Egy massively multiplayer online stratégiai játék blogja a fejlesztés kezdetétől a játék indulásáig, és túl...

Utolsó kommentek

  • devDavid: Közérdekű közlemény #1 Készítettem egy kisebb adatbázis dump-ot, amivel könnyebb dolgozni (fejles... (2012.12.24. 14:11) Letölthető Zandagort
  • cu2: @devDavid: Lehet, hogy én voltam félreérthető, mert nem vettem rossz néven a(z egyébként jogos) kr... (2012.12.23. 17:42) Letölthető Zandagort
  • devDavid: @cu2: ne érts félre, nem kritizálni akarom, nagyon nagy dolog - szerintem - hogy egy ilyen projekt... (2012.12.23. 17:24) Letölthető Zandagort
  • Utolsó 20

Címkék

Interjú Pink Pony-val

2011.12.19. 13:44 cu2

Hány éves vagy?

20

Mit csinálsz, amikor nem Zandagortozol?

Semmi rendkívülit, egyetem, barátok, család, ilyesmik.

Hogy kerültél először kapcsolatba a Zandagorttal, miért regisztráltál?

pcdome.hu-n jelent meg egy cikk a játékról, aminek a topicjában LordMatteo embereket keresett, akik kipróbálják vele, és mivel szeretem a stratégiai játékokat, én is jelentkeztem nála.

Mióta játszol?

s2-n regisztráltam először egy hónap késéssel, viszont a multik el is vették a kedvem az egésztől. Ennek okán nem is regisztráltam s3-ra, de s4-re ismét jöttem, hátha javult a helyzet. Sajnos nem sokat, de remélhetőleg s6-on Marci szorgalmasan fogja koptatni a banhammert.

Miért pont a Hello Kitty-ben játszol?

LM-mel együtt terveztük/szerveztük a szövetséget, mert elegünk lett a kémekből (meg a noobokból). A cél egy kis szövetség volt válogatott játékosokkal, amit sikerült is megvalósítani.

Szereted a scifit? Mik a kedvenc sci-fi könyveid, filmjeid, játékaid?

Szeretem, de nem kiemelkedően, inkább a fantasy felé hajlok. Nincsenek igazán kedvenceim, esetleg játékból, régen nagyon sokat játszottam a Nexus: The Jupiter Incident-tel.

Mi tetszik leginkább a Zandagortban?

Az összetettsége, illetve hogy mindenki saját "egyénisége" szerint fejlődhet, nincs egyértelműen jó taktika.

Mi tetszik legkevésbé?

Az anyahajó. A végjátékban kiszorítja a többi hajót. Kellene egy gyorsítás-cap, mint koordinátánál/ohs-nél, és akkor nem kellene a flotta 95%-ának anyahajónak lennie. Szerintem:)

Mi volt a legérdekesebb sztori, ami a játékban történt veled?

Nem emlékszem ilyenre, bár volt egy eset, amikor egy elvileg független szövetség megtámadta a miénket többszörös túlerővel...;)

Átlagosan napi hány órát foglalkozol a játékkal?

Változó, legózós időszakban 5-6 órát, ha harc van, akkor 24 órát is ha kell.

Mi alapján nevezted el a bolygóidat?

Hát a numpad alapján :D

Melyik a kedvenc hajód?

Fulgur.

Az eddigiek során milyen néven voltál megtalálható a játékban és melyik szövetségekben?

s2-n david139 néven az Exolonban, s4-en szintén ezen a néven a CIS-ben majd az SB-ben. s6-ra alkalmazkodtam a szövetségünk nevéhez.

Neked milyen a játékstílusod? (pl békésen fejlődő, háborúskodó, stb)

Háborúskodó. Ez szerintem egy ilyen játék, aki békét akar, annak ott a Farmville :)

Mi az, ami motivál a játékban, mi a "végső célod"? Zanda legyőzése számít egyáltalán, vagy csak a minél jobb saját/szövi helyezés, esetleg a tökéletes gazdaság megépítése a saját képességeidtől függően (stb...), mi hajt előre?

Számít zanda legyőzése, de a szerver többi része jobban izgat. Igazából nem hajt semmi előre, a lényeg, hogy jót játszam.

Sokszor elhangzik, érdemi vitát lezáró végső közhelyként, hogy "ez csak egy játék". Mennyiben gondolod ezt igaznak magadra és a Zandagortra nézve?

Nem szoktam vitákat lezárni, főleg ilyen szöveggel. Egy vita akkor érjen véget, ha az egyik fél belátta a másik igazát.
Ettől függetlenül ez tényleg csak egy játék, és aki itt sem képes tisztességesen viselkedni, az játékon kívül szerintem pont olyan ember. Ez csak egy játék, és mégis csalnak az emberek. Én ezt nem tudom megérteni.

Szerinted hogy lehetne még több játékost toborozni, illetve azt elérni, hogy a regisztráltak ne töröljék magukat?

Legyes írta a videó tutorialt, ez szerintem is fontos lenne (de szexi női hang olvassa föl, különben úgy sem nézik végig). Esetleg random fórumokon kéne népszerűsíteni a játékot, elvégre én is így jöttem.

Milyen kérdésre válaszoltál volna szívesen, amit nem tettem fel? Válaszold is meg!

Hogyan oldanád meg, hogy a békés fejlődők játéka se legyen tönkretéve?
Lehetne, egy "békésen fejlődök" opció, aki egyszer aktiválja az úgy is maradna, és onnantól nem lehetne őt támadni, illetve ő sem tudna mást.

Volna-e igényed (vagy szerinted volna-e igénye a játékosoknak), hogy a program kinézetébe a mostaninál interaktívabban is belenyúlhassanak (pl egyedi bolygógépek, modulrendszerű hajótervezés, stb), mint amennyire a mostani változat lehetőséget ad?

Nem.

Mit kérdeznél a következő interjúalanytól?

A mostani vagy a régi típusú tőzsde a jobb?

8 komment

Címkék: interjú játékos

A bejegyzés trackback címe:

https://zandagort.blog.hu/api/trackback/id/tr113475520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Daedalus 2011.12.19. 13:56:34

Szia!Nagyon szuper interjú volt,1-2x láttalak kint a cheten,jófejnek tűnsz:P

LordMatteo 2011.12.19. 20:38:06

@Daedalus: Félreismerted, gonosz, aljas, és szemét, legalábbis ez terjeng róla. Ja várj, ez mindenkire igaz aki HK-s. :D

Amúgy a különböző fórumokon való hirdetés jó ötlet (nem spammelve! hanem kulturáltan), csak akkor naggggyon sok embert kell majd tanítani.

Pink Pony 2011.12.19. 21:14:52

Daedalus: kösz, általában a túlzott őszinteségem miatt inkább az ellenkezőjét szokták mondani:)
---------------------------------------------------

LM: de egy Póni nem lehet gonosz *.*
---------------------------------------------------
Szerencsére nem szorul minden kezdő tanításra:)
De amúgy én sem spamelésre gondoltam, csak 1-1 figyelemfelkeltő topicra.

cu2 · http://zandagort.hu/ 2011.12.19. 21:24:49

"Esetleg random fórumokon kéne népszerűsíteni a játékot, elvégre én is így jöttem."

Azért a te esetedben egy cikk volt az indulás, nem egy fórumkomment. Előbbi javarészt az újságírókon múlik. Nem véletlen, hogy volt, ahol el tudtam érni, volt ahol nem.

A fórummal az a necces, hogy ha én elkezdek mindenfelé regisztrálni és beírni akár csak egy-egy topikot/kommentet, akkor kivágnak, mint szpemmermacskát szarni. Volt már rá példa, és tényleg már egyetlen topik/komment esetén is.

Szóval ez úgy működhet, hogy ha egy játékos egy adott fórumon már régóta tag, és emiatt nem nézik kapásból szpemmernek, az nyit egy topikot. Egy másik játékos, aki egy másik fórumon törzstag, pedig ott. Satöbbi. Persze gamer, scifi illetve strat fórumokról beszélek.

Pink Pony 2011.12.19. 23:49:05

Félig igaz, a cikket csak a kommentek után olvastam, elsődlegesen fórumozni járok oda:)

Igen, a közösségnek is kéne tovább toborozni a tagokat. Én már hoztam 3 embert, ha mindenki így tenne, már mennyien lennénk :)

cu2 · http://zandagort.hu/ 2011.12.20. 00:22:50

@david139.: Majd készül a toborzáshoz pár technikai segítség is, pl fórumaláírásba tehető banner-ek meg egy-két ilyesmi. Most ugye annyi van, hogy ha rajtad keresztül regisztrál valaki, és előfizet, akkor annak 10%-át megkapod ajándékba. Csak mondjuk ez sincs agyonkommunikálva s1 óta...

LordMatteo 2011.12.20. 15:23:30

@cu2: Ez most igaz? Az lehetséges, hogy ez sehol nincs leírva? Mert pl. a fél HK rám regelt, ha én ezt tudtam volna, azt a fél percet rászánom hogy a kódommal jöjjenek...:D

Tényleg nem is tudtam még erről, azt hittem, ez csak egyfajta presztízs-dolog, hogy megmutatja, ki kin keresztül jött ide. :(

cu2 · http://zandagort.hu/ 2011.12.20. 15:37:08

@LordMatteo: "Aki meghívott: itt látszik, hogy kin keresztül regisztráltál a játékban. Ha utólag szeretnéd bejelenteni, mert amikor regisztráltál, még nem volt ilyen lehetőség, akkor szólj. Így ha te előfizetsz valamilyen prémium szolgáltatásra, az is kap belőle, aki meghívott."
zandagort.hu/wiki/Profil_men%C3%BCpont
Szóval van róla említés, de sok egyébhez hasonlóan nincs túlrészletezve. Ez is a fejlesztendő területek közé tartozik.

Az utólagos bejelentésről annyit, hogy ez továbbra is él (játékon belül a meghívOTT írja meg Cucunak a meghívÓ ember nevét), viszont a 10% csak az ezutáni előfizetésekre vonatkozik (vagyis miután már be van jegyezve, hogy X-et te hívtad meg, X előfizet, akkor megkapod a 10%-át ajándékba).
süti beállítások módosítása