Egy massively multiplayer online stratégiai játék blogja a fejlesztés kezdetétől a játék indulásáig, és túl...

Utolsó kommentek

  • devDavid: Közérdekű közlemény #1 Készítettem egy kisebb adatbázis dump-ot, amivel könnyebb dolgozni (fejles... (2012.12.24. 14:11) Letölthető Zandagort
  • cu2: @devDavid: Lehet, hogy én voltam félreérthető, mert nem vettem rossz néven a(z egyébként jogos) kr... (2012.12.23. 17:42) Letölthető Zandagort
  • devDavid: @cu2: ne érts félre, nem kritizálni akarom, nagyon nagy dolog - szerintem - hogy egy ilyen projekt... (2012.12.23. 17:24) Letölthető Zandagort
  • Utolsó 20

Címkék

Letölthető Zandagort

2012.12.05. 13:33 cu2

Tegnap estétől elérhető a Zandagort forráskódja (csak 17 mega), úgyhogy bárki letöltheti magának, és indíthat saját szervert, vagy akár teljesen át is írhatja. Maga a kód nincsen dokumentálva, van viszont egy telepítési útmutató, ami alapján Legyes például másfél-két óra alatt eljutott a nulláról odáig, hogy futott nála a játék. Úgy tűnik, gyorsan el fog tudni indulni az s9.

Letöltésre fel! Akár Zandára vágysz, akár egy saját MMO-ra, ez az első lépés. A többi rajtad áll.

zanda_kod_reszlet.png

12 komment

Címkék: forráskód játékfejlesztés zandagort

A bejegyzés trackback címe:

https://zandagort.blog.hu/api/trackback/id/tr94948888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FS_Cylon 2012.12.05. 14:18:46

~1 héten belül indítok egy publikus próbaszervert én is, akit érdekel. ;) cucu, ezúttal téged is várunk szeretettel :D

és a szerver csak szimpla szórakozásnak indulna, szóval nem kell végjátékra számítani 1 éven belül xD

P373R 2012.12.10. 11:48:24

Sziasztok!

Letöltöttem a kódot, feltelepítettem, működik, csak egy "apró" dolog hiányzik a publikált módból... A LÉNYEG, maga zandagort serege... csináltunk egy teszt végjátékot és szomoróan kellett tapasztalnom hogy Zanda serege nincs a forráskódban, se telepítő se előtelepített formában... :\ Ez valamikor publikálva lesz? Csak mert ez a játék CÉLJA végülis... amúgy a fórumba írtam volna a mondandómat de mivel regisztráció után nem lettem aktiválva... ide írtam.

cu2 · http://zandagort.hu/ 2012.12.10. 12:03:59

@P373R: A "lényeg"? :-) Hát, lehet hogy a játékosok szempontjából ez a lényeg (bár szerintem az előtte lévő 5 hónap sem utolsó), de ha meglátod a kódot, rájössz, hogy nagyon-nagyon nem az. Fel fogom rakni, bár egy része már fent is van a szim.php-ban. Keress rá, hogy "ZANDAGORT", az első találat egy kikommentelt rész lesz. Az talál új célt a leállt idegen flottáknak.

Fórum: aktiváltalak. Az a szomorú helyzet, hogy napi kb 20 szpembot regisztrál, így aztán a valós felhasználók elvesznek ebben a tengerben. Amíg volt captcha, addig is ez volt az arány, csak akkor néhány ember regisztrálni sem tudott az olvashatatlan betűk miatt.

P373R 2012.12.10. 12:08:26

Jó persze a lényeget úgy értettem hogy a "végkimenetel" :D ÉS félre ne érts már ennek is örül kicsiny csoportunk hogy kiadtad, SŐT! (ugyanis fut egy külső bérelt szerón kicsit döcögve myisammal, de terveint szerint max 30 an leszünk és már készülget a saját szerver) csak gondoltam megkérdezem. Hozzánk április elsején érkezne Zanda majd szóval figyelem az updateket :D HA kiadod majd figyelem a kódot :D Ja és kösz az aktivációt!(Igaz ami igaz a nevem szpembot látszatát is keltheti XD)

szucsjoee 2012.12.14. 21:32:35

Sziasztok,
Először is köszi a játékot és a sok sok munkát amit beletettél. Köszi azt is hogy kiadtad a kódot.
Feltelepítettem, látszólag minden rendben van, de nem látszik sem a saját bolygó, sem pedig a térképen.
Ha van valami ötletetek szívesen venném.
Regisztáltam a fórumra is ;)

devDavid · http://blog.hu 2012.12.22. 16:56:28

Őszintén mondom, hogy rég nem láttam ilyen kódot - szerencsére. :) Azért köszönöm, feltettem saját gépre, megnézem hogyan működik.

Legjobbakat!

üdv,
D.

cu2 · http://zandagort.hu/ 2012.12.22. 17:30:36

@devDavid: "Ilyen" alatt a spagettit érted? :-)

devDavid · http://blog.hu 2012.12.23. 11:07:25

@cu2: magyar spagettit :) nálam a log level 'debug', ehhez írok kódot, de most le kellett vennem 'warn'-ra, mert nem láttam a logból semmit úgy pörgött. Raspberryre tettem fel (vicc kedvéért) ott pedig nincs ennyi helyem! ;)

Emlékszem, ahogy 3 éve rádírtam egy levelet, hogy ne használj magyar változóneveket. Már érted miért mondtam? :)

üdv,
D.

cu2 · http://zandagort.hu/ 2012.12.23. 14:24:05

@devDavid: Azért tegyük hozzá, sose gondoltam volna, hogy ez valaha open source lesz. :-)

A magyar változóneveket érzem a legkevésbé problémásnak. Leszámítva ezt a (nem várt) szituációt, hogy felkerült a GitHubra.

A warningok egy fokkal neccesebbek. Mondjuk nekiállhatnék beszúrni egy tonnányi if isset-et, de nyilván nem fogok már.

Szóval ha valami igazán vállalhatatlan, az nem ezek, hanem a spagetti. :-)

devDavid · http://blog.hu 2012.12.23. 17:24:25

@cu2: ne érts félre, nem kritizálni akarom, nagyon nagy dolog - szerintem - hogy egy ilyen projektet (sajnos) publikálsz githubon. Más, hogy azért használtam volna angol elnevezéseket az elejétől, mert soha nem tudhatjuk, mi lesz a kód sorsa. Mindegy, nem regélni akarok erről, saját meggyőződésem, hogy csak angolul lehet kódolni.

Nem sok a warning (egyelőre), notice viszont kezelhetetlen benne, tényleg szétlehetne iffelni, de ahogy átnézem a kódot, ha valaki ezzel komolyan szeretne foglalkozni, újra kell írja a nagyját. Persze ennek felhasználásával, de ez esetben (újra)tudja strukturálni a spagettiket, amiből jó kód is születhet.

Forkoltam githubon a kódbázist, pár toolt amit magamnak írogattam kommitoltam, hátha másoknak megkönnyítik a dolgukat.

Tényleg nem kritizálni akartam, elnézésed kérem, ha úgy tűnt volna, nagy rajongója vagyok munkásságodnak (Zandagortnak), azért is nézegetem új oldaláról a dolgokat.

ps #2.: új világot kellett generálnom, mert raspberry nem bírt el ennyi bolygóval ;) Azt a galaxis generátort is kommitolom hamarosan.

üdv,
D. alias @kisPocok

cu2 · http://zandagort.hu/ 2012.12.23. 17:42:19

@devDavid: Lehet, hogy én voltam félreérthető, mert nem vettem rossz néven a(z egyébként jogos) kritikát. Csak arra utaltam, hogy amikről fentebb beszéltünk, azok különböző dolgok és a súlyuk is különbözik egymástól. :-)

Annak meg kifejezetten örülök, ha olyan (is) véleményezi, aki nem ugyanolyan magányos harcos, mint én, hanem egy rendes IT-csapatban dolgozik, és egészen más szokások közt nőtt fel. Már csak azért is, mert rám is ez a jövő vár. :-)

devDavid · http://blog.hu 2012.12.24. 14:11:20

Közérdekű közlemény #1

Készítettem egy kisebb adatbázis dump-ot, amivel könnyebb dolgozni (fejlesztéskor). Erről bővebben itt.
github.com/kisPocok/Zandagort_hu/blob/master/INSTALL.md#alternat%C3%ADv-tartalom-adatb%C3%A1zis-bet%C3%B6lt%C3%A9shez

Üzembe helyezésen is egyszerűsítettem kissé. Erről is született némi leírás itt: github.com/kisPocok/Zandagort_hu/blob/master/ADMIN.md#%C3%9Aj-galaxis-gener%C3%A1l%C3%A1sa

üdv,
kisPocok
süti beállítások módosítása