Egy massively multiplayer online stratégiai játék blogja a fejlesztés kezdetétől a játék indulásáig, és túl...

Utolsó kommentek

  • devDavid: Közérdekű közlemény #1 Készítettem egy kisebb adatbázis dump-ot, amivel könnyebb dolgozni (fejles... (2012.12.24. 14:11) Letölthető Zandagort
  • cu2: @devDavid: Lehet, hogy én voltam félreérthető, mert nem vettem rossz néven a(z egyébként jogos) kr... (2012.12.23. 17:42) Letölthető Zandagort
  • devDavid: @cu2: ne érts félre, nem kritizálni akarom, nagyon nagy dolog - szerintem - hogy egy ilyen projekt... (2012.12.23. 17:24) Letölthető Zandagort
  • Utolsó 20

Címkék

Pecca

2011.07.01. 11:54 cu2

Hogy Jean-Baptiste Pecca próféta volt, miként a hívei tartották, vagy maga a gonosz, miként az ellenfelei, netán egy minden hájjal megkent iparmágnás, miként a cinikusok, talán sosem fog kiderülni. Ami biztosan tudható, hogy a harmadik zandagorti háború alatt született, egészen fiatalon megörökölte apjától a Pecca Hadiipari Vállalatot, és alig múlt negyven, amikor 5821-ben véget ért a háború.

A győzelem, az első valódi győzelem az idegenekkel szemben jelentős fordulatot hozott a közhangulatban. Egyre többen érezték úgy, ideje véget vetni az állandó menekülésnek, ideje bosszút állni, ideje felkeresni Zandagort lakhelyét, az Androméda-galaxist, és jól szétrúgni a seggét. Ennek a mozgalomnak próbált az élére állni Pecca, és sikerrel is járt. De ez nem annyira különleges karizmájának volt köszönhető, mint inkább éleslátásának és gátlástalanságának. Sorban járta a megmaradt bolygókat, hogy megnyerje azokat ügyének, és hogy olyan képviselőket küldjenek az Egyesült Bolygók Szövetségének közgyűlésébe, akik aztán megválasztják őt főtitkárnak. A legtöbb bolygón megtalálta a módját, hogy hatékonyan növelje befolyását. Helyi médiabirodalmakat vásárolt fel, politikusokat zsarolt vagy korrumpált, szónoklatokat tartott.

Nyilvános fellépésein bosszú és büszkeség beszélt belőle. És ezt hitelesen is adta elő. Élete nagyrészt egybeesett a háborúval, szülőbolygóját annihilálták az idegenek, amióta volt beleszólása cége működésébe, kedvezményt adott bárkinek, akit hasonló csapás ért. Igazi megszállott idegengyűlölő volt. Vagy legalábbis annak tűnt. Sokan persze kétségbe vonták őszinteségét, és csak a hadikonjunktúrához fűződő érdekét látták minden lépése mögött.

Ötvenedik születésnapján az EBSZ főtitkári székével lepte meg magát. Azonnal nekilátott az invázió előkészítésének. Gyárai a háború vége óta folyamatosan ontották a hadihajókat, de most kapcsoltak rá igazán. Toborzó irodák ezrei nyíltak mindenfelé, hogy a lelkes ifjúságot felszippantsák legénységnek. Végül 5838-ban indult el az egyesített haderő. Pecca, lemondva a főtitkárságról, maga is ott volt az egyik hajón.

Gátlástalan nyomulása természetesen megszülte az ellenállást is. Pecca és az inváziós flották távozásával megcsappant a harci kedv, ez pedig a békéseknek és óvatosaknak kedvezett. Egyre többen vélték úgy, hiba volt elhamarkodottan nekimenni az idegeneknek. Hiszen két galaxisunkat elpusztították már, és ezt a harmadikat sem kímélték. Bölcsebb lenne minél messzebbre kerülni tőlük, találjanak maguknak más ellenséget, mint az emberi faj.

Így esett, hogy végülis az emberiség négy részre szakadt. Pár millióan az Új Tejútban, Rév és Camelot bolygóján éltek, ha ugyan még éltek. Majd' 100 milliárd embernek a Trillian galaxis adott otthont. Akiket pedig a nyughatatlanság hajtott, vagy az Androméda felé indultak, hogy egyszer és mindenkorra leszámoljanak az idegenekkel, vagy azzal épp ellentétesen, hogy inkább megszabaduljanak tőlük. Ez utóbbi csoport 5923-ban érte el azt a három egymásba fonódó galaxist, amit új otthonának szemelt ki:

Ez a forduló július 8-án, pénteken indul. Addig a fórumon lehet szervezni a szövetségeket. Vagy a fenti térképre kattintva nézegetni a részleteket.

6 komment

Címkék: térkép történet galaxis s4

A bejegyzés trackback címe:

https://zandagort.blog.hu/api/trackback/id/tr243029807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ricsi121 · http://tavimutymuty.blog.hu 2011.07.01. 12:11:56

AZTA K... Ez egy nagyon klassz térkép! :D :D

Gotcha 2011.07.01. 12:33:57

9-én megyek nyaralni egy hétre, ha nem lesz net akkor bukta -.-

Gotcha 2011.07.01. 13:34:01

apppám mekkora morálhidak! :D

Destra 2011.07.01. 16:31:27

Na most cucu kitett magáért.

marcell1999 2011.07.03. 14:54:28

ez gyönyörű három galaxis, szép! :D
süti beállítások módosítása