The Gods" viccesen megfenyegetett, hogy mivel Mordor a haverja, ezért elintézi, hogy a nyakamat szegje a főnököm. :)

Ezekben a napokban Aurorától (őróla feltételeztem, hogy vagy Nekromon, vagy warorman, tehát Heroes-os múlt...) futott be egy levél, hogy miért támadjuk a szövetségüket. (Ez már nem a flottaleverős incidens, bolygófoglalás és általános támadásról van szó.) Majd jött a helyreigazítás, hogy jajj nem is mi, hanem a Zandagort Egyház volt a ludas, a nevek alapján azt hitték, hogy mi vagyunk. Elsőként találkozom bagollyal, aki a bolygóm körül kavirnyált a flottáival. Gaolkeeper bolygói egyébként a Heroes északi szomszédságában voltak. A US Army küldött MNT ajánlatot, amit visszautasítottunk. A ZE támadás után röviddel szét is forgácsolódott a szövetség, Gaolkeeper az MU-ba került. (Ahol egy későbbi látogatásom alatt megbeszéltük ezt a kis affért.) Heki és Aurora a TGF-ben folytatta a pályafutását. Hú-nak egyébként előadtam warorman és Nekromon esetét, pusztán amiatt, hogy ha még dédelgetnek bosszúhadjáratot ellenünk, és ezt a TGF keretein belül tervezik végrehajtani, akkor csak emiatt ne szaródjanak el nagyon a dolgot közöttünk. De 100%-ig soha nem derült kis számomra, hogy valóban őróluk van-e szó.

2009-10-20

Arob a GK-ban van nyersanyag-megosztóként. Viszi magával az ökohekkek pontos receptúráját. Minden bolygóhoz elkészült az idők során a hekk, ezek kidolgozása kollektíven történt. Aitaertől származott emlékeim szerint az alapötlet, ami SzékelyG elképzelésének a továbbgondolása volt. Itt szeretnék még egy nagy ellenfelemről, sznoopyról megemlékezni, aki viszont a béta1-ben műfajteremtő volt. A D és A hekkjét ő érlelte ki, a béta1-ben ezek voltak a legértékesebb bolygók. A B-hekk megszületésével viszont átkerült a sivatagos bolygóra a fő hangsúly, és 3 milliós B lett a legértékesebb trófea! A beépített ökoszimulátor nagy segítség volt, köszönjük cucunak a kifejlesztését! Alapvetően mindegyik úgy működik, hogy bizonyos növényekből kell venni nagyobb mennyiséget, mely hatására elszaporodnak a növényevők, amik annyit esznek, hogy rövidúton elfogynak a növények, illetve a nagyszámú növénysereg önmagától összeszakad. Élelem híján pedig kihal minden. Az utolsó túlélők a csúcsragadozók, melyek nem ritkán igen makacsul tartják magukat. A "fölösleges" élőlények eltűnése után a hasznosokat vissza lehet telepíteni.

KisPocok is diplomáciai úton, ő a Phoenix szövetségbe kap meghívást. Mordor ismerősei is alapítanak egy szövetséget. Név szerint a Gaia, velük is alakulnak a kapcsolataink, de személy szerint nem nagyon van kapacitásom, hogy jobban megismerkedjek velük. Igazából örültem, hogy a Phoenix-szel Pocok, a Gaia-val szmiagor, bohun és Stolichnaya tartja időnként a kapcsolatot. Első incidens bagollyal (ZE), aki Stolichnayát Gaia-ban tartózkodása alatt megtámadta.

Hubi tagunk a Magban kezdte a játékot, a további bolygóit viszont a bolyban foglalta. Az MU-val tárgyalunk egy bolygócseréről. Az MU ekkor már szinte kizárólagos erő a Magban. Idővel megvalósul a csere, pberci (aki időközben elhagyta a játékot) kezdőbolygója, Gwurf képezi csere tárgyát. (Jadesárkány fanfiksönéből ismerős lehet a név, a béta2-ben Gwurf szigetek néven van megemlítve pberci bolygócsoportja. Jade kérésére a név marad.)

2009-10-23

JadeSárkány látogatása a Heroesban, pár napig vendégünk a Magánuniverzum alapítója! KisPocok folytatja a körútját, egy rövid ideig a Zandagort Egyházában is megfordul. Érdekességként megemlítem, hogy míg Pocok távol volt, addig a szövetségünk fő erejét is nélkülöznünk kellett.

A ZE-ben tett látogatása során érdekes nyomra lel, egy levéltöredék képében:

"Feladó: trockij
Dátum: 2009-10-23 08:31
Címzettek: Kisbér
BAgoly tagod kicsit támadgatott amit nem sajnálok lévén nyersanyagkészletem fölös.
Az a sejtésem hogy a Heroes egy kicsit meg fog gyengülni."

Erre azonnal ez volt a reakcióm:

"...Arra jutottam, hogy vagy:
-betámadják a bolyt. (Nincs sok esélye, gyakorlatilag nulla. Van 2 alig aktív taguk Ishimaru mellett, de ők nem veszélyesek.
-Elkezdenek atom mód szabotálni.(trockij nagy szabotőr bajnok volt mindig is)
-Lerohanják parust. Utánpótlást nekik ide könnyebb szállítani, mint nekünk. Jól el van szeparálva a srác. Ezt elképzelhetőnek tartanám..."

Végül később a harmadik opció következett be. Még mielőtt bármi konfliktus lett volna, alaposan fel volt mérve a DCS helyzete. A GK kikémlelte nekem, hogy a keleti végen lévő Peter007 milyen haderővel rendelkezik, és meg volt beszélve, ha támad a DCS, azonnal megindulhat a szórványok támadása. Persze nem minden úgy történt később, ahogy elterveztük.

Közben Kronox kér segítséget az akkor már Atlantiszi Ősök nevű formáció segedelmére, mivel az MU támadgatta. Pontosan nem tudom, hogy milyen méretű offenzívát vezettek ellenük, de nem állt módunkban pont a testvérszövetségünk ellenében fellépni. És egyébként sem volt Kronoxnak túl sok érzéke a finomségokhoz (kvázi fékezzük meg az "ALszövinket", ami azért a "TESTVÉRszövetséghez" képest egészen mást jelent és jelképez), sem a helyesíráshoz. Leginkább engem idegesített, mert ennyi közeledési kísérletet elbaltázni szerintem ember nem tud, mint amennyit Kronox elcseszett. Abba a szövetségesi hálózatba, amit építgettünk a többiekkel, egyszerűen véletlenül sem fért bele soha. Kronox ezután még egyszer írt levelet, de más szövetségeket is belefűzött a címlistába, ja és persze ekkor már túl vagyunk a híres neves 150 válaszos körlevélen... Ekkor írtam Dylen huntnak, hogy legyen olyan kedves, és közvetítse ő a szövetsége gondját-baját, mert én Kronoxal nem tárgyalok többet. De később Dylen hunt sem vált be. (Egy későbbi igen kényes ügyben alaposan kibontott három kérdésemre annyit választolt, hogy "okés".) Végül Innyu lesz az összekötő, de csak rövid ideig töltötte be ezt a posztot, ugyanis miután végre a -Stargate- ki tudott állítani egy épkézláb diplomatát, szét is esett a szövetség darabjaira. Dylen huntot visszavettük a Heroesba, cornerius, Innyu és még sokan mások a Magánuniverzumba nyertek felvételt. Hozzánk került banderas is, akiről ekkortájt tudtam meg, hogy egyetemi cimborám. :)

2009-10-24

A Sarkcsillag nevű szövetség kiválása a DCS-ből.

parus_z jelenti, hogy egy másik DCS-ből kiváló csoport - a Nomád - megtámadta. Kapásból kapcsolatfelvétel trockijjal, akitől megtudom, hogy ez nem Heroes-Dél Csillaga háború, hanem "a DCS széthullik". Közben egy olyan információt kapok, hogy lenne egy srác, akit át kellene vennünk a DCS-ből. Aitaer tagunk unokaöccse. Amúgy, ha nagyon akartam volna (vagy akárki más) hamarabb kiszúrom: a toplistán a neve mellett ott volt, hogy egy Heroesos hívta meg. Végül nem lett volna jó pont, ha a bolygói ott maradnak a tűzfészekben, ezért Rommel néven újraregelt a közelünkben. Mielőtt félreérthető lenne, arról is volt szó, hogy legyen a kémünk, de az account törlése és újrareg lett a dologból. Ugyan hozott pár infót az átlépésekor, de semmi olyat, ami borzasztóan érdekes lett volna, és nem tudtunk. Gyakorlatilag nem volt kémünk a DCS-ben sem. Nyilván rohadtul kényelmes lett volna, de érdekesebb volt így a játék, mint spionokkal. Fair play, ha jelent ez még egyáltalán valamit. Az infó, ami jött egyszer:

  1. Átszervezik a szövit a központi területen lévők, a mag marad a Dél csillaga. Védelmi erők és közös védőflottákkal.
  2. A távolabb eső tagokból egy testvér szövit hoznak létre. Teljes béke, stb kapcsolattal. (1 és 2 pont a szemünk előtt zajlott)
  3. Megalakul egy szövi, aminek fő feladata az ellenségek likvidálása lesz anélkül, hogy ettől kárt szenvedne a fő szövi. (Ezt meg a bőrünkön éreztük épp)

2009-10-25

A DCS természetesen terelt, hogy nincs köze a Nomádhoz, Fatburny visszakozott és panaszolta, hogy a klánja nem veszi vissza, Wyrm pedig egyre hajtogatta, hogy "parancsot teljesít", de nem mondhatja meg, hogy kitől kapja az utasítást. Erre csak annyit kellett blöffölni, hogy időnként kimentjük a szövetségek taglistáját, és szerepel a neve a múlt heti DCS-ben, mire beismerte, hogy akkor lebukott. Wyrm serege ~250k egyenértékű, ami a pontszámához képest irreálisan magas, az ekkor a galaxisban lévő hajók 3-4%-a. Parus látván, hogy nem bír Wyrmmel, eldobálta a bolygóit, és az egyébként csöppet sem hívogató nevű főbolygóját, "A trágya friss illata árasszon el" nevűt hagyta meg, melyre visszavonult. Volt ezen kívül még jó pár - az akkori átlaghoz képest igen fejlett - bolygója. A felmentő sereg alakulóban volt. Az Északi Hadtestet nem mertük kimozdítani, ezért a felmentő sereg a következőkből állt:

"Most csak az emlékeimre hagyatkozhatok: parus flottája 85k értékű, meg az Ishimarura bízott Nyugati hadtest 80k, plusz a magánhadserege 40k, hubi adott be egy 15k-sat, VeGa serege nem tudom mit nyom, de ő napi 10k-t termel. Ezen kívül Csavez is elindított egy 88k-sat. Ez testvérek között is több mint 350k-s sereg..."

Ehhez hozzácsapódott még az MU felajánlott serege, ami egy 310k egyenértékű flotta volt. A sokfelől érkező flották a parustól nem olyan távol lévő HVG-Apollo helyen lettek összevonva. Mire minden sereg ideért, az beletelt 1,5-2 napba. Közben a legnagyobb titoktartás mellett KisPocok a maga hasonló erőt képviselő seregét elindította trockij főbolygója ellen. Az útvonala igen gondosan meg lehetett tervezve, ha nem tűnt fel senkinek. Trockij ekkor két bolygóval rendelkezett, a jobban kiépített a Perseus kar vége felé volt található, és a karnak inkább a déli felén, így az egész Perseus kart megkerülte KisPocok, hogy kevesebb DCS-s bolygóról legyen kiszúrható. Az út nagyon sok napig tartott, 25-én indult ő is. Jellemző egyébként a nagy űrrajzi távolságok miatt, hogy hamarabb kell flottákat elindítani, mint hogy a pontos menetrend és a célok tisztázódnának.

2009-10-26

Wyrm egy bolygó kivételével lebontotta a részben, vagy egészben a befoglalt parus-bolygókat. A flottájával leereszkedett a zsákmánybolygóra, és az összes egyéb bolygóját eldobálta. Így a rendszer nyújtotta maximális kezdővédelmet megkapta. Mindenki tépte a haját. Fulgurokkal elkezdődött a Wyrm-féle bolygók elfoglalása, inkluzíve a DCS területen lévőké is. Mivel szóban a DCS elhatárolódott a Nomádtól, ezt megtehettük. A levelezésben folytatódott a mellébeszélés, de nem nagyon tehetett ellene trockij semmit. Közben a Nomádot elhagyó DCS-be vissza nem engedett Fatburny-vel elkezdtem levelezni, és információkat kicsikarni. Egy összehangolt szabotázsakció, és egyéb fenyegetőzések hatására sikerült is új dolgokat megtudni:

"Feladó: trockij
Dátum: 2009-10-25 09:14
Címzettek: Fatburny
NA remélem világos hogy melyek parus_z nagy bolygói!
főleg a trágya friss illata és a hsk#01 és 02 nevű.
Most én sajna nem érek rá.
Tárgyalok azokkal akiktől a felkérést kaptuk.
Jó játékot."

Sem a felkérést adók kilétére nem derült fény, sem arra, hogy eredeti-e ez a levél... {A szerver végén megkérdeztem Mezfint, hogy a ZE keze volt-e benne ebben az akcióban, de nemleges választ adott.}

2009-10-27

Wyrm belép a Pearls of Larkinor szövetségbe. Mivel célunk Wyrm elszigetelése, ezért szabotázsakciók kezdődnek a kis szövi ellen. Szmiagor egybolygósítja őket. Természetesen ismét hideget-meleget kapok tőlük. Mi azonnal megszüntetnénk a támadást, bolygóvisszaadás stb. mellett, ha kirúgják Wyrmet, de kérésünk nem teljesül. Hosszú és értelmetlen levelezés kezdődik.

Este első Heroes találkozó. Kezdés a Baross étteremben, záróakkord a Blaha Sörözőben. Mindkét hely nagyon kulturált, véletlenül sem nyúlik az éjszakába az összejövetel, így szerencsére a másnaposságot is sikerült elkerülnünk. ...Nem!

2009-10-28

Parus visszavenné lassan a bolygóit, de megjelenik a színen bagoly [ZE], és elfoglalgatja a Wyrm által eldobált bolygókat. Egy igen hosszú, idegesítő és meddő levelezés veszi kezdetét a Heroes és a Zandagort Egyháza között. MNT bontással fenyegetőzés, "NPC volt, így semmi közöd hozzád"-tól a "vigyáztam rá neked"-ig elég sok zöldség elhangzik. Arra hivatkozva, hogy már elkezdte visszaépíteni a Wyrm által kilőtt gazdasági részleteket (ki kérte?), két hétig magánál szeretne tartani a bolygók közül párat. Persze akkora serege nincs, hogy megnyugtató védelmet jelentsen egy újabb támadással szemben. Alapvetően semmi alapja nem volt, hogy elfoglalja. Meg az is kérdéses, hogy hogy került ilyen gyorsan ide a tejfölösfazék mellé... Hozzáállásában nem volt túl jófej a ZE, fordított esetben nem kekeckedtünk volna ennyit. Én kardosodtam volna tovább az azonnali bolygóvisszaadás mellett, de parus megtört, és beleegyezett, hogy - a két hét helyett - 5 napig megtartsa a planétákat bagoly. A felmentő flotta megérkezik, és a Wyrm által bitorolt 80 millió pont értékű bolygón letelepszik, parus kezdi a területét újra belakni. Közben kisPocok kérvényezi, hogy a DCS-nek ne küldjünk hadüzenetet még 3-4 napig, maradjon a látszatbéke. A levelezés folymatosan megy eközben, és nagyon a hülyét kell adni, hogy ne lógjon ki a lóláb. (Később visszahallottam, hogy a DCS-n belül ebben az időszakban írott leveleim nagy vidultságot okoztak esetenként, ami teljesen érthető:P)

Kezdeti csipkelődésként - mivel papíron mindkét szövetség azt hangoztatta, hogy nem vagyunk ellenségek - elkezdtünk bolygókat foglalni DCS-s területen. Párat átadtunk az MU-nak, aki készséggel belefolyt volna egy DCS-s háborúba (Jadesárkány: "A DCS a mi Védegyletünk"). Megtehettük ezt, mivel a DCS nagyon vigyázott, hogy ne szolgáltasson okot a háborúra. Egy-két fulgurral foglaltuk el Wyrm korábbi bolygót, és egyéb NPC-ket. Vicces, de a későbbi rendezés ötlete Csavez egyik terelőleveléből jött:

"Pontosan nem tudom miben állapodtak meg, annyit tudok, hogy elég hosszú levelezés zajlott le Wyrm és a szövetségem vezetői, diplomatái között. Mindeközben sikerült rávenniük, hogy ne adja fel a játékot és játsszon tovább a szerveren. Feltételként kérték vissza parus bolygóját és cserébe állítólag a közeletekben ajánlottunk neki pár bolygót, mert állítólag itt szeretne maradni. Ennyit tudok, mostanában nem tudom annyira kivenni a részemet a szövetség életéből ezért rám az a feladat hárult, hogy bolygót foglaljak neki :\
Én se örülök neki jobban, mint ti, de ez van.
yorkstone-nal történt egy kis atrocitásunk, elnézést kértem tőle, én se, ő se szándékosan támadt."

Ebből a levélből egy szó sem volt igaz. Nem tárgyaltunk Wyrmel, nem akarta abbahagyni a játékot, nem akar hazaköltözni, első körben jelentkezett a káoszkeltésre Csavez, és persze hogy szándékosan támadták egymást yorkstone-nal. Nincsenek illúzióim, ezzel a DCS is teljesen tisztába lehetett. Trockij jól mondta, ez a Nomádos eset volt a szerver legizgalmasabb pillanata. Annak ellenére, hogy lényegében csak két bolygófoglalás történt. Rengeteg szál futott a háttérben, az információkat úgy kellett kiverni az emberekből, terelőleveleket írni, titkolózni a szövetségesek előtt is az ekkor futó kémhisztéria miatt, mosolyogni az ellenségre, vicsorítani az ártatlanokra. Király volt! XD Én mindig azt mondtam, hogy ez nem egy háborús játék, hanem egy hidegháborús készülődős, intrikázós. Az egész szerver végéig egy embert sem támadtam bolygóért, vagy farmoltam le, mégis jól futott a szekerem az ügyes termelésszervezéssel. A hajó csak arra kell, hogy súlya legyen a szavaidnak! :)

2009-10-29

Cserediákoskodás folytatódik, Digi Dee [MU] nálunk, Shadhon [H] a GK-ban, Stolichnaya [H] a Gaiában. MNT kötés a Tejút Akadémiával a nagy rohanások közepette, Pearls of Larkinorral folytatódik a levelezés, a csata hevében szmiagor bont egy kis bolygót. Sérelmezem, hogy nagyon elszabadulnak az indulatok időnként, nehéz normális keretek között tartani a szövetséget, mindenki vért akar: parus wyrmét és bagolyét, KisPocok, Csavez, Jade trockijét, szmiagor mindenkiét, aki nem Heroes... z0z0 a Védegyletes béke értelmében terjeszkedhet mellettünk, ezt az igényét bejelenti. A GK-nak Peter007-tel van gondja, stb...stb. Ezekben a napokban van a legnagyobb levélforgalom nálam. 50-60 levél megy keresztül rajtam.

2009-11-01 02:11

Győzelem: trockij Nagy flotta flottája megsemmisült HKP-Felderítő3 flottáddal szemben a D 15 289, NY 2 545 pozíción.

A Heroes ezen az éjszakán azon izgult, hogy trockij vasárnap reggel sokáig aludjon. Emlékeztetőül mondom, hogy a flotta 25-én indult útnak, megkerülte a P5-öt és alulról támadt. Reggelre miénk a bolygó. Azonnal kontakt Wyrmmel, trockijjal és azokkal akiket a DCS vezetőségének gondoltunk. Megpendítjük a bolygócsere lehetőségét, de ez még csak az én béketervem, a Heroes-on is keresztül kell nyomni. Sok elképzelés volt a rendezésre, nagy része nem volt túl elegáns, de csak ötletezés szinten jók voltak. (Legextrémebb pl. az volt, hogy csaljuk Wyrmet a Heroes-ba, majd miután a közösben van, vegyük el tőle, és mindenki lépen ki a Heroes-ból. Nyilvánvalóan hamvába holt ötlet volt. Vagy a Pears of Larkinornak ígérjünk olyan jutalmat, hogy hajlandóak legyenek ők megkopasztani Wyrmet. Ezt "add kölcsön a bolygót, hogy kutathassak" alapon. Ez utóbbi ötlet a szövetség elleni bizalmatlanság miatt nem lett túlságosan forszírozva, bár állításuk szerint gyanútlanul vették fel a srácot.) A Nomádos történet egyébként ütött egy olyan sebet a szövetségen, hogy a hagyományosan nyugodt, békepárti játékosok is a békés rendezésem ellen mentek, és nem volt egy olyan tag nálunk, aki egyet értett volna velem. Mondjuk a felpörgött eseményeket nem is tudta követni senki. Amiatt külön pipa voltam, hogy Mordornak nem volt fingja sem, hogy mi van a szöviben, de több vezetőségi tag is értetlen volt. A terv az volt, hogy trockij bolygójáért cserébe visszakapjuk parus bolygóját. Tárgyalás alapját képezte, hogy a 350k-s sereg az maradhat-e Wyrmnél, vagy nálunk lesz, továbbá az, hogy trockij vegye vissza a DCS-be a srácot. Mivel nem szerettem Wyrmmel tárgyalni (levelei alapján egy ifjú titánnal volt dolgunk, aki még hitt a romantikus hőstörténetekben:P) trockijra hagytam, hogy édesgesse haza. A tárgyalások már folytak, elég lassan gördült a szekér, de nem volt gond, az időhúzás nekünk kedvezett. Trockij főbolygóján volt 200 hajógyár, ami hizlalta Pocokot, Wyrmnek meg a 350k-s flottája egyre értéktelenedett. Végül félbe kellett hagyni a tárgyalást, mert nem állt mögöttem senki... A levelezésem hátrahagytam a többieknek, megírtam trockijnak, most már őszintén, hogy mi a helyzet, és megpattantam a Galaktikus Köztársaságba kicsit nyaralni.

2009-11-02

A már említett flottaegyezmény megkötése a Redorannal. Átlépésem napja a Galaktikus Köztársaságba. Az Atlantiszi Ősök széthullása kb. ugyanekkor. Ebben nem vagyok biztos, de Ricsi121 megint megalapítja az Egységben az Erőt. (Megint csak emlékezetemre hagyatkozhatom, a szövetségtörténet: kezdetben kiválik az Imperium Romanumból, beolvad a -Stargate-be, kiválik Az Atlantiszi Ősökből, majd a TGF-be olvad végül be.) VeGa egy rövid időre az MU-ba megy.

2009-11-04

Trockij megkeres, és így derül ki számomra, hogy megkötetett a béke a DCS és a Heroes között. A bolygócserét a napokban nyélbe ütik. (Ha jól emlékszem, akkor egy külön szövetség alapul ennek lebonyolítására. Sok fejtörést okoz, hogy anélkül, hogy meg kellene valamelyik félnek bízni a másikban, le lehet-e teljes bizonyossággal egy bolygócserét bonyolítani... (esetleg a játék későbbi fejlesztésébe bekerülhetne ennek kiköszörülése) A válasz nem, ennek ellenére megoldják a srácok.) MNT lesz a két szövi között, a Wyrm felett álló sereg feloszlik, és visszakerül a beadókhoz. Caveman is visszakapja a hajóit. A Pearls of Larkinor jelzi, hogy már nincs náluk Wyrm. Viszont most sajnálattal látom, hogy ennek a kis szövinek a tagjai nincsenek már játékban, legalább is a többség nem. mesi1234 később a Tejút Akadémia keretein belül szmiagornak próbál nekimenni, aminek a következménye az MNT békévé fokozása. Most, hogy összeírtam a történeteket világolt meg előttem, hogy miért is történt decemberben ez a szerencsétlen bosszúpróbálkozás.


folyt. köv.

Magyarázat az ábrákhoz: a (Zanda érkezése előtt egy héttel) kilenc legnagyobb szövi kapott saját színt, a bolygók ilyen színű pöttyel (ill. népességarányos halvány folttal), a flották + jellel, a csaták X-szel vannak jelölve (az X két szára a két harcoló félnek megfelelően van színezve). Ha van vonal az ábrán, az egy kiemelt flottának a mozgását mutatja.

13 komment

Címkék: s1 háború összefoglaló intrika diplomácia játékos ökohekk

A bejegyzés trackback címe:

https://zandagort.blog.hu/api/trackback/id/tr1001762988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Norris74 2010.02.16. 13:42:37

Cucu!!!!

Ha jót akarsz magadnak, akkor ne merészeld holnap feltenni Nejmed írásának harmadik (és/vagy negyedik) részét, hanem mihamarabb, hogy olvashassuk! :D

Most kezd csak igazán izgalmas lenni. :)

kisPocok 2010.02.16. 14:54:15

Eszméletlen jó az írás. Bár az előző színvonalassabb volt :)

2009-10 hó vége, 2009-11 hó eleje: Mindkét oldal nyomta a fake híreket, ment az 5letelés, a "micsináljunk?" és a csapatmunka. Igaza volt Trockijnak, talán ez volt a legjobb rész a szerveren.

ernobius 2010.02.16. 15:15:43

Nagyon jó iromány :D Jó, h vannak képek. Egy könnycseppet én is elmorzsoltam bolygóim emlékére. Gyönyörűen látszanak az IR egykori kezdőállásán.
Emlékszem Xeon aláírására meg a fenyegetésre, az jó volt :)) Meg az is, amikor azt vadásztuk, h ki melyik szöviben mászkál; egyszer le is maradtunk egy fontosról, de aztán lefülelték a szemfülesek :)
S jó az is, hogy most sem tudjuk, ki volt a DCS ,,megbízója". Jó hidegháborús sztorik :D

Lenne egy javaslatom: jó lenne valamiféle krónika játék közben. nagyon érdekes lenne így visszatekinteni. Meg nem is lenne az, hogy az ember csak játék után jön rá, hogy milyen izgalmas volt a forduló, ahogy vki kommentálta az 1. részt.

És persze várjuk a folytatást :) Már érthető, hogy milrt kellett várni: a képek nem maguktól lesznek :)

parus_z 2010.02.16. 15:32:21

ha valaki nem értené a történéseket az azért van mivel a Heroes átka mindíg és néha igen kegyetlenül lecsapott ránk!---ez nejmed írására is vonatkozik. Heroes Átok: röviden a döntés képtelenség és ha a döntés már meg is született (végre valahára) a végrehajtása sokkáig váratott magára (néha napok, amit semmi nem indokol mivel a döntés már megszületett, nem??).

MU-DCS konfliktus kiegészíatés: Mikor kitört a MU-DCS konfliktus a Heroes Átka aktivizálódott és napokig folyt a vita, hogy beszáljunk-e a harcba(akkortájt MNT volt a Heroes és a DCS között), küldtem szét levelet néhány MU tagnak, hogy eggyántalán kell-e segítség, amire azt válaszolták hogy rosszul állnak jelenleg, felkerestem Caveman-t egy ötlettel hogy hogy tudnám támogatni őket, de mondtam neki hogy tartsuk titokba mivel amire a szövim dönt addigra lehet késő lessz, (nem szerettem a MU-t valahogy még élt bennem a kutatópontos história, de hát a testrérszövink ezt Mordor mindig is nyíltan és határozottan hangoztatta) megeggyeztünk hogy elindulok délre a flottám 90% -ával, és az egész szövit kikerülve a DCS úgymond főbolygója alá állok vele 4 órányi útra(zsíros 100% kiépített falat volt ami eldönthette a továbbiakat ha sikerül elfoglalni), ha gond lenne beszállok a harcba így nem kell napokat várni mire a Heroes flotta odaér, teltek múltak a napok mire Heroes- ban döntés született:( ugye az Átok)egy árva vadászt sem küldünk nekik majd ha kérik a segítségünket, (mi ez ha nem rossz döntés? ugye a sokat hangoztatott testvérszövink vagy nem?) csak egy MNT bontásra futotta amit támogattam( had izzadjanak, hogy beszállunk -e:), mire pont elfoglaltam a pozíciómat a háború véget is ért, a MU befoglalta a zsíros falatot, és egyezség született hogy a bolygó termeléséből állítják helyre a lerombolt kutató bolygót, a biztonság kedvéért ott maradtam hátha nem úgy történik mint eltervezték alapon, Caveman eldobta trockij főbolygóját mivel a helyreállítás már megtörtént, rám már nem volt semmi szükség így hazafelé vezényeltem a flottát, mivel nem volt kedvem napokig manőverezni így kiadtam a parancsot: egyenesen haza! ami avval járt hogy a DCS kellős közepén megy át a flottám, ekkor Girgov vagy ki elfoglalta az eldobott trockij bolygót, a MU befejezte a dolgot a DCS flotta szene szana itt ott darabokban, ráadásul immár dupla vereség letargiája is sújtotta őket, így vérszemet kaptam a sokk lehetőségtől( ki ne tette volna?), hazafelé befoglaltam néhány bolygót fosztottam amit csak bírtam, és az elém kerülő flottákat kis mosollyal a számszélén megsemmísítettem, ez csak addig tartott míg hírét nem vettem, hogy megegyeztek Girgov-val,(az én ténykedésem persze nagyban hozzájárult ehhez) tudtam hogy ezek után rám fognak koncentrálni ami meg is történt mivel vagy fél napig manővereztem a területükön hogy az egybevont seregüket elkerüljem, ami sikerült is, vagy 4 percre a flottám után jött az övék, mit tehet az ember ilyenkor? írtam nekik egy levelet és megfenyegettem őket az egész Heroes nevében egy hadüzenettel ha tovább követnek + megígértem hogy feléjük se nézek többet ha megteszik,(selyemsál és vasököl taktika, a kedvencem:), és be is vált, azt hiszem ennyi a történet az én részemről,

a bagoly féle bolygómizériánál pedig nem megtörtem hanem bekattantam(ugye a Heroes átok), mert ha nem egyezek bele akkor szerver végéig rajta ült volna,

hát ennyit fűznék hozzá:D

-Teuton- · http://kepfeltoltes.hu/view/100628/100x100falloutav-ch_www.kepfeltoltes.hu_.jpg 2010.02.16. 16:12:03

ernobius annyi eszed lehetett volna hogy kikéred a közösből:D

Nejmed napi beszámolót kérnénk és lesz 1 Heroes regény:D

Ricsi121 · http://tavimutymuty.blog.hu 2010.02.16. 17:43:50

Nejmed, majdnem jól tudod.
Imperium Romanum -> Egységben az erő -> Dél Csillaga -> -Stargate- (átnevezés: Az Atlantiszi Ősök) -> újra Egységben az erő (összekapirgáltam az aktív ex-Stargate tagok nagy részét Jadesárkány tanácsára) majd miután bagoly elfoglalta főbolygómat, nagyrészt beolvadtunk a TGF-be. Nem csodálom, hogy nem jegyezted meg, nekem is nehezen ment :)

Fatburny 2010.02.16. 21:07:18

"Feladó: trockij
Dátum: 2009-10-25 09:14
Címzettek: Fatburny
NA remélem világos hogy melyek parus_z nagy bolygói!
főleg a trágya friss illata és a hsk#01 és 02 nevű.
Most én sajna nem érek rá.
Tárgyalok azokkal akiktől a felkérést kaptuk.
Jó játékot."

Bocs nejmed de a levél hamisított volt. A nagy rejtély megoldás: nem volt 3. fél, de gondoltam amíg ezen agyaltok nyerek egy kis időt a DCS-nek hiszen addig sem érzitek magatokat abszolút biztonságban. És amúgy sem éreztem értelmét egy egyértelmű árulásnak + tudtam, hogy úgyis tudjátok ki az alapvető megbízó. Ami viszont a klánba visszatérést illeti az részben igaz volt, tényleg messze voltam a DCS-től de inkább közös megegyezés volt. (Ezt Trockij becsületéért írom) De ugye azért túl kellett élni a műveletet:)

+ később bepótoltam asszem a tulajdonképpen általam nem is okozott veszteséget az MU oldalán. (Az én flottáim nem is értek oda Parushoz (leszámítva 2 fulgurt.)

Ami az MU-DCS konfliktust illeti, az is én voltam. Legyalultunk egy kis szövit ricsi 121-el és (Caveman szavaival élve) visszaküldtük őket a kőkorszakba. (Ekkor még Egységben az erő volt a klán neve... Ezt követően csatlakoztunk a DCS-hez, de az MU -ból Cave pár napra rá megjelent, hogy visszakövetelje a bolygókat:) Én persze nem nagyon adtam mire kitört a balhé. Trockij korrekt volt, mert alapból megpróbált védeni így le a kalappal előtte, igazán nem is kellett volna felvállalnia a konfliktust.
A jó poén, hogy az ekkor kitört háborúban begyalult MU-s bogyó tulajával és az általam legyalázott bolygók tulajaival is együtt nyomtuk végig a játék utolsó egyharmadát. Utólag is köszi nekik a higgadtságért:)

(itt jegyezném meg hogy a Fény gyermekeinek is thanx akikkel szintén nem bántam kesztyűs kézzel.... és még finoman fogalmaztam:)

Norris74 2010.02.16. 23:43:03

@Fatburny:

"(itt jegyezném meg hogy a Fény gyermekeinek is thanx akikkel szintén nem bántam kesztyűs kézzel.... és még finoman fogalmaztam:)"

:D Hát igen....fenn is voltál a "senarai dendam"-on (bosszúlista), a második helyen, a ZE után. :D Főleg Fugitive volt rád kiakadva. Ezért is írtam, hogy pikáns lett volna, ha az utolsó napokban, amikor te is bejöttél, találkoztatok volna. :D

nEjmEd · http://pixilation.blog.hu 2010.02.17. 02:46:48

wow!
Nem titkolt célom volt ezzel a leírással, hogy én is befoltozzam a lyukakat a történetben. A térképek nagyon érzékletesek, köszi cucu. Mint ahogy írtam, nem tudtam, hogy Kispocok milyen úton ment. Arról fogalmam sem volt, hogy Kispocok először Wyrm felé indult.
parusnak is igaza van, az általa leírt Heroes átok az tényleg élt. MNT ajánatok elfogadása horror volt, beavatkozásról döntés, stb. stb. Nem vállaltuk fel nyíltan, hogy van egy vezető testülete a szövetségnek. Mindig vártunk egy ideig, hogy mindenkihez eljusson a hír, mindenki hozzá tudjon szólni, konszenzus szülessen stb. Szal ha valaki népes szövit fog vezetni, annak jusson eszébe a Heroes. Elejétől tudtam, hogy lomhák vagyunk, ezt próbáltam kompenzálni egy idő után a "tárgyalási stílusommal". Igazából volt a fejemben egy kép, hogy mi az ami átmehet a szövetségen, és ennek szellemében úgy intézkedtem, hogy lehetőségekről beszéltem, amiből még vissza lehet vonulni. Ha 1-2 nap kivárás után döntés született, akkor azonnal csak oké gombra kellett kattolni, ha nem akkor visszavonultam, mint pl a DCS-s rendezésből. Mindenesetre nagy nyomás volt rajtam, amit sokszor nehezen viseltem, és később voltak olyan feladatok, amivel abszolút nem foglalkoztam. (pl az MNT ügyeket szmiagor terjeszette elő mindig, vagy az inaktívak besorolását adózásra. Szmiának ezekért a felvállalásaiért hálás vagyok)
A másik dolog amire tényleg kíváncsi voltam, az a Fatburnyből "kivert" információk eredetisége. Ezeken nagyon sokat rágódtam, és megmondom őszintén, hogy ezzel a megbízó dologgal eléggé a ZE ellen sikerült hangolnod.(lévén, hogy innen szivárgott ki az első morzsa a DCS tervezetéből) A Védegyletes háborúban szinte egyértelmű volt a ZE keze nyoma, és hajlamos voltam azt hinni, hogy a DCS-ben is benne voltak, így akaratlanul is a ZE ellen hangoltál ezzel a tereléssel. Mondjuk igyekeztem kritikusan hozzáállni az előitéleteimhez, de azért nem tudtam megszabadulni tőlük. A szeró vége felé komolyan meglepődtem, hogy Mezfin nem vállalja fel a DCS felbujtását ellenünk, miközben a kémeik listáját meg elárulta. Ezzel a kamulevéllel méltó helyet szereztél magadnak az s1 legnagyobb intrikusai között.:) Grat
Ricsi: LOL Pedig azt hittem nálam több szövetségben senki nem járt! :) Egyébként igyekeztem a kezdetektől minél több embert megjegyezni magamnak, ki hová lép be, milyen szövit alakít stb.(az információ kincset ér ugye) Egy időben volt egy topicunk, az "Informális szövetségek felderítése" ami az ide-oda ugráló embereket hivatott kiszűrni. Mivel én vezettem ezt a topicot, egy csomó embert megjegyzetem, de nem sikerült mindenkit.:) Az, hogy Fatburny is Egységben az erős volt, nem vágtam, vele a Nomád kapcsán találkoztam először. Mindegy a szövid DCS-s szakasza kimaradt nekem, mea culpa! ;)

ernobius 2010.02.17. 06:53:05

Teuton, mire érted a közösből való kikérést? Gondolom nem bogyeszre. Ha a történtekre és krónikákra, akkor azt csak azért írtam egyes szám első személyben, mert az olyan jó :) de igazából jó lenne, ha valami hírhálózatszerűizé lenne. Persze kis késés nem ártana (ezért lenne jobb a krónika), azért, hogy a sírrablók ne érjenek időben a helyszínre :)

Ricsi121 · http://tavimutymuty.blog.hu 2010.02.17. 06:55:16

Igazából mindenhol bajban éreztem magam, ezért futottam mint a nyulak :))) De akkortájt ennek szép nyoma is volt a ranglistán :D

Fatburny 2010.02.17. 09:04:38

Igazság szerint szinte biztos voltam hogy a ZE-re terelődik majd a gyanú. És mivel akkor nem voltak nekem szimpik ezért nem is nagyon zavart a dolog:))
Mivel területileg egyre közelebb kúsztak hozzám, ez valahol érdekem is volt.

(Az intrikus titulust thx, bár a jó vicc hogy végig úgy játszottam, hogy senkit nem árultam el, még akkor sem ha szöviből lett ellenség.)

Ami a szövilistákat illeti én azt hittem én voltam a legnagyobb ugráló (talán ricsivel karöltve)
Imperium Romanum -> Egységben az Erő -> DCS -> Stargate -> TGF -> MU -> Fény Gyermekei (ugye Norris:) ez kb. 3-4 óra volt míg leadtam a flottákat -> ismét MU

Fatburny 2010.02.17. 09:07:24

Ja igen és ha a Nomád is külön szövinek számít akkor ott is voltam:)
süti beállítások módosítása