Egy massively multiplayer online stratégiai játék blogja a fejlesztés kezdetétől a játék indulásáig, és túl...

Utolsó kommentek

  • devDavid: Közérdekű közlemény #1 Készítettem egy kisebb adatbázis dump-ot, amivel könnyebb dolgozni (fejles... (2012.12.24. 14:11) Letölthető Zandagort
  • cu2: @devDavid: Lehet, hogy én voltam félreérthető, mert nem vettem rossz néven a(z egyébként jogos) kr... (2012.12.23. 17:42) Letölthető Zandagort
  • devDavid: @cu2: ne érts félre, nem kritizálni akarom, nagyon nagy dolog - szerintem - hogy egy ilyen projekt... (2012.12.23. 17:24) Letölthető Zandagort
  • Utolsó 20

Címkék

Zandagort-cikk a Gamer365.hu-n

2010.04.21. 17:04 cu2

Most jelent meg egy egész részletes leírás a Gamer365.hu-n a játékról. Talán még a régi motorosok számára is van benne új információ, érdemes elolvasni.

22 komment

Címkék: média

A bejegyzés trackback címe:

https://zandagort.blog.hu/api/trackback/id/tr951940399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dualmotkany 2010.04.21. 19:32:40

Elég jó cikk, remélem sokan jönnek játszani :D

Wraith965 2010.04.22. 06:21:02

én ezt írtam:

Na figyeljetek... Én Kronox néven vagyok fenn és már az első szerveren is játszottam... Ez a játék több mint egy Stratégiaié játék... Igaz hogy valóban stratégiai, de ha példának összehasonlítjuk a klanháboruval (hogy netes stratégiaiit mondjak) ott nincsen semmi nehézség... építesz fát.... követ... (megmég van valami de nemtom mi ) és ennyi... a zandagortban valóban összetett építkezéseket kell végrehajtani... tudom hogy hülyeségnek hangzik de sokat változtam (a valóéletben is) mióta zandáztam... volt, van egy szövetségem ami jó dolog ám van rajta felelőség is...

Yip Man: Így olvasásra is jó Ám ha reggisztrálsz és játszol vele akkor sokkal jobban fog tetszeni! Ha valamit nem tudnál a játékban akkor ott küldj el levelet nekem! Megteheted ha ott a Levelek menüpontra katitntasz és ott újlevél Cimzett Kronox Bármiben segítek neked!

dreampage: Attól függ mi számít időigényesnek? Én naponta mondjuk 2 órácskát vagyok fenn és még így sem maradok le a többiektől (annyira, de közben én intézem a szövetségi ügyeket) és amúgy elég lenne az is ha naponta felmész 5x egy-egy negyedórára..

Tommy_Angelo: Nem unnád meg ha rendesen játszanál vele... az eleje valóban nem maga az izgalom mert megkell várnod még kitudsz lépni az űrba ahol vár rád a világ! Űrcsaták, bolygó foglalás stb... szoval ha rendesen játszanál vele akkor biztos hogy nem unnád meg!

Csaba222 2010.04.22. 10:58:43

Azért van benne pár idegesítő hiba (számomra)

1 raktár Élelmiszer készlet, ha a termelés 100 000 és a raktárban van 100 000 azt várnád, hogy -20 000 fogyasztásnál ez elég 5 körre, de nem. Ezek szerint a raktár mutatja a még le sem termelt mennyiséget, azaz az aktuális termelést.
(lehet a súgóban benne van, de nem az a többi stratégiai játék álltál megtanult gyakorlat, kit érdekel a súgó te sem lennél elégedet ha a telefonodon a 4 gomb a 7 számot eredményezné hiába van leírva a súgójában hogy a 4 az 7 a 2 meg 5)

2 pop növekedés mimnél nagyobb a pop annál lassabban nő a népesség azaz 10 000 pop nál ha elkészül 2 000 lakóhely akkor magasabb a körönkénti pop bővülés mint 120 000 pop nál elkészült 2 000 lakóhely estében. Pedig az élet azt bizonyítja adott idő alatt nem Liechtenstein pop ja nő jobban hanem Indiáé.
10 000 + 2 000 lakóhely 500 pop/kör
120 000 + 2 000 lakóhely 200 pop/ kör az adatok nem pontosak sac/kb.

3 Tech-szint: Homokbánya, Szénégető tök fölösleges pl Homokbánya mihez is kell á megvan, az üveggyárhoz mi kell az üveggyárhoz? Á megvan Titán, van ezen a tech szinten? Nincs sőt csak a következőn lehet megépíteni a Titánmű vet. Szénégető igaz kellene a Titánmű működéséhez, de 1 Szénégető eltart 2,2/3 titánművet szal ráér Titánmű előtt közvetlenül mivel a kezdeti üveg 10k abból meg 2 Titánműre telik, azaz 1 db szénégető még a raktárra is fog termelni.

4 Bolygok mérete kicsit uncsi bégig kattintgatni (jól sejtem az előző verzióba még vagy nem volt vagy nem számított) vagy látsszon rögtön a bolygó kinézetén vagy ha legyen is kiírva úgy mint a Pozíció vagy a koordináta csak elférne ott egy 3. sor.

5 építési lista ugyan ott a választás lehetősége (sor elejére sor végére) de az alap állapot kicsit fura 10 Falu építése esetén 5 van nyersi akkor az az 5 az elejére kerül azaz elkezd épülni a maradék 5 meg lehet bekerül a 200 körben elkészülő lista végére. Számomra logikátlan valszeg elég sok acc nál jelent problémát. De lehet én vagyok rossz és szeretem ha a telefonom 4 gombja nem 7 visz be itt tökre nem érdekel a leírás.

cu2 · http://zandagort.hu/ 2010.04.22. 12:55:22

@Csaba222:
1. Nem, a raktár az aktuális állapotot mutatja.
2. Nem, a népességnövekedés nem a népességtől függ, hanem a népesség és a lakóhely különbségétől (meg a moráltól).
3. Felesleges? A Szénégető a Titánműhöz és az Olajgyárhoz is kell, a Homokbánya pedig az Üveggyárhoz és a Félvezetőgyárhoz is. A tech szintek csak arra vannak, hogy aki kezdő, az ne egy Űrhajógyárral kezdje, aztán csodálkozzon, hogy nem tud továbblépni, mert elfogyott minden alapanyaga.
4. Oké, ez felkerülhet a térképre.
5. A lista arra való, hogy onnan rendszeres időközönként elinduljon egy építkezés. Ha felraksz 10 falut az elejére, és van elég nyersit 5-re, akkor miért ne induljon el 5 falu építése? Nem azért raktad a lista elejére?

ernobius 2010.04.22. 14:55:56

A népességnövekedés valamilyen szinten igenis logikus. India stb népessége nem azért növekszik s főleg növekedett úgy, mert eleve többen vannak. A népességnövekedésnél rengeteg tényező játszik szerepet, a kultúrától elkezdve az (természetesen) anyagiakig. A paradoxon éppen az, hogy a szegény országok (Inida, sok afrikai ország stb) népessége sokkal gyorsabban nő, mint a gazdagoké, aki pedig több gyereket tudnának eltartani. Szerintem valamilyen szinten logikus, hogy 3o.ooo ember gyorsabban szaporodik egy nagy bolygón, mint sokmillió, mert pl a sűrűn lakott területeken nagyobb a bűnözés, járványok pusztítása meg ilyenek. Tehát vedd úgy, hogy ha le is ,,gyártják a kellő gyerekmennyiséget", akkor is egy részük áldozatul esik mindenfélének (utcai verekedések, abortusz, földigilisztainfluenza s ilyenek :) Meg aztán mások kevesebb gyereket vállalnak, s hasonló dolgok.

Na jó, ez nagyon elkanyarodott a lényegtől, de azért így elfogadhatóbb, nem?
a 4.essel én is egyetértek, nem ártana.
5. van benne valami, de láthatod, hogy az alap az, hogy a lista végére teszi a dolgokat, és NEM az elejére. Itt is elég logikus, ha jobban belegondolsz. Annyi a dolgod, hogy a lista elejére teszed a rendelést. Az első 5nek meg örülsz, a második 5 meg majd jön a maga idejében.

ernobius 2010.04.22. 14:57:24

@ernobius: Most látom, hogy előttem Cucu szólt :) ...
A 3-asban van valamicske, de az az igazság, hogy ezeket az épületeket jobb hamarabb beizzítani, hogy legyen amivel kezdjen a következő gyár (tehát pl legyen legyártott szened, hogy már az első körben működjön a titán.)

Csaba222 2010.04.22. 15:04:36

Védem magam :D
1 pont.
Értem én.
Forumrol idézek (játékban belső)
a 100k raktárkészletú kaja csak 100k népet tart el, ha e felett van a népeséged az minuszban jelenik meg, de mível a körváltásnál először levonódik a fogyasztás és csak után a kapod meg a termelést ...

Da attol még tarthatom logikátlannak.

Pontosan kicsit hihetetlen hogy ott a raktárban 100k cuc és inkább éhen hallnak. Meg kellene fordítani a lekérdezést vagy kiértékelést.
Körváltásnál először termelés írja be a raktárba, utána vonja le a levonandót.

Értelmes lenne egy ha feltételt betenni még ebben az esetben is.
ha a raktár tele akkor először a fogyasztás vonódik le utána kerül a raktárba az áru.
ha a raktárban van hely, akkor első a termelés utána a fogyasztás levonása.
Van még egy eset de arra jöjjön rá cucu. Mivel a két akcónak illenék kb egy időpillanatban lejátszódnia.

Legtöbb körökre osztott játék kb. így működik, lehet egyéniesedni, mint az Apple iPhone kezelésével, de akkor előnyt kell nyújtani. Legyen könnyebb és értelmesebb.

kiegészítés ökó a játék halász falu??? Alga gyár? sushi bár?

Csaba222 2010.04.22. 15:09:36

Védem magam!
1 pont
Értem én csak nem szeretem Forum idézet (játék belső)
a 100k raktárkészletú kaja csak 100k népet tart el, ha e felett van a népeséged az minuszban jelenik meg, de mível a körváltásnál először levonódik a fogyasztás és csak után a kapod meg a termelést ...

Pontosan kicsit hihetetlen hogy ott a raktárban 100k cuc és inkább éhen hallnak. Meg kellene fordítani a lekérdezést vagy kiértékelést.
Körváltásnál először termelés írja be a raktárba, utána vonja le a levonandót.

Értelmes lenne egy ha feltételt betenni még ebben az esetben is.
ha a raktár tele akkor először a fogyasztás vonódik le utána kerül a raktárba az áru.
ha a raktárban van hely, akkor első a termelés utána a fogyasztás levonása.
Van még egy eset de arra jöjjön rá cucu.

Legtöbb körökre osztott játék kb. így működik, lehet egyéniesedni, mint az Apple iPhone kezelésével, de akkor előnyt kell nyújtani. Legyen könnyebb és értelmesebb.

ui ökó a játék halász falu??? Alga gyár? sushi bár?
kör állt a folyamatos termelés fogyasztás számolás helyett van, cucu számolj utána ott ilyen probláma nem lenne, bennt lenne a raktárba a 100k anyag azt 1s /5 jön, 1s/6 fogyna és gyönyörüen elfutna.

Csaba222 2010.04.22. 15:38:12

Védem magam!
2 pont
Nem ismerem a képletet ezért gyatrán védekezek.
de 20k pop golygómon 2k lakóhely mintha az első körben még +500 pop dobott volna ellenben 120k pop bolygon 2k lakóhely csak 200-300 között valamennyit.

cu2 · http://zandagort.hu/ 2010.04.22. 15:40:33

@Csaba222: Szép elképzelés, hogy a raktár hol így, hol úgy működjön, csak nem vettél figyelembe egy alapvető dolgot, ami miatt pont úgy működik, ahogy. És ez nem az egyénieskedés. :-) Hanem az, hogy szemben jó pár játékkal (vagyis ha valahol van egyénieskedés, akkor itt) a gazdaság jelentős része itt egymásra épül. Vagyis előfordul, hogy valamiből hiány van, és emiatt az azt felhasználó gyárak nem tudnak 100%-on futni. Sőt, olyan is, hogy azt a valamit több különböző gyár is használja, és akkor azt is el kell dönteni, hogy milyen arányban osztozzanak, ha nincs belőle elég, hogy mindkettő 100%-on fusson.

Erre született az a megoldás, hogy
1. a raktárkészletet felosztják a gyárak
2. ez alapján eldől, hogy melyik milyen intenzitással fut
3. termelnek
Vagyis nem véletlenül első a levonás. Lásd még:
zandagort.blog.hu/2008/07/29/its_the_economy_stupid

cu2 · http://zandagort.hu/ 2010.04.22. 15:42:42

@Csaba222: Készíts két screenshotot, egyiket körváltás előtt, másikat utána, és ha nem stimmel a különbség, akkor küldd el (info@zandagort.hu). Most még, 100%-os morál mellett a növekedés a lakóhely és kaja mennyiség minimumának (célszám) és a népesség különbségének a 20%-a (növekedés esetén), lásd:
zandagort.hu/help/?domen=2&id=55

Csaba222 2010.04.22. 17:45:13

Most elcsusztam idővel.
4. De a bolygokhoz nem lenne gond az a + 5 bolygó kép amin rögtön lehetne látni van e hold :D van mellete egy koszpötty.
Bolygó összes adatát meg be lehet pakolni a title tag ba is talán.
Prémium előfizetés ért szívesen ötletelek tovább :)

raktár ok étel a megevésen kivűl van e számára más?
Bár véletlen volt a példa, de ott nincs töbféle felhasználás remolem ott nem az a lekérdezés fut mert lehet erőforrás pazarló kicsit.

akos 999 2010.04.22. 17:50:06

@cu2:

Bár ez nem olyan fontos, de bevezethetnél egy népesség szaporulat maximumot (%osan). Így elkerülhetők azok az érdekes helyzetek amikor egy újonnan felhúzott bolygón hirtelen az 1000 őslakos egy kör alatt megszázszorozódik, csak mert valaki zsebből felhúzott 5000 falut :D

akos 999 2010.04.22. 17:52:17

Amúgy a prémium építési lista, a munkaerő igény mellett, az energiaigényt is összesíthetné, csak hogy azzal se kelljen vacakolni.

Csaba222 2010.04.22. 18:20:51

Sőt számolhatna kamatos kamatot is :D
Azaz az elkészült épületek termelését hozzáadhatná :D
Sőt egy jopofa támogatott felületett a GM scriptek számára :D

ernobius 2010.04.22. 18:38:41

@akos 999: Biztosan bevándorolnak onna, ahonnan el kellett menjenek :D Viccet félretéve, kimagyarázható ez olyankor, amikor már több játékos kirajzott az űrbe. Meg kellemetlen is lenne ez a visszahúzás, amikor minden más bolygód többmilliós. Szerintem ne legyen ilyen maximum...
A holdas kép se lenne rossz, meg az energiaösszesítés a listán.
:)

Viszlát FreddyD! 2010.04.22. 21:32:36

cucu a prémiumomat kérlek tedd át $hoxX nevü játékosra te mondtad hogy akinek örökre volt befizetve az s2 ön is örökre lesz kérlek rakd $hoxX-ra

cu2 · http://zandagort.hu/ 2010.04.23. 02:52:04

@31csaba: Tisztázzunk valamit. Az "örökre" előfizetés a forduló végét jelentette. Mivel a játék 2 hónappal előbb végetért, aki "örökre" előfizetett, annak maradt 2 hónapja. Az áthozatal egyébként email cím alapján történt, így kapta "Alien" a tiedet. Ha ez nem jó, akkor írj egy emailt a régi címedről az info@zandagort.hu-ra, és akkor átrakom.

@Csaba222: Az egész gazdaság egységes, és egyetlen lekérdezés működteti. Úgyhogy nincsenek (és nem is lesznek) kivételek, ahol máshogy működik a raktározás.

Norris74 2010.04.23. 12:24:08

@Csaba222: Ööööö..ismét jelzem én is Cucunak, hogy szívesen rajzolok kilószámra új bolygó, hol üstökös, vagy amit akartok képket a játék látványvilágának színesítésére.

Jelzem, hogy ha már az avatar, meg a szövetségi címer feltöltésére van lehetőség, akkor javaslom, hogy a prémiumban legyen arra is, hogy egyedi bolygóképet is feltölthessen az illető. Az esetleges "ez itt a barátnőm/kedvenc sztárom feneke" című kilengésektől mentesítsük magunkat, lehetne egy kép adatbázisból válogatni.

Norris74 2010.04.23. 12:25:53

@akos 999: Te, ez egy sci-fi játék.:) Nem hallotál még olyanról, hogy:

- klónozás
- invitro mesterséges szaporítás
- de valaki írja alább a bevándorlást is más bolygókról. (bár akkor máshol meg annyival illenék csökkennie a lakosságnak, az igaz).

Eresszük már el egy kicsit a fantáziánkat! :)

Danka33 2010.04.23. 21:09:10

Cucu, lesz heti összefoglaló?

Lord Nibbler 2010.04.24. 07:00:49

pont ezt akartam én is kérdezni
süti beállítások módosítása