Egy massively multiplayer online stratégiai játék blogja a fejlesztés kezdetétől a játék indulásáig, és túl...

Utolsó kommentek

  • devDavid: Közérdekű közlemény #1 Készítettem egy kisebb adatbázis dump-ot, amivel könnyebb dolgozni (fejles... (2012.12.24. 14:11) Letölthető Zandagort
  • cu2: @devDavid: Lehet, hogy én voltam félreérthető, mert nem vettem rossz néven a(z egyébként jogos) kr... (2012.12.23. 17:42) Letölthető Zandagort
  • devDavid: @cu2: ne érts félre, nem kritizálni akarom, nagyon nagy dolog - szerintem - hogy egy ilyen projekt... (2012.12.23. 17:24) Letölthető Zandagort
  • Utolsó 20

Címkék

s1 szerver: ahogy nejmed látta - 3. (befejező) rész

2010.02.17. 12:44 cu2

(az előző rész)

2009-11-10

Teljesen új fejezet. A GK jelzi, hogy a ZE megtámadta a magban lévő tagjaikat. Mivel nem szívesen kérek a ZE-től szívességet csak úgy, Undergroundnál rögtön egy valag nyersanyaggal próbálom megváltani a GK békéjét. A válasz nemleges, kisebb - immár hagyományossá váló szofisztikált szájkarate, fenyegetőzés MNT bontással és bájvigyor. (Gonoszat mondok, és szmájlit teszek a végére típusú levelezés.) A GK központban felépítek alapszinten két-két bolygót Enkinek és bohimának, a harmadik kárt szenvedett játékos töröl. Cserébe bohima 2,9 millió négyzetkilométeres E-bolygóját megkapom, amit 4 nap alatt fel is fejlesztek 120 millió lakosságúra, és az összes hajómat ide vezénylem egy hét múlva. Első eset, hogy nekünk is sikerül borsot törni a ZE orra alá, úgy veszem észre Underground nem túl boldog a jelenlétemtől, hál' Istennek! Innentől kezdve többször forszírozom, hogy vonjuk vissza az MNT-nket a ZE-től, de nem mindenki van olyan fasírtba velük, mint én. Mint említettem, többek napi msn kapcsolatban vannak egymással, Jeannie el is látogat egyszer a ZE-be. Egyéb csereakciók még: Darth Maul [GK] a Heroesban.

2009-11-16

laccy [MU] kontra TGF konfliktus. Belefűztek a levélbe, de fogalmam sincs mi volt a probléma. Egy idő után nem kaptam levelet ebben az ügyben. Mindenesetre laccy a tudtunk nélkül fenyegetőzött a mi nevünkben is, ami az eredeti konfliktustól függetlenül, nem volt túl gáláns dolog.

2009-11-23

Pár napot az MU-ban töltök, Cavemannel agyalunk az ideális flottaösszetételről. Eddigi szokásaimmal felhagytam, és a Caveman által kiérlelt receptúra szerint gyártom a továbbiakban a hajókat. Csereakció tovább folyik, dds75 [MU] jön velem vissza a Heroesba. Mindenféle rémhírek terjengenek. Az MU meg akarja támadni a TGF-et. Az MU meg akarja támadni a ZE-t, és kérdezik tőlünk, hogy a Heroes kinek az oldalára fog állni. A Védelegylet megint piszkálja az MU-t, és az MU el fogja törölni őket a Föld színéről. Az MU háborúba lép a DCS-vel, most már csakugyan. A Redoran Society a ZE-vel karöltve meg akar támadni minket. A Redoran Society egyedül akar lenyomni minket. Nem tudom mi az, ami ebből megvalósult! :) A játék kezd elcsigázni mindenkit. djsipp nevű tagunkat kirúgjuk, kémkedés gyanúja miatt, majd később törli magát a játékból. Kisbér később beismeri, hogy idényjelleggel szállított információkat, de nem állandó kémük volt. Pontosan nem tudom mikor, de zeusz is csatlakozik a ZE-hez, ő az utolsó átvándorolt játékos. Így az erőviszonyok teljesen kiegyenlítődnek a két szövetség között. A rövid ideig tartó intenzív kémkedéssel felmért helyzete, és a toplistán való előrehaladásának üteme szerint az egyik legerősebb ZE játékos volt.

Az is tény, hogy december elejére bagoly áldásos tevékenysége miatt jelentősen leromlik az MU-ZE viszony. Jadesárkány belekényszerül a konflikus elkerülése miatt egy olyan szituációba, hogy nekik kell bagoly vesztességeit pótolni. Vezetőségi körökben elhintem, hogy az MU mellé kellene állni, és a ZE-vel kötött MNT bontását is javasolom, de nem kapok támogatást. Mindenesetre Mordorral megegyezünk, ha kitör az MU-ZE háború, akkor 24 órás MNT bontás után az MU oldalán beszállunk a harcba, ha kéri az MU a támogatásunkat, ha nem.

2009-11-27

A teljes szövetségi haderő felmérése. A Heroes flotta összértéke 25,7 millió, 29 ember visszajelzése után. A heti jelentés napján ment ki a kérdőív, ekkor 72 millió egyenérték volt a galaxisban. A 36%-a a hajóknak a mi kezünkben van. A december úgy volt eseménytelen, hogy a korlátlan fejlesztések hónapjának nyilvánítottam. Alig futott be levél, volt hogy több napig egy sem. A többi szövetségben is ez lehetett a helyzet, a mezőny a toplista elején megerősödött. Innentől kezdve szerintem biztosan nem nőtt a birtokolt flották aránya. Ekkor volt a Heroes a legerősebb szerintem, innen lefelé vitt már az út.

2009-11-29

Gaia és MU közötti rendezésben részt vállalok. Távol-keletről két és fél milliós flottát hozok be a magba, készülvén a háborúra a ZE ellen. Pár körös, de intenzív kémkedéssel felmértem a környező ZE bolygókat. A napokban aktivizálódnak a kalózok, elég súlyos veszteségek vannak, és hiába van egyesek szerint "unalom", nem illenek bele a játék megszokott keretébe. Az öt legnagyobb Heroes sereg közül kettő megsemmisül. Jóságos cucu visszafordítja az idő folyását, így visszakerül a bukott hajók nagy része.

2009-12-03

Kisbér levele a ZE-MU konfliktushoz: "Amiben tegnap megegyeztünk (csak hogy a Heroes-nak is világos legyen) az az, hogy nem kötünk MNT-t, marad az eddigi "feszültséggel teli csodálatos élet", azzal a különbséggel, hogy nyílt háború indítása előtt 8 órával jelezni kell egymásnak az erre irányuló szándékainkat. Egymás flottáit és bolygóit elkerüljük, egymás territóriumát tiszteletben tartjuk." Nekünk 24 órás bontási van előirányozva. Caveman 3,2 milliós flottát állomásoztat a magban induló pozíción, a távol-keleti flotta Nakonxipánra ér, majd az ott lévő seregekkel együtt a bohimától kapott bolygóra, Coruscantra áll takart pozícióban. A flotta mérete ~6 millió pontos. Haditervek szövögetésének ideje, szövetséges (MU,GK) vezetőségnek forgatókönyv-javaslatok kiosztása. Többen jelzik nálunk, hogy nagyon foghíjasan vannak csak játékban, ez szintén inkább a kivárás mellett érv. Továbbá, mivel a kezdeteknél együtt indultunk, ezért nagyon sok vegyes terület van, a határ hossza több ezer parsec. További problémát jelent, hogy még ha több hajónk is volt ebben az időben, összességében elég rossz összetételben álltak rendelkezésre. (Pocok ekkoriban áll át, nekem okés nagyjából a seregem, SzékelyG még kísérletezik, a többieket meg nehezen lehet meggyőzni az átállásra. Parus serege botrányosan rossz összetételű. DN-re épülő, első ütésre alapozott kevés HP-jú, de nagy sereg. 3 millió ponttal kisebb sereggel ütöm a szimulátor szerint.) A ZE előnyben van, ekkor már célirányosan hízlalják a hadakat, gyors, közepes és lassú (8, 5 és 3 pc/m) összetételben készülnek a flottáik. Nálunk óriási hiány van lassú és gyors flottákból. Idővel a feszültség magától elmúlik, illetve nem ölt krónikus méreteket. {Mezfin elbeszéléséből tudom, hogy Kisbér akar háborút, de ő visszafogja, nálunk én akarok háborút, de Mordor visszafog. Vásár után okos a paraszt elv alapján, nem provokálnunk kellett volna, hanem támadni, a ZE a végjátékra fente a fogát.}

2009-12-05

Bohima [GK] átküldi véleményezésre a Zeonnal [A Fény Gyermekei Liga, továbbiakban FGYL] folytatott levelezését, ami az FGYL és a GK között megkötendő megállapodás pontos részleteit tartalmazza. Ez egy nagyon gondosan kidolgozott gazdasági és katonai együttműködés részleteit tartalmazta. Egy három fázisban megvalósított tervezetről szólt, amiben az egybolygós stratégiát folytató FGYL élelmiszerért cserébe hajókat szolgáltatna a GK-nak. Az egybolygósítás kényszerű tényező, ami a ZE-vel folytatott háborúban már meg is valósult. A tagok felosztják egymás között az ipari termelés feladatát, és mindenki a maga részét adózás formájában továbbítja a hajótermelőnek, melynek a népessége már ekkor is milliárdos nagyságrendűre van tervezve. Az egyes fázisok megvalósulása rögzítve, közös erővel először a bolygóépítő bolygó készülne el (anyabolygó), utána az iparbolygók (szuperbolygók), majd a hajógyártó hely (funkcionális bolygó). A befektetett nyersanyagmennyiségekről is készül kimutatás, ez a GK részéről megkövetelt befektetéseket is tartalmazza, és azokat a nyereségeket is, amivel járna a megállapodás, magyarán egy komplett megvalósíthatósági tanulmány. Nincs annyi tag az FGYL-ben, amennyi a szükséges élelmiszer előállításához elegendő lenne, és nem is akarnak egy játékost csak erre a feladatra kárhoztatni. A cserét csiki-csuki módon átlépő játékos végezné, napi rendszerességgel. Fedőneve Svájc-projekt (néha Svéd), illetve ez lesz a szövetség allegóriája is: úgy működnek, mint egy svájci óra.

Bohimától engedélyt kérek, hogy felvegyem az FGYL-lel a kapcsolatot, és jelentkezem - szigorúan nem diplomata minőségben - a szövetségbe. Átlépésem után itt is elhintettem pár tanácsot, az ökohekkek recepjét, hajógyártási tanácsot, csupa olyan dolgot, ami a tervüket előre viheti. Elsősorban a kivitelezés megvalósítása érdekelt, de hamar kiderült, hogy hagyományosan jó kapcsolatban vannak az általunk preferált szövetségekkel, és a ZE-hez való kritikus hozzáállásuk is kapóra jött ebben az időben. Mint amikor egy kirakóban előkerül egy asztal alá beesett darab, ami azonnal megtalálja a helyét az egészben, úgy került bele az FGYL a szövetséges hálózatunkban. Már ottlétem alatt elkezdtem lobbizni otthon az MNT ügyében. Azt, hogy a ZE-vel háborúban vannak, egyébként az átlépésem után realizálódott, miután Kisbértől kaptam egy ilyen levelet: "Látom vendégségben vagy a Ligában. Mint látható a diplomáciai menüpontban, jelenleg háborúban vagyunk velük... Remélem, hogy 1db fa nem sok, annyival sem támogatod őket :) Tereld a juhokat pásztor, de meg ne rágd nekik a füvet! :) Tanítsd őket az EGY tiszteletére, de ne morzsold helyettük Te a rózsafűzért! :) Már ha érted a célzást! :)"

Nagyot derültem a levélen, de ez sem akadályozott meg benne, hogy támogassam a projektet, aminek persze igen látványos eredménye lett a toplistán. A megismerkedés után azonnal a tárgyra tértünk, kiderült, hogy a szövetség legalább egy generációval idősebb nálam. :) Az ekkoriban megvalósult automata átutalás segítségével két egész napi termelésem és a rendelkezésemre álló készleteim mind hozzájuk került. Két-vagy három bolygó építése zajlott párhuzamosan. Nagyon necces volt a szituáció, a nyersanyagküldést le sem tudnám tagadni, vártam hogy Underground, bagoly vagy X-compot mikor csap le rám. Ittlétem simán lehetett volna "casus belli".

2009-12-07

Parus és KisPocok gazdasági reformja folyamatban. Az automata küldéssel nyomják a kaját egy helyre, és "megabolygókat" építenek. SzékelyG gazdasági reformja is beindul, a hajógyártás rovására újabb és újabb termelőbolygókat épít. Célja: "Gyorsabban meg tudjak építeni egy bolygót, mint ahogy el tudják foglalni". Nálam decentralizálás indul be, ne lehessen egy csapással tönkretenni a gazdaságom. A Synch-E projekt ekkor már majdnem egy tucat kiépített E-bolygóból áll. Kialakul 5 érdekszféra a Galaxisban, ahol komolyabb érdekeltségeim vannak, ezeknek a pontoknak a megerősítése folyik. Elkészülnek az E-bolygók építéséhez a táblázataim. Gyakorlatilag nincs olyan bolygó, aminek az elvesztése jobban fájna. Energiaügyileg mindenhol megnyugtató pluszaim vannak, egy szabotázsakcióval szemben minden bolygónak van tartaléka. Az összes fel nem használt nettó termelésem kijelölt pontokra folyik, de mivel mindenhol van olyan teleportkapacitás, hogy a nyersanyagfolyamot továbbítani tudja, ez csak látszólagos koncentráció, igény szerint bárhová átszervezhető. (Mondjuk, ha a beállított mennyiséget és célt lehetne változtatni, akkor ez az átcsoportosítás nem lenne olyan macerás.) Bohima jelzi, hogy bagoly megint garázdálkodik náluk, de kármentésen túl több mindent nem tudok tenni. Dylen hunt régi -Stargate-es cimborájához látogat a GK-ba.

2009-12-17

Guile [H] minden előzetes figyelmeztetés nélkül töröl a játékból. Bolygói a ZE-H határterületen vannak. Elfoglalom mind az öt bolygót, és később itt is támaszpontokat alakítok ki. A Gray Haven szövetség megkeres minket, és kéri, hogy békében élhessen mellettünk. Ennek semmi akadálya, Jeannie pár napra átmegy hozzájuk, és támogatja őket. Nincsenek nagyratörő céljaik, gyakorlatoznak a következő szerverre. A napokban lehetett egy kis összezörrenés a DCS és a ZE között. A déli területről (már valószínűleg) hazafelé tartó több százezres-millió seregek átvonulását jelenti egy GK-s kolónia. Ez idő tájt Mezfin [ZE] az MU-ban. Egyértelműen az enyhülés jele. {Gondoltam akkor, amikor leírtam ezt a mondatot január közepén...}

2009-12-21

Liet [FGYL] felkeres, hogy a hajógyártó bolygó megépülésébe segítsünk be. Átjön pár órára a Heroesba, ahol SzékelyG-vel összedobjuk az igényként megkapott 210M műanyagot, 310M üveget és 80M félvezetőt. Jellemző az FGYL-re, hogy nagyon pontosan tudják, hogy mi kell az előrejutásukhoz. Általában még szövetségen belül is az a helyzet, hogy ha valakinek hiánya van, nem konkrét igény érkezik, hanem hímezés-hámozás. Pl.: Kellene ez meg az... Mennyi? Sok. Mennyire sok. Nagyon. És mégis hová? Ide meg oda. Eléggé sok idő elmegy a tököléssel... FGYL esetében szó sincs ilyenről, vérprofik! :) Mindenesetre a hirtelen megkeresés és Liet átruccanása miatt nekem esik a szövetség, hogy hogy mertem ezt megcsinálni, hogy a tudtuk nélkül idegeneket hívok. (A Svájc-projekt nem lett a kémek miatt nyilvánosan bemutatva a szövetségben.) Ez az incidensem már egyértelműen a Heroes rugalmatlanságról tanúskodott.

2009-12-22

Hú értesít, hogy a DCS elvett egy főbolygót az egyik TGF-estől. A végét a történetnek nem tudom meg, gondolom visszavették a bolygót. :)

2010-01-01

A Karácsony és a két ünnep közötti időszak békés eseménytelenségben telik. Viccesen megjegyeztem szilveszter előestéjén, hogy akkor ugye szilveszter éjszaka mehet a háború a ZE ellen. A sors fintora, hogy az FGYL épp ekkora időzített egy kis káoszkodást a ZE ellen, és másodikán - a szokásos szilveszteri punnyadós-takarítós-betegségből kigyógyulós-filmnézős elseje után rögtön az vár, hogy háborút szítottam, hajókat adtam, és még multizom is az FGYL-ben... Egyébként ha már kémkedtek, sokkal több kamuhírt kellett volna terjeszteni. Szal srácok, ha úgy érzitek, spiclik garázdálkodnak, akkor őskáoszt kell teremteni az ellenség fejében! :P

2010-01-03

Zeon tájékoztat a kialakult helyzetről:

"A változás Kisbérnek is feltűnt, ezért egy laza 2,5 M-es flottát küldött blokádolni a központot, amit naponta fél millával tolt felfelé. Rájött azonban, hogy legyorsuljuk flottatermelésben, ezért feloldotta a blokádot.
Ezután kezdődtek a tárgyalások.
Nagyon sok órán át beszéltem Kisbérrel msn-en, de lényegi megegyezés nem született. Más szempontból azonban igen hasznos volt ez a szóváltás. Felajánlotta számomra, hogy csatlakozzak hozzájuk, valamint felajánlotta az mnt-t is a Ligának. Ezt azonban nem fogadtuk el.
Mivel Kisbér hajlamos a dicsekedésre, sok mindenre fény derült a belső viszonyaikból. Nem untatnálak a részletekkel, ide elég annyi, ami talán titeket is érint. Annyi biztos, hogy minden lépésünket árgus szemmel figyelik. (Jobban tudja, hogy melyik bolygón milyen üzem van és mekkora a flottánk, mint én!) (Azt is tudja, hogy Liet mikor lépett át hozzátok, és mennyi ideig maradt.) Azonban a GK-val való kapcsolatunk szorosságát nem sejti. Szerencsére.
[A GK-ban tudtommal nem volt ZE kém, a Heroeson belül erről hírzárlat volt.]
Nekem úgy tűnik, hogy a Heroes-zal való kapcsolatunkat viszont túlértékeli, és tart tőle, hogy beavatkoztok..."

A szerver végéig tartó blokáddal fenyegetőzik a ZE, azonban:

"...Én eddig éppen azon dolgoztam, hogy legyen! Azért történt a szilveszteri akció is, meg a minden második éjjel menő akció is. Kompót már tajtékzik a dühtől. Baglyot is megkenegettem már, meg zeusztól is lenyúltam tegnap éjjel párszáz milla nyersit. Egyenlőre azonban nem akarok tovább menni a hergelésben, amíg nem tiszta előttem a ti álláspontotok.
Ugyanis Kisbér egy 50 M egyenértékpont nagyságú blokádot emlegetett lassú flottából (mi is azt építünk). Kb ez az a határ, amivel a szerver végéig eséllyel vesszük fel a harcot. Ha a GK és a Liga minden erejét megfeszíti akkor egy kb. 40-50M flottát tud legyártani zanda eljöveteléig. Amivel könnyedén megvédjük magunkat, azonban nem ez a cél."

Ezután jött a kérdés, hogy ha megvalósulna ez a blokád, akkor a végjátékban segítenénk-e feltörni ezt.

A többség már nem akart azonban háborút kirobbantani így a szerver végén. Illetve Csavez igen, KisPocok igen is meg nem is, Mordor nem, SzékelyG sunyi módon átjátszott flottákkal (biztos nem derült volna ki...:D), és én sem. Végül azt javasoltam, hogy egyezzen ki az FGYL a ZE-vel.

Az igazi kérdés ekkor, ha végre-valahára eljön Zandagort, akkor emberiség + ZE vs. Zandagort harc lesz-e, vagy emberiség vs. Zandagort + ZE! Na, és ez volt az a pont, amit rohadtul rosszul ítéltünk meg! Bevallom őszintén én is azt hittem, hogy nem lesz semmi érdemleges a végéig.

2010-01-06

A Szellem Hadosztályt bohun [H] betámadja. Magánakcióról van szó, a bolygók nagy része visszakerül, ha jól tudom. Ettől a ponttól kezdve még egy ideig követtem a levelezésem, de semmi érdemleges nem történt. Ha jól tudom, a csereakciók is befagytak. Kb élet az nem volt a fórumon. Későbbi árulónk, Fezsolti jelzi, hogy abba akarja hagyni a játékot, és vegyem át a bolygóit, vagy valami ilyesmi volt, nem emlékszem a részletekre. Kb naponta-kétnaponta jártam fel én is, majd megölt az unalom. Még utolsó hajráként elfoglaltam 8 NPC bolygót a Norma-karban, amiket tisztességel kiépítettem. Az 5 érdekszférában még pár E-bolygóval bővítettem a haditermelésem, és még párat kijelöltem építésre, kapacitásom lett volna rá, de kedvem már nem volt. Szépen híztak a flották, ennyi történt. Perseus Birodalomtól befutott egy megkeresés, hogy hogyan tervezzük a Zanda-ölést. Leírtam, de ez a forgatókönyv nem valósulhatott meg ugyebár...

2010-01 közepe táján

Miután az FGYL megkötötte a ZE-vel a fegyverszünetet, belecsipkedett a Redoran Society-ba. A pontos részletek nem ismeretesek (illetve igen, utólag tájékozódtam, csak a hirtelen felindulásból elkövetett törlésem miatt megsemmisült az emlékeztetőm is...), de egy szerencsétlen menekülés közbeni "mentsük, ami menthető" akcióban igen csak szar helyzetbe hozták a GK-t is. A menekülő flotta átlépett a GK-ba, ami ekkor MNT-ben volt az RS-sel – ha tippelhetek kb. 1 percig élt is ez az állapot. Ezzel igazán nehéz helyzetbe hozták a kaját szolgáltató szövetséget, ráadásul nekik volt veszteni valójuk is, ugyanis nem védte őket a kezdővédelem. A GK homályban maradása kulcsfontosságú volt, de ez a lepel lehullott. A kereskedelmi kapcsolatok nem álltak le ugyan, ha jól tudom, csak a nyilvánosság előtt, de akkor is szerencsétlen húzás volt. A menekülő flotta persze elbukott (nem emlékszem hány milliós volt). Egyébként szintén foghíjas az ismeretem, de tán az RS-nek is voltak ezelőtt komoly veszetségei, talán elveszett egy MU-ból lízingelt nagyon nagy sereg is, amit vissza kellett volna adni. Patientia joggal volt dühös az FGYL-re, és ugyan nem volt közöm a konfliktushoz, de jelentősen csökkentek az esélyei annak az általam dédelgetett Uniónak, amit a Zandagort elleni harcra szántam. Ez a H-MU-TGF-RS-FGYL-GK hatosfogat lett volna. A szerver felétől kezdve minden cselekedetemnek ez volt a mozgatórugója, egy méltó összefogás a végjátékban, Zandagort ellen. Nos, ez a terv – hála az FGYL-nek - bukni látszott. :) Túl sok név került egymással szemben ebből a hatból...

2010-01-23

Az FGYL-es gerillaakciók a fórumon is felkavarták a poshadt vizet. Ekkor volt az Egyházzal egy kemény nyilatkozatháborúm, amiben mindenki eléggé elragadtatta magát – mit szépítsem, én is. Tényleg nem emlékszem másra, csak arra, hogy Mezfin elpöttyintette, hogy még legalább három emberük a Herosban van kémként. Ez ellen nem tudtam mit tenni, egyszerűen felfordult a gyomrom, akárhányszor a spiclikre gondoltam a saját szövetségemen belül. Ezen a napon volt a harmadik (negyedik?) szövitalink, amikor is beadtam a lemondásom, nem túl meggyőző érvekre hivatkozva. Még a tali előtt bohimánál jelentkeztem a GK-ba, nem követségre, hanem rendes tagnak. Mielőtt kiléptem volna, még (ekkor már sajnos ritka volt az ilyen) beszéltem egyet KisPocokkal, anyáztam egy kicsit az Egyházat. Azt hiszem ez is volt az utolsó dolog, amit hátrahagytam a Heroesban. Ja, KisPocokra visszatérve. Ugyanezen a napon a híres gigaplanján felépült sok kémközpontot felavatandó, elkezdte szabotálni az egyik TGF-es játékost.

Most visszakanyarodnék a hatosfogatos tervemre. Nem tudom elmondani, milyen szintű csalódás lett úrrá rajtam, amikor azt láttam, hogy az unalom miatt ennyire beleszarnak a játékostársaim is abba a tervbe, ami miatt már egy csomót dolgoztunk. Szal szar volt ekkoriban már Heroes-osnak lenni. November végén voltunk a csúcson, onnantól lejtmenet. A játékot komolyan nyomva nagyon kevesen játszottunk. A GK-ba való átmenéssel az is volt a célom, hogy a Heroes leessen a TOP1 helyről, hogy fogják már fel, hogy játszani kellene, nem punnyadni. Szar volt, hogy ilyen sokáig tartott a szerver, így végignézhettem, hogy döglik meg egy kezdetben lelkes és eredményes csapat. VeGa is jelezte, hogy nem fog játszani a hónap végén, de a bolygóit nem adta be a közösbe. Kb neki volt a 3. vagy 4. legnagyobb gyártókapacitása, és hetekig nem volt. Azt nem tudom, mikor bagoly elfoglalta a bolygóit, vette-e a fáradtságot, és fellőtte-e a hajókat. :) {update: Kisbér írásából kiderült, hogy fellőtte.}

2010. január vége, február eleje: a nagybetűs VÉG

GK-ba való átlépésem jót tett a közérzetemnek. Egy kicsit azért tartottam valamilyen ZE-féle piszkoskodástól, ezért idejében kivontam a közelükből a hajóimat. Megmondom őszintén, egy tisztességes hátbatámadásra személy szerint készültem, de a megvalósult forgatókönyv túlmutatott mindenféle várakozásomon. Az összes sereget Zanda érkezését öt nappal megelőzve elindítottam a távol-keleti csücsökbe, ahol a GK boly volt, és az én 2-es régióm. [1-es a P1-P2 határa, itt tanyázott Pocok és SzékelyG, akik meg tudták volna védeni a helyet. 3-as régió a ZE-s ütközőzóna + a magban Coruscant (háború esetén veszett fejsze nyele terület :)), 4-es a Norma-karban roderick régi helye, zeusz ellenpontozásaként telepítettem be. 5-ös Jeannie szomszédségában, a DCS-től egy köpésnyire a Perseus-kar végén.] Erről a fejezetről csak nagyvonalakban, akik a fórumot követték, azok tudják mi volt. Hír jön, hogy a ZE-ből kiváló bagoly elfoglalta többek bolygóját, erre KisPocok elindította a seregeit a ZE ellen, majd Fezsolti, a ZE addig lapuló beépített embere kivette a közösből a teljes Heroes hajóállomány kb 90%-át, és átvitte magával a ZE-be. Előtte a GK kapott fenyegetőlevelet + hadüzenetet, melyben követelték, hogy lépjek vissza a Heroes-ba, bízva abban, hogy így az enyémeket is megkaparinthatják, de ez nem jött össze. Bagoly kiválása komoly volt, de ezt akkor ki hitte volna el, a 24 órás MNT bontás ment a levesbe. Ilyet már láttunk a Nomád esetében.

"2010-01-29 15:01:13
Fezsolti: miért vetted el az összes hajómat, ami közösben volt?! Magyarázatot kérek, főleg mert éppen akcióznak.
Kispocok"

"2010-01-29 15:05:32
Zandagort köszöni szépen a flottákat!
Szevasztok!
Üdv,
Zsolti"

Közben a Perseus-karban lenn délen (az 5-ös régiómban) Executor végigtarolta a bolygóimat. Mivel az erőim már úton voltak, nem nagyon tudtam védekezni, Jeannie hajói meg vagy ZE kézben voltak, vagy azok is elégtek az Egyház keze által. Mindenesetre saját kezűleg kellett lebontanom a bolygóimat jobb híján. Odalett az építési célú műanyagtermelőm, HNE-05- D-Mnemos, ami faelosztó hely is volt. Elvileg újraszervezhettem volna a faáramlást, de nem volt idegzetem hozzá... A távol-keleten ShadowPaw által letermelt és ellopott sereget az összevont flottával le tudtam szedni. Kisbér menekült vele. Ekkor már megérkezett az első Zandagort-roham. HSP-Farkasfalka flottát, két hullám között sikerült levadászni. Akkor mérhetetlenül dühös voltam az Egyházra. Az őskáosz volt utánuk. A Heroes-osok sorban küldték a leveleket, hogy abbahagyják, elköszönnek, nem maradt semmijük stb. Aznap még a GK elindított egy nagyobb szabású szabotázsakciót bagoly ellen, aminek nem volt túl nagy haszna, amolyan elégtétel-pótlásként elment szódával. A kémbolygómat én is bedobtam a közösbe. Akkor elindult egy ugyancsak értelmetlen ZE bolygó foglalás is. Egy csomó értéktelen bolygót nyertük, hurrá... Inkább érzelmi veszteség lehetett ez az Egyháznak, mert nagyjából emlékeztem rá, hogy melyik bolygókon kezdett Kisbér, Mezfin stb. Azért az első bolygó elvesztése fáj, nekem is szívem szakadt, mikor Nakonxipán aknatámadás áldozata lett... A ZE kisebb elánnal persze ezeket visszafoglalta. Ha találtam még hajót valahol, akkor megint megindultam. A Zandaöléssel párhuzamosan ment az Egyházölés is. Nem is tudom mennyi bolygót kellett lebontanom – sajátot és ellenséget vegyesen.

Aztán másnapra Kisbér törölt, majd ennek hátteréről pár dolgot megtudva, majd' két napig rágódva kb. én is töröltem. Ez nagyon csúnya része volt a fordulónak, végtelenül csalódtam a saját csapattársaimban is. Másrészt a kialakult helyzetért (mármint azért, hogy a ZE lenyúlta a hajóinkat) én is felelősnek éreztem magam, és amiatt, hogy történetesen az enyémek megmaradtak, és "boldogan" küzdhetek Zandagort ellen - miközben KisPocok, Csavez, Szeged és a többiek karba tett kézzel várják az eredményt - nem töltött el boldogsággal. A seregeket összevonás után a GK gondjaira bíztam - ez egy kicsit kevesebb, mint 70 millió egyenértékű flotta volt – és még a pár nap alatt letermett hajókból egy 12 millió egyenértéket leszüreteltem és összevonva átadtam Darth Maulnak, jonifiunak és Molynak kezelésre. Meg a GK erőket kicsit össze kellett rántani, sebtében kijelöltünk két bolygót összevonási pontnak (Jégvihar és G_K - Ziost), majd a napokban szépen összecsordogált ezekre a helyekre a hajóállomány. Ennél többet nem tudtam tenni, maradhattam volna még levelezni, de ezeknek sem a hangneme, sem a tartalma nem olyan volt, amiért érdemes egy játékot játszani, számomra itt ért véget a történet...

A Védegylet átállásából nem éreztem semmit. Ez komoly erőket csoportosított át, vagy csak hergelésnek volt jó? Ki tudja...

Komolyan durva napok voltak, olyan érzelmi hullámokkal küzdöttem, amiket nehezen dolgoztam fel. (Pl. a Mezfinnel folytatott msn beszélgetés segített, pedig eredetileg csak önsanyargatás miatt kattintottam rá.) Aztán amikor elszakadt a cérna, akkor töröltem magam. Mindezt nagyjából a Galaxis elbukása előtt 5 nappal talán. Kívülről az utolsó pillanatig próbáltam nyomon követni az eseményeket, igyekezve minél kisebb részben belefolyni az egyébként Mezfinék által is csak "színpadnak" nyilvánított közös fórumon zajló nyilatkozatháborúkba. Sokat beszélgettünk a többiekkel a játékról. Aki feltalált a mibbites szobába, az érdekes beszélgetéseknek lehetett fültanúja. Meg lehetett tudni egy csomó háttérsztorit emberekről, szövetségek motivációjáról, és bennem is árnyalódott a kép az Egyházról. Ki mit miért csinált, kinek ki volt főleg bögyében, mit tettünk ellenük, mért voltak olyan férgek velünk szemben, ki segített másnak és miért. stb.

A szövetség történetét már hamarabb elkezdtem összeállítani. Aki olyan szemmel akarja nézni, annak mondom, hogy a 2010-01-06 bejegyzésig készült el január közepére, ami utána van, azt a kataklizma után írtam. Pár dolgot belefűztem az elejébe is, ezek a részek {} között szerepelnek. Remélem mondtam újat nektek, és megérte átböngészni azt a 2400 levelet, és kb. 3500 fórumbejegyzést a szövetség fórumáról, ami az emlékeim mellett a forrásául szolgáltak az összefoglalónak. Elnézést, hogy ha nem voltam mindenhol objektív, sajna nem tudtam mindenhol az lenni, pedig ilyennek akartam szánni.

nejmed, Heroes diplomata, Galaktikus Köztársaság Jedije

24 komment

Címkék: s1 gazdaság egyház háború összefoglaló intrika diplomácia játékos zandagort

A bejegyzés trackback címe:

https://zandagort.blog.hu/api/trackback/id/tr911765929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kisPocok 2010.02.17. 13:32:11

Jó az összefoglalás, néhol éreztem túlzást, de ez van. Szomorú lett a vége számomra, mert akartunk egy jót játszani bárhogy is alakul és ettől fosztottak meg.
Még egyszer köszi Nejmed, hogy tisztáztad mi is történt valójában :)

nEjmEd · http://pixilation.blog.hu 2010.02.17. 13:41:14

KisPocok: Hát a végét kicsit összecsaptam. Alapvetően az én szemszögemből van írva, én így éltem meg. Meg nehézség volt, hogy nem történt hetekig semmi, és kevés írásos anyag maradt fenn. Mindenesetre csapatmunkáról ebben az időben nem lehetett nagyon beszélni. Volt pár projekt, amit csináltunk egymástól függetlenül, keveset beszélgettünk a végén ilyesmi.

Cucu néhol beleszerkeszett:)
A tagok felosztják egymás között az ipari termelés feladatát, és mindenki a maga részét adózás formájában továbbítja a hajótermelőnek, melynek a népessége már ekkor is milliárdos _nagyságrendűre van tervezve_!

cu2 · http://zandagort.hu/ 2010.02.17. 14:09:58

@nEjmEd: Bocsi, javítva. Csak lektorkodtam (elgépelések, furcsa szórendek), azt' mégis becsúszott egy hiba. :-)

wowerman 2010.02.17. 14:58:11

jah furcsa dolgok már az előző 2 szösszenetben is voltak, de hát nem mindegyikünk bölcsész, na...
Na most a fentiekkel talán biztosítottam hogy értelmes embernek láttok, amit most le is fogok rombolni: Kurva anyját az összes ZE-s embernek. Most komolyan lehetnek emberek ennyire vakok hogy nem látják hogy igen bazmeg, itt ők voltak a rosszak? Nem az a pár ember aki csak nem nyalta ki a seggüket az elején és nem volt olyan kedves velük mint egy óvodás kiscsoporttal? Ezek az emberek hogy élnek túl minden napot? Amikor a buszra felszálló emberek tolakodnak, akkor is megsértődnek, és másnap felrobbantják vagy mi? Pár gonosz embernek sikerült elbaszni egy Zandagort nevű játékot, ennyi történt. Igazából cucut sajnálom, azért is mert ismerősöm ismerőse, és szerintem innentől kezdve ez a játék elbukott. Hogy pontosan miért alakulhatott így... Nos, érdekes módon szerintem más lett a játékosok összetétele mint máshol. Sokkal több hc gamer és az életmódhoz hozzászokott IT/programozózseni volt benne mint casualok. Talán a kevés ember, a sok összefonódás, a túlzott kommunikáció (igen, néha hátrány ha mindenki ismer mindenkit egy ilyen játékban) is közrejátszott, ami azt eredményezte hogy egyes emberek ennyire meghatározóak lehessenek benne... Cucu pedig megadott mindent hogy a játékosoknak könnyebb legyen, hisz emlékezzünk hogy mennyit változott a játék az indulás óta. De végül csak-csak olyan dolog okozta a véget (pl a közösbe adás), ami az eleje óta benne volt a játékban. (Ha megnézi az ember, Ikariam-ban, Travianban nincs ilyen intézmény, Gal6-ról nem tudok). Szóval azért több dolog összejátszása kellett (mint National Geographic-on a katasztrófák kialakulásához...) de sajnos mégis megtörtént. Nem tudom milyen lesz az s2. Ezek után melyik s1 játékosnak lenne egyáltalán egy csöppnyi kedve is újra játszani? Talán azoknak akik élvezték a pusztítást, akik "győztesnek" érzik magukat (bár megtudtuk róluk hogy óriási lúzerekről van szó, akikkel az elején egy kicsit nem voltak kedvesek valakik... ajánlom nekik a fent említett játékok egyikét, ahol le se szarnak mások). Na mindegy, a magyar mentalitás megint kiütközött. Nem zandagort lett az ellenség, hanem ti lettetek egymáséi (azért Ti mert kb én kb a felénél hagytam abba). ez van. rest in peace Zanda.

Norris74 2010.02.17. 15:17:40

"Patientia joggal volt dühös az FGYL-re, és ugyan nem volt közöm a konfliktushoz, de jelentősen csökkentek az esélyei annak az általam dédelgetett Uniónak, amit a Zandagort elleni harcra szántam. Ez a H-MU-TGF-RS-FGYL-GK hatosfogat lett volna. A szerver felétől kezdve minden cselekedetemnek ez volt a mozgatórugója, egy méltó összefogás a végjátékban, Zandagort ellen. Nos, ez a terv – hála az FGYL-nek - bukni látszott. :) Túl sok név került egymással szemben ebből a hatból..."

Basszus.....ha időben beavatsz a nagy haditerved részleteiben minket, akkor biztosan nem követjük el ezt a hibát. Egyébként a Redoran-FGYL "konfliktusban", amelyet bevallom mi gerjesztettünk mesterségesen, egy kicsit csalódottak voltunk, hogy a GK, mint régi partnerünk nem állt egyértelműen mellénk, de így most utólag olvasva ezeket, már érthető miért. :)

-Teuton- · http://kepfeltoltes.hu/view/100628/100x100falloutav-ch_www.kepfeltoltes.hu_.jpg 2010.02.17. 15:20:08

hát igen én is akkor kerültem a MU-ba mikor nejmed cave-vel próbálkozott a flottákon az a nyamvadt bagoly az mnt megkötése előtt zúzta be a főbolygóm és ezzel elbaszták a békekötést.

Liet 2010.02.17. 15:20:16

@nEjmEd: olvasva az összefoglalód utolsó részét, azt hiszem, kénytelen leszek úrrá lenni az egyik legjellemzőbb tulajdonságomon, a lustaságon.
Némileg másképp látoma a Liga szerepét. Másrészt az utolsó két hét történései a leírásodban elmosódottak lettek.
Ha rá tudom venni, Norrist, hogy írja meg a történet első felét, akkor az enyémmel együtt lesz egy "kis szövetség szempontjából" változat is a blogon (márha cucu berakja).

Norris74 2010.02.17. 15:24:45

Nejmed: Megérte, hogy végigböngészted azt a sok levelet. Az én bicskám a 800-ba is beletört. :)

Köszönjük a részletes beszámolót, egy csomó hasznos és érdekes részletre derült belőle fény!
A Zanda találkozón meg ihatunk egy sört...vagy kettőt :D

ernobius 2010.02.17. 15:51:46

Megérte átnézd a leveleket :D

Várom már az s2-t, biztosan nem fogunk unatkozni (max a közepe-vége felé egy kicsit :)
Szívesen elmennék a találkozóra is, de sajnos nem tudok :( két korty közt gondoljatok rám is :)

Cucu, a találkozóról képek és beszámoló lesz ugye? Egy kis (vagy kevésbé kis) videó is nagyon jó lenne, nekünk, akik nem tudnak menni

Ricsi121 · http://tavimutymuty.blog.hu 2010.02.17. 17:23:04

Remek összefoglaló lett, és élvezetes volt olvasni. Mint egy regény :)

gorcsev01 2010.02.17. 18:40:39

@wowerman: Nem hiszem, hogy azért mert az Egyház, Zanda oldalára állt, nem játszanék a következő szerveren. Engem nem csak a végjáték izgat, ha nem végig az egész folyamat.
Gondolom sokan lesznek akik úgy gondolkoznak mint Te, de remélem mire következő szerver indul, lenyugszanak és meggondolják magukat. :)

Jadesárkány2 2010.02.18. 10:16:23

Nah, eegeen.
Mejmed, a beszámolót zabáltam. Szó szerint. Viszont 1 db kérdés. Miért most tudom meg, mi volt a H VALÓDI érdeke, mik voltak a személyes céljaid? Ugyanis én személyesen már a közepe óta szigorúan a végére treníroztam a bandát. Persze az elsők között voltam, akiket felültetett a ZE. De a céljaid ismeretében biztosan máshogy döntök.

nEjmEd · http://pixilation.blog.hu 2010.02.18. 18:01:00

@Jadesárkány2: Én hibám is, de ezt tök egyértelműnek vettem, hogy összefogunk.:)

Norris74 2010.02.19. 00:38:41

@nEjmEd: Hát, végül is összefogtunk, csak túl későn. :)

cu2 · http://zandagort.hu/ 2010.02.19. 08:48:49

@wowerman: Köszi az aggodalmat, de szerencsére úgy tűnik, a játékosok többsége nem így látja.

@Liet: Ha megírjátok, és jó lesz, természetesen felrakom. :-)

Liet 2010.02.19. 16:23:04

@Norris74, Nejmed4

Összefogtunk??!!!???

A ópaci etkes úrós éres aszát azt fogtunk össze!!!
(ajánlom tanulmányozásra az animált változatot!)

nEjmEd · http://pixilation.blog.hu 2010.02.20. 00:43:14

Azt ne felejts le, hogy én a GK-ba való átlépésemmel lemondtam mindenféle bónusz kötelezettségemről, nekem akkor nem volt tisztem semmit összeszervezni magamon kívül, és esetleg a GK-n kívül, de nem volt semmi hivatalos rangom a szövin belül. Húval még jó előre letisztáztuk, hogy a zanda elleni küzdelmet minden szövi maga kezdi a maga területén, és aztán, ha nem bírunk az ellennel, akkor összevonhatjuk a csapatokat. Ez egyébként így volt az előző 2 szerón is. Aztán a koordinálás és infócsere elősegítésére eszembe jutott a chatszoba, amit relaítve kevesen használtunk. Szintén előző szerveres tapasztalat alapján jött ez az ötlet, ugyanis akkor a játékon belül volt össznépi chat, ami a végjátékban folyamatosan izzott. Nem kell ezt az összefogást túlmisztifikálni, igazából annyit jelent, hogy olyan játékostársainak, akikben megbízol, odaadod a sereged, ha ezzel meg tudod fogni az ellent. Meg egy ekkora galaxis megvédéséhez nem annyi aktív játékos kell, amennyi most volt, hanem sokkal több. Persze a ZE kigolyózta a Heroes csapatot, meg kiherélte a DCS-t is még a kezdet kezdetén, szal jelentős hátrányból indult az emberiség, ami duplán szopó, mert a másik oldalon ugye nyereségként számít, ha a hajókat is odavesszük, akkor meg pláne. Aki maradt, és nálatok kötött ki, hajóban és emberben, nah az volt az összefogás, csak nem volt elég.

Liet 2010.02.20. 01:22:51

Nejmed!
Nincs túlmisztifikálás, hidd el!
Az összefogás, az összefogás. És, ha azon bukik a dolog, hogy az egyik legjelentősebb flotta nem csatlakozik, mert nem akar, akkor az nem összefogás! Nem az időhiány, nem a katonai erő hiánya miatt.
(Javaslom tanulmányozni a naaagy citromsárga kereszteket, és mozgásukat az animált végjátékban!)
(egy chatszoba egyébként tényleg izott. Csak nem az, amit te indítottál. Akkorra ugyanis az az irc már a ZE spam szemetesládájává vált. )
(meg azt sem tudom, te hány sokkal több aktív játékosra gondolsz? 20 tényleg aktív játékos ugyanis teljes mértékben elég a galaxis megvédéséhez. szerintem)

nEjmEd · http://pixilation.blog.hu 2010.02.21. 12:13:30

@Liet: Annyiban nincs igazad, hogy elegen voltunk, érzésem szerint a béta szerverek végjátékában volt annyi ember mint most, pedig akkor a magnak a 3/4-ed részét kellett csak megvédeni.

akos 999 2010.02.22. 21:34:00

Cucu, az én írásom már ki sem rakod?
Vagy csak a mail nem ment át? ^^

cu2 · http://zandagort.hu/ 2010.02.23. 11:13:36

@akos 999: Miután megkaptam docx-ben, én írtam neked, hogy küldd el légyszi hagyományos doc-ban. Azóta erre nem kaptam választ. Ha elküldöd, ki fogom tenni. :-)

akos 999 2010.02.23. 15:36:49

Akkor úgy néz ki ez nem jött át. :D Elküldtem sima .doc-ban remélem ezt már be tudod olvasni. (Hülye word 2010, észre se vettem hogy lecserélte a formátumot. :D)

cu2 · http://zandagort.hu/ 2010.02.24. 11:19:38

@akos 999: Megkaptam (így már olvasható), és most is válaszoltam, de "mailbox is full: retry timeout exceeded" hibával most sem kaptad meg a levelet. :-)

akos 999 2010.02.24. 15:09:36

Pedig még 20% szabad helyet írt ki. Az minimum 50 levél. Ki érti ezt? :D
süti beállítások módosítása