Egy massively multiplayer online stratégiai játék blogja a fejlesztés kezdetétől a játék indulásáig, és túl...

Utolsó kommentek

  • devDavid: Közérdekű közlemény #1 Készítettem egy kisebb adatbázis dump-ot, amivel könnyebb dolgozni (fejles... (2012.12.24. 14:11) Letölthető Zandagort
  • cu2: @devDavid: Lehet, hogy én voltam félreérthető, mert nem vettem rossz néven a(z egyébként jogos) kr... (2012.12.23. 17:42) Letölthető Zandagort
  • devDavid: @cu2: ne érts félre, nem kritizálni akarom, nagyon nagy dolog - szerintem - hogy egy ilyen projekt... (2012.12.23. 17:24) Letölthető Zandagort
  • Utolsó 20

Címkék

s1 szerver: ahogy a Fény Gyermekei látták - 1. rész

2010.03.09. 12:04 cu2

Azzal kezdeném, hogy sok részlet töredékes lesz, mert sok levél törlésre került időközben – főleg a rendszerüzenetek közül – így megpróbálom a lehető legjobban fejből összerakni a játék első felét. A második felében pedig Liet segítségét kérem mindehhez.

2009.07.31.

A Zandagort játékba az S1 szerver legelső napján csatlakoztam. Korábban már hallottam a béta tesztekről. Ezekben ugyan nem vettem részt, ám amikor elindult az első nyilvános szerver, gondoltam megnézem, milyen lett. A kezdőbolygó kiválasztását a véletlenre bíztam, így kerültem egy kicsivel dél-keletre a magtól, az egyik kar szélére. A karok elnevezéseit sosem jegyeztem meg, ezért elnézést kérek. Az első pár nap a botladozások, a program fícsöreinek megismerésével telt. Azonban már az első napon levél érkezett az Imperium Romanum szövetségtől, amelyben meghívnak maguk közé. Más játékokból tapasztalatot merítve semmiképpen nem akartam már az első napon elkötelezni magam senkinek, nem ismerve az erő és befolyási viszonyokat, ezért elutasítottam a kérést.

2009.08.11.

Mivel láttam, hogy egyre több különféle szövetség alakul, és én mindenképpen egy sajátot szerettem volna, törtem a fejem, hogy milyen koncepció illeszkednék a játékba. Alapnak azt vettem, hogy tudjuk, hogy valamikor Zandagort támadást fog indítani a galaxis ellen, valahonnan a mélyűrből. Ez a sztori egy kissé emlékeztetett az egyik kedvenc olvasmányélményemre, a Francis Carsac által írt "Sehollakók" című regényre, amelynek egyik fő motívuma, hogy az "Emberiségek Ligája", akik harcolnak egy titokzatos, betolakodó erő, a Mislix ellen, akik kioltják a csillagokat. A Liga vezető faja a Hissek, magukat a "Fény Gyermekeinek" nevezték, így adódott, hogy a két dolog összevonásából a szövetségemet "Fény Gyermekei Ligának" fogom hívni, és a célom az lesz, hogy megpróbáljak minél több játékost egyesíteni majd a Zandagort elleni harcban. Tudtam, hogy nem lesz egyszerű, mivel ekkor a nagy szövetségekben már 40-50, sőt több tag is volt, én meg egy szál egyedül, de azért bizakodtam. Megalakítottam hát a Ligát. Még aznap felkérést kaptam Kronox-tól, hogy lépjek be a Stargate szövetségbe, amelyet már arra való tekintettel utasítottam el, hogy megalakult a sajátom. Ezután elkezdtem nézegetni a térképet, hogy a közelemben olyan játékosokat keressek, akik még nem kötelezték el magukat egyik szövetségnek sem. Egy csomó hangzatos meghívót szétküldtem, és vártam az eredményt.

2009.08.17. – 2009.08.19.

Az első eredmény hat nappal a meghívók kiküldése után született. Egy közeli, Vép nevű bolygó és irányítója csatlakozott a Ligához – és ki kell emelnem, hogy Vép végig velünk is volt, ő számított az egyik legjobb bizalmasomnak -, illetve rá két nappal egy másik játékos, Vivily szintén beszállt a Brietina nevű bolygójával. Ők természetesen azonnal helyet kaptak a Liga 12 fősre tervezett vezetőségében, a Bölcsek Tanácsában, melyet az indításkor önhatalmúlag én vezettem, de egy véleményem szerint korrekt választási rendszer kidolgozva lehetőséget teremtettem a többieknek is, hogy ha kedvük és ambíciójuk van, akkor bizonyos időközönként szavazás után leválthassák az aktuális Első Bölcset. Az első időszakra azt tűztük ki célul, hogy minél több játékost meg tudjunk invitálni a Ligába, ezért a többieknek is megadtam a meghívási jogot.

2009.08.24 – 2009.08.31

Egy hét alatt újabb három taggal gyarapodott a Liga a meghívások hatására. Csacsa38, Batka1976 és Cool851 csatlakozott. Sajnos ekkor már nem tudtuk tartani a területi elképzeléseket, így a Liga központi területeitől igen messze található játékosok is bekerültek, s ez a későbbiekben nagyobb jelentőséget is kapott. 31-én kaptunk egy levelet Innyu-tól, a Stargate szövetség nevében – úgy tűnik Kronoxot ekkorra már leváltották -, hogy csatlakozzunk a Startgate-hez, hogy ellensúlyozni tudják a három egyre inkább ellépő top szövetség hegemóniáját. Megfontoltuk a dolgot a tagokkal, és arra a következtetésre jutottunk, hogy egyelőre megtartjuk a függetlenséget. Nagyon sok mindent nem tudtunk volna hozzáadni a Startgate erejéhez, és cserébe el kellett volna köteleznünk magunkat valakinek. Ezt senki, de én, mint alapító legfőképp nem akartam. Némi levelezés után egy MNT-ben állapodtunk meg Innyu-val, amely jelképes volt, ugyanis mi ha akartuk volna, sem tudtuk volna megtámadni a Stargate-et. Még aznap újabb meglepetés ért, ugyanis kaptunk egy békeajánlatot a Ricsi121 által vezetett Egységben az Erő szövetségtől. Érdekes volt, ugyanis nem tudtuk, hogy korábban háborúban álltunk volna velük, ezért elfogadtuk a felkérést a jobb a békesség jegyében. Természetesen, mivel a méreteink hasonlóak voltak, ezért mi is megtettük az ellenajánlatot, hogy az Egységben az Erő (ha már ez a neve) lépjen be az FGYL-be, helyet ajánlottam nekik a Bölcsek Tanácsában, de elutasították. Ekkoriban építettem fel az első hajógyáraimat a Nikella bolygón, és épült meg az első 10 vadászom. :-)

2009.09.01

Az első kémgyanús ügy. Azt más játékok ismeretében tudtam, hogy a kémkedés és az információszerzés nagy jelentőséggel bír majd a játékban, és sejtettem, hogy lehetnek kémek mindenfelé. Nálunk Csacsa38-ra vetült rá a gyanú árnyéka, ugyanis nem nagyon vett részt a liga ügyeiben, ellenben a bolygója neve mellett egy ideig a TGF prefixuma volt olvasható, ami egy idő múlva eltűnt. A kérdésekre nem igazán reagált, ezért megpróbáltuk Cool851-gyel kiugratni a nyulat a bokorból, és elhitetni vele, hogy Cool851 elégedetlen és át szeretne menni a TGF-ben és tud-e a bejutásban segíteni Csacsa38. Sajnos azonban olyan szűkszavúan kommunikált, hogy nem tudtuk egyértelműen rábizonyítani, hogy tényleg kém, ezért egyelőre csak megfigyelés alá vontuk, de nem rúgtam ki a Ligából. Mondjuk az ottléte nem is sok vizet zavart.

2009.09.02 - 2009.09.09

Fugitive is csatlakozik a Ligához az egyik külső karban, dél-keleten. Az a Fugitive, akivel Fatburny-nek a későbbiekben konfliktusai lettek. Vagyis inkább Fuginak Fatburny-vel. Így a Ligának két fő területe kezdett kialakulni. Egy a magtól nem messze, dél-keletre, és egy egészen távol, a délkeleti külső karban. A két terület között pedig egy zsíros TGF-es érdekeltség húzódott meg. Kaptunk egy komolytalan ajánlatot egy Banditaa20 nevű játékostól, - már nem emlékszem melyik szövetségtől - de olyan gyenge, hogy egyből megy a kukába. A héten elkezdett működni a teleport rendszer a bolygók között, így megindulhatott a nyersanyag áramlás. Kezdetben terveztem egy 10% körüli adót, de rájöttem, hogy felesleges, mert a tagok egymás közötti nyersanyagáramlása olyan aktív és olyan mértékű, hogy felesleges ezzel bajlódnom. Az adó majd csak jóval később nyert fontos szerepet a Ligában. Mivel Cool851 nyomozása Csacsa38 kapcsán nem vezetett eredményre, ezért közvetlenebb módon próbáltam igazolást nyerni rá. Néhány levelet váltottam Szdik570-nel a TGF-ből, amelyből megpróbáltam leszűrni, hogy Csacsa38 története igaz lehet-e, avagy hamis. Ez sem hozott egyértelmű eredményt. Ekkor kezdtem egy kicsit jobban érdeklődni más, nagyobb szövetségek irányában és hogy infókat gyűjtsek, a fórumot böngésztem. Innen szereztem híreket az I.R. széteséséről, a konfliktusokról a TGF és a Heroes között, és hasonlók.

2009.09.13

Csacsa38 csendben távozik a Ligából, majd egy másik bolygóra átköltözve a Magban, ismét felveteti magát Véppel. Állítása szerint csak "közelebb akart költözni", ehhez képest azért jó messzire volt a bolygója a Magban. Ez a lépése ismét csak gyanút kelt, de továbbra sem tesszük ki, mert esetlegesen jó forrása lehet a dezinformálásnak, amennyiben tényleg kém. A Liga tagja lesz egy Hagaard nevű játékos. A Liga ezen a napon a 15.-ről a 17. helyre esik vissza, ugyanis a felette lévő nagy szövetségek közül valamelyik szétvált.

2009.09.18. – 2009.09.24.

Ezen a napon állapodtunk meg arról, hogy aki szeretné, megoszthatja a bizalmasaival a bolygója belépőkódját, hogy abban az esetben is tudjuk managelni, ha éppen nem érne rá valamiért, így nem marad le a többiektől. Ez is később kapott fontos szerepet. Másnap kellemetlen meglepetés ért bennünket. Az E.a.E szövetség, amelyik békeajánlattal jött korábban, minden figyelmeztetés nélkül felbontotta ezt, és rátámadt a bolygóinkra, egészen pontosan Fatburny kezdte el egyelni Cool851 bolygóit. Cool megkért, hogy próbáljam elsimítani az ügyet diplomáciai úton. Levelet írtam Ricsi121-nek, aki biztosított, hogy félreértés történt, és hogy amennyiben igényeljük, küldenek néhány hadihajót kárpótlásnak. Illetve mellékeltek egy újabb meghívást az E.a.E-be. Ekkor úgy gondoltuk, hogy a támadás nem volt véletlen, így akartak pressziót gyakorolni ránk, hogy feladjuk a függetlenségünket, ezért az ajánlatot elutasítottuk. Már-már majdnem megnyugodtunk, amikor Fatburny ismét lecsapott, és elfoglalt egy Ligabolygót (az Arrabona-t). Ismét levél Ricsinek, aki elmondta, hogy az első valóban véletlen volt, de a másodikban már jó célpontnak tartott miket, ezért támadott. Levélben rosszallásomat fejeztem ki, és kértem, hogy vesse már latba vezetői befolyását, de csak nem oldódott meg a helyzet. Vép ajánlkozott, hogy 200 hajós flottájával esetleg visszaveszi, de nem akartam egy kiterjedtebb konfliktust, ezért egyelőre a békés megoldást kerestem. Megpróbáltam egy kis pressziót gyakorolni Ricsi121-re azzal, hogy amennyiben nem hagynak fel ezzel, úgy a velünk kapcsolatban lévő nagyobb szövetségek híradást kapnak a viselt dolgaikról. A válasz nem váratott magára, mégpedig egy szabadkozás, hogy Ricsi121 nem képes megállítani Fatburny-t, mert "több a flottája és erősebb játékos". Abban állapodtunk meg, hogy az E.a.E MNT-t köt velünk, és akkor Fatburny nem tudja támadni a bolygóinkat. Ez meg is történt. A hajókat is megkaptuk volna, de mivel ezért ki-be kellett volna lépni, lemondtunk róluk, és inkább némi kutatáspontot kértünk megosztásra, amit meg is kaptunk rendben. A hét végére négy újabb taggal, - Mikepowa, Simi73, Morrigan, Apophisz - immáron 14 főre gyarapodott a Liga, illetve Batka bolygóján, a Hematoorumon elindult az első fúziós erőművünk.

2009.09.25 – 2009.10.02

Bertold, az EBSZ (Egyesült Bolygók Szövetsége) kancellárja meghívást intéz a Liga felé, amelyet a tagok szavazatai alapján udvariasan visszautasítunk, de egy MNT megköttetik, illetve a Stargate harmadszor is megpróbálkozik becsábítani minket maguk közé, egészen pontosan szatellit-szövetségükké akartak tenni minket, amolyan "utánpótlás nevelő egyesületté". Ezt természetesen kategorikusan utasítottuk vissza. A Ligába újabb tagok érkeznek Saska, és egy barátja, Waooo személyében. A Ligának ekkor 23 bolygója van, és a 13. helyen áll a szövetségek ranglistájában a MU és a Védegylet mögött. Megírom a Liga Kódex 1.0-ás változatát, amely a Liga alapvető működési szabályait rögzíti, illetve ekkor írtam ki először Első Bölcs-választást a szavazásra jogosult tagok részére. 09.27-én ér minket az első igazán komoly csapás, ugyanis X-Compot a ZE-ből megtámadja a maghoz közelebb lévő területünk bolygóit, és jó párat elrabol közülük, köztük az én főbolygómat, a Nikellát is. Látva a ZE-ben a lappangó veszélyt, mivel mi egymagunk esélytelenek voltunk ellenük, ezért elküldtem azt a bizonyos körlevelet minden nagyobb szövetség vezetőjének (sajnos elkövettem azt a szarvashibát is, hogy véletlenül Kisbérnek is elment :D), amelyben megpróbáltam a ZE idejekorán történő kiiktatásához támogatókat szerezni. Megkapta többek között Mordor, szdik570, Ricsi121, Patientia, Zogu, Bohima, Jadesárkány, EgA, Levitus, Kronox.

Tényleg csak emlékeztetőül és okulásként álljon itt a levél:

"Norris vagyok a Fény Gyermekei Liga jelenlegi Első Bölcse. Most egy nagyon fontos ügyben írok önnek, egy olyanban, amely befolyással lehet az egész Galaxisunk sorsára! Zandagortról van szó, a kegyetlen ellenségről a mélyűrből, az intergalaktikus térből. Arról, amelynek eljöveteléről mindannyian tudunk, és amelyre mindannyian a lehetőségeink szerint készülünk.

Csakhogy ez az ellenség már itt van! Már beférkőzött a Galaxisunkba, már megvetette lábát a csillagvilágaink közt. Szerencsére még nem maga Zandagort, hanem csak a szellemisége, a kegyetlen, hűvös számításának követői, egy szentségtelen vallás képében.

Igen, a Zandagort Egyházáról van szó.

Egy egyházról, egy vallásról, egy szövetségről, amely talán méretében kicsinynek tűni, de ez senkit ne tévesszen meg. Nő, erősödik, csápjai mindenfelé tekeregnek, és ha nem vigyázunk, ha nem eszmélünk idejekorán, akkor akár mindahányunkra veszélyt jelenthet. Közvetlen és közvetett veszélyt is. A nagy szövetségek vezetői talán alulértékelik ezt, de rosszul teszik. Nem szabad még csak csíráját sem meghagyni annak, hogy Zandagort eme szennyes eszmén keresztül beszivárogjon a Galaxisunkba.

Sajnos a mi békés, kis szövetségünk a Fény Gyermekei Liga már megtapasztalta az Egyház kegyetlenségét, hiszen váratlanul és alattomosan támadtak ránk, elfoglalva a Liga legfejlettebb bolygóját, és tartunk tőle, hogy ezzel még nincs vége.

Hogy jobban megértsétek mit is jelent számunkra mindez, egy kis részletet kell bemutatnom Naalmin-Than próféta sok ezer évvel korábban írt szentírásaiból, amely megjósolja Zandagort eljövetelét és pusztítását. Így szól:

"Én, Naalmin-Than, a Látnok, az Örök Fény és Parttalan Idő ösvényein át a Jövőbe vetítem tudatom. Kritenek, ne óhajtsátok tudni, hogy közeli-e ez a jövő, vagy oly távoli, mint az Univerzum határai. És látom a kritenek fajtáját, amint fogadják a Fény minden gyermekének követeit, és szövetségük végül diadalmaskodik a Gonosz és a Végtelen Hideg gyermekei fölött. Én mondom nektek, kritenek, tiétek lesz a Világmindenség, olyan távolságra, ameddig képzeletetek elszállhat, még a csillagokon is túl, de mindez nem csupán a tiétek lesz. Valamennyi húsból és vérből való barátotoké, a Fény valamennyi gyermekéé, akik elpusztulnak, anélkül hogy elpusztulnának. Akik mind együtt, halljátok, ó, kritenek, mind egymás oldalán küzdve legyőzik majd a Gonosz és a Végtelen Hideg lényeit, és a Semmibe, a világon kívülre vetik vissza ellenségeiket, a Pusztítás és az Éjszaka gyermekeit, akiknek nincsen szívük, és nincsenek érzéseik, akik nem ismerik sem a Jót, sem a Rosszat, s kiket csak a Pusztítás ereje hajt."

Illetve

"Kritenek! Kritenek! Ti vagytok a faj, nektek kell vezetnetek a Fény Gyermekeit a Végtelen Hideg gyermekei, a Zandagort ellen vívott harcokban. De egyetlen hadvezér sem győzedelmeskedhet katonái nélkül, és nem minden harcos forgatja egyforma tudással ugyanazon fegyvert, és egyetlen hadvezér sem tudja megmondani, melyik katonája segítségével és melyik fegyverrel fog diadalmaskodni ellenségei felett. Kritenek! Ne szégyelljétek a Fény többi gyermekeinek segítségét kérni, és ne utasítsátok el, ha mások s a segítségüket ajánlják! Kritenek! Ne utasítsátok el azokat, akik idegennek tűnnek szemetekben. Talán lelkükben ők is a Fény gyermekei, talán bennük is oly tűz lakozik, amúgy lüktet a vér, hogy ezt a tüzet a Végtelen Hideg gyermekei nem tudják kioltani és azt a vért, képtelenek lesznek megfagyasztani."

Ezek Naalmin-Than szavai a szentírásaink szerint.

Most reménykedve és esedezve fordulok hozzátok, hogy segítsetek. Legyetek velünk, működjetek együtt minden egyébre való tekintet nélkül abban, hogy egy minél nagyobb, ütőképesebb erővel tudjon mindenki lesújtani arra a szentségtelen vallásra, amely nem átall szellemi kaput nyitni Galaxisunkban Zandagortnak és az ő tisztátalan hitének. Kérlek benneteket, hogy fojtsuk el együtt még csirájában őket, mielőtt tovább erősödnek, és mielőtt még több ártatlan esik áldozatul nekik így vagy úgy.

Minden segítséget és minden elképzelést örömmel veszek és várok, jelenleg kényszerű száműzetésben az Oressan bolygón.

Várom válaszotokat!

Norris, a Fény Gyermekei Liga jelenlegi Első Bölcse."

Sajnos a levelem süket fülekre talált, egyedül az R1Q nevű közepes szövetség volt hajlandó háborút hirdetni ellenük. Már akkor sejtettem, hogy egy olyan szövetség, amely ilyen nyíltan tűzte zászlajára Zandagort tiszteletét és támogatását, a jövőben nagy kellemetlenséget okozhat, és mivel a Liga Zandagort minden megnyilvánulását ellenségének tekintette, ezért köztük a ZE-t is. Engedjetek meg pár jellemző idézetet név nélkül a nekünk érkezett válaszokból:

"Az Önök aggodalmai kissé... hogy is mondjam?... Túlzottak. Ez a szervezet, az "Egyház" egy nagyon potens szervezet, melyek közül többekkel személyes problémáim is voltak ugyan, mégis azt mondom, nincs miért aggódnunk..."

"Amikor emez siralomvölgybe léptetek, gondolhattátok, hogy éltetek nem csak diadalmenet lehet, ezért módotok volt, hogy erős szövetségbe lépjetek. Önző dolog, hogy mindenki magának akar egy szövetséget, de haszontalan, ez most világlik ki számotokra, mert akárhova fogtok fordulni, segítséget nemigen kaptok,"

"Az egyháztól nem kell félj, hogy nagyon terjeszkedne. Tőlünk váltak ki úgyhogy féligmeddig ismerem őket. De megegyeztem velük, h nem keveredik velük harcba a szövetségem míg én vagyok a vezető és a Mezfinnek adott szavamat nem másítom meg."

"Sajnálom, de - bár mi Zandagort ellen vagyunk - , mégis szövetségben a Zandagort egyházával,így nem tudunk segíteni."

Patientia válaszlevelében azonban volt egy sor, amely mégis csak megragadt a tudatalattimban, s ami így szólt:

"Ezen oknál fogva, jó szívvel csak azt tudom mondani, hogy erősebb szövetséget alkotva, erős gazdasággal lehet csak esélyetek."

Ez később meghatározó lesz a Liga fejlődési irányának kérdésében. Illetve még egy dolognak, amely Cool851-től hangzik el. Pontosan így:

"Nekem lenne egy olyan ötletem, bár lehet hogy rossz, hogy mindenki minden erejét gyűjtse össze egyetlen bolygóra, vagyis mindenkinek csak 1 bolygója legyen, és azon fejlesszen ki minél nagyobb flottát. Azok a dolgok (nyersanyagok) amik kellenének a többi bolygójáról, azt teleportálja át arra, amelyiket meg akar tartani és a többit, pedig adja fel, ha lehet. Ugye így mindenkinek csak 1 bolygója lenne és, senki sem lenne támadható, és így nyugodtan lehet fejlődni. Azt a bolygót, pedig amelyiket elhagyja, azt rombolja le. Igaz h szemét munka lenne, de így másnak sem adunk nagy előnyt azzal, ha otthagyjuk a bolygót egy virágzó gazdasággal."

Ez a két dolog, illetve ennek kombinált és továbbfejlesztett változata adja majd meg a Liga további fejlődési irányát, de ekkor itt ezt még nem tudtuk. Nem akartam senkit arra kényszeríteni, hogy feladja addigi bolygóit, és egy bolygóra vonuljon vissza, így közösen úgy döntöttünk, hogy tovább próbálkozunk, és reménykedtünk, hogy a ZE ránk un. Felmerült még az exodus lehetősége is, de ezt ugyanúgy elvetettük.

Közben Vivily bolygóit egy Whitedragon nevű játékos foglalta el sorban. Két tűz közé kerültünk. Nekem három bolygóm esett el, és a többieknek is legalább 1-2 fejenként. Közben 29-én megszületett az Első Bölcs választás eredménye, és ismét én kaptam bizalmat, hogy egy hónapig betöltsem a vezetői posztot. Közben megjött Bohima és a GK levele is, de ő is csak egy MNT-t tudott ajánlani a támogató haderők helyett. Ezen kívül Bohima ad egy tippet, hogyan lehet a bolygók ide-oda adogatásával védekezni a foglalások ellen. Egy jó ideig ezt a módszert használta a Liga, de később beláttuk, hogy túl macerás. Közben X-Compot tovább tizedelte a Liga bolygóit, mi pedig nagyjából védtelenül álltunk előtte, kellő nagyságú flották nélkül, illetve kvázi a kőkorszakba vert bolygókkal. De nem adtuk fel! 30-án pedig újabb fenyegetésként az E.a.E ismét minden előzetes indok és figyelmeztetés nélkül MNT-t bontott velünk, amelyből arra következtettünk, hogy ő is támadni fog. Támadott is, Wyrm, amelyet újabb két ligabolygó bánt. Mint kiderült később egy paprikás levelezés után, hogy azért bontottak, mert átmentek a DCS-be. 10.01-én pedig egy beolvadási ajánlat érkezik Zogu-tól, a Tejút Vándoraiba. Pörgős egy hét volt!

2009.10.03 – 2009.10.16

Egy kisebb incidens történik a DCS játékosaival, amelynek során újabb veszteségek érik a Ligát. A tagoktól érkezik olyan javaslat is, hogy kezdjünk agresszíven terjeszkedni, és "daráljunk be" magányos farkasokat, de nem kap többségi támogatást. Ezen felül felmerül a Morrigan, Apophisz, Saska és Waooo "frakció" elővezetésében az is, hogy a Ligának fel kellene adnia a függetlenségét, és csatlakoznia kellene egy erősebb szövetséghez, jelesül az SG-hez. A kérdést szavazásra bocsátottuk, és a többség elutasította. Ezekben a napokban kicsit csitultak az ellenünk vezetett támadások, így volt időnk elgondolkodni a lehetőségeinken. Ekkor már érződött, hogy kialakult egy klikk, egy erőcentrum Apophisz és Morrigan körül, akik igyekeztek az elképzeléseiket jobban keresztülvinni a Ligán. Természetesen, mint a B.T. tagjainak, erre joguk és lehetőségük is volt. 15-én azonban robbant a bomba. Egy régi barátom, Heretic, aki egy ideje belépett a Ligába, de eddig nem szólalt meg, egy a saját karcos stílusában megírt véleménymondó levelet tett közzé, amelynek végeredménye az lett, hogy minden békítő szándékom ellenére Morrigan és Apophisz, majd Saska és Waooo, 16-án feladták a tagságukat. Aznap kaptunk egy meghívást Gaolkeepertől, hogy lépjünk be hozzájuk az US Army szövetségbe. A válasz sejthető. :-)

2009.10.17 – 2009.10.24

17-én levél jön Bertoldtól, amely a ZE és Redoran elleni fellépésre szólít fel minket. Jónak írtak, csak kb. három hetet késtek vele. Majd egy újabb hasonló összeolvadási felkérés Gaolkeeprtől, amire elutasító választ kellett adnom. A feleletük egy értelmetlen támadás ellenünk. Az ezután történt levelezésből az derült ki, hogy Gaolkeeper azt hitte, hogy én küldtem rá Ricsi121-etRicsi Birodalmát, ami természetesen dezinformáció volt. Közben Vivily tanulmányai miatt kénytelen abbahagyni a játékot, és Hagaard is elhagyja a Ligát. Alaposan megfogyatkoztunk az elmúlt napokban, de meg nem törtünk. A 13. helyről a 16. helyre csúsztunk vissza. 21-én, egy Heretic és köztem történt beszélgetésben felmerült, hogy meg kellene hívnunk a játékba egy régi, közös barátunkat, Lietet, aki stratégiai játékokban folyton elvert minket, még a régi szép időkben, ő bizonyosan sokat tudna segíteni a hatékonyabb előrejutásban. Ez az ötlet ekkor még elsikkad. Mivel ekkoriban sok IRL munkám volt, ezért ki kellett neveznem két E.B helyettest, aki teljes jogkört kapott. Ezek a helyettesek Cool851 és Batka1976 lettek. Október 24-én újabb tag lép a Ligába, LIstván személyében, illetve még ugyanezen a napon a lesz Liet is tag.

Innentől lépett a Liga egy teljesen más útra és kapott szárnyra a fejlődése...

Norris, a Fény Gyermekei Liga alapítója


folyt. köv.

9 komment

Címkék: s1 összefoglaló játékos

A bejegyzés trackback címe:

https://zandagort.blog.hu/api/trackback/id/tr741823662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kisPocok 2010.03.09. 12:21:07

Hánytatott sorsú liga ez :)

nEjmEd · http://pixilation.blog.hu 2010.03.09. 14:15:46

Jó leírás, várom a folytatást! :D

Norris74 2010.03.09. 20:00:12

Hát igen...a játék első fele leginkább azzal telt, hogy megpróbáltuk túlélni a pofonokat, amiket innen-onnan osztottak ki nekünk. :)

A második fele, amikor Liet és a "Terv" belépett, na onnan már érdekesebb lett. :)

Ricsi121 · http://tavimutymuty.blog.hu 2010.03.10. 07:10:49

"Majd egy újabb hasonló összeolvadási felkérés Gaolkeeprtől, amire elutasító választ kellett adnom. A feleletük egy értelmetlen támadás ellenünk. Az ezután történt levelezésből az derült ki, hogy Gaolkeeper azt hitte, hogy én küldtem rá Ricsi121-et, ami természetesen dezinformáció volt."

Segítene valaki? Nem emlékszem hogy támadtam volna Gaolt vagy a F.Gy.L-t akkoriban :S

Norris74 2010.03.10. 09:26:21

@Ricsi121: Egyszerű. :) Akkor ez a dezinformáció dezinformációja volt.
Azaz Gaolkeeper megtámadott minket, amit arra fogott, hogy én ráküldtelek téged. Akkor ezek szerint még csak meg sem támadtad, azaz minket akart ezzel félrevezetni.

Vagy pedig a másik lehetőség, hogy kihagy az emlékezeted. :) Akik folyamatosan harcolásztak, talán nem emlékszenek minden egyes támadásra.

Norris74 2010.03.10. 09:33:55

Hoppá!!!!!

Bocsánatot kell kérnem Ricsi121-től!!!!

Utánanéztem és sajnos én tévedtem! A levélben nem Ricsi121 szerepel, hanem egy "Ricsi Birodalma" nevű játékos.

Mea cupla, mea maxima culpa!!!!

Akkor tényleg nem te voltál, hanem egy másik Ricsi. :) Valszeg azért írtam el, mert Ricsi121-el volt több levélváltásunk, vele meg nem, és te voltál a fejemben!

Bocsánat, így kerek akkor! Nem Ricsi121 a bűnös!

Ricsi121 · http://tavimutymuty.blog.hu 2010.03.10. 15:50:51

Ja, így már értem, fuh :)

Amúgy nem harcolásztam folyamatosan :)

Norris74 2010.03.11. 13:35:36

Cucunak: Köszi a javítást az anyagban (Ricsi121 kihúzva, helyette Ricsi Birodalma)! :D

wowerman 2010.03.24. 21:33:40

Hm nem akarlak megsérteni Norris de szerintem a levél stílusa miatt nem válaszoltak. Szerintem nem vettek komolyan. Én is szeretem a szerepjátékot, de ugyanaz volt a baj veled mint ami nem tetszett a ZE fórumozásaiban. Hogy túl komolyan vettétek. Ez csak egy böngészős játék.... szóval nem kell szerepjátszani és úgy írni mintha TÉNYLEG benne lennél abban a világban. Elég lett volna annyi hogy "Üdv emberek, valamit kellene kezdeni a ZE-vel mert később még sok baj lehet belőlük". És mindezt nem úgy mint egy kocka... hanem mint egy átlagember 2009-ből, Magyarországról... remélem ez mindenkinek tanulság későbbre. Megvan a helye mindennek, szerintem ide nem kell szerepjáték.
süti beállítások módosítása