Egy massively multiplayer online stratégiai játék blogja a fejlesztés kezdetétől a játék indulásáig, és túl...

Utolsó kommentek

  • devDavid: Közérdekű közlemény #1 Készítettem egy kisebb adatbázis dump-ot, amivel könnyebb dolgozni (fejles... (2012.12.24. 14:11) Letölthető Zandagort
  • cu2: @devDavid: Lehet, hogy én voltam félreérthető, mert nem vettem rossz néven a(z egyébként jogos) kr... (2012.12.23. 17:42) Letölthető Zandagort
  • devDavid: @cu2: ne érts félre, nem kritizálni akarom, nagyon nagy dolog - szerintem - hogy egy ilyen projekt... (2012.12.23. 17:24) Letölthető Zandagort
  • Utolsó 20

Címkék

s1 szerver: ahogy Kisbér látta

2010.02.10. 16:41 cu2

Álljon itt egy történet azok kedvéért, akik képesek túllépni saját önző és öntelt gondolkodásukon, és képesek megérteni a másik oldal mondandóját is. Nem kérem, hogy kommentáljátok, nem igazán érdekel. Aki elolvassa, és úgy érzi, úgyis le tudja vonni belőle a konzekvenciákat. A történet a Zandagort Egyházát fogja leírni az én szemszögemből, méghozzá semmi kerteléssel, pusztán a tények leírásával - még ha ez számunkra nem is igazán hízelgő.

A történet a játék elején kezdődött. Két embert kivéve (Executor, bagoly) a Heroes-ban kezdtük a játékot. Sok, durván 20 embert a mi ismerősünk adta ki a Heroes-ban. Több játékban voltunk már vezetők Mezfin is és én is, ezért örömmel vettük, hogy most végre nem mi irányítunk. Új játék, új szokások, új szövetség, új szemlélet, próbáljuk ki...

A szövetségért - mint sokan mások is az elején - mindent feláldoztunk. Segítettük a kicsiket, bevállaltuk a kutatást. Quint az energiát, én pedig az űrkutatást kezdtem el fejleszteni. Mezfin, holott top 10 játékos volt odaadta a bolygóját, hogy még gyorsabban ki tudjam fejleszteni a szövetség számára a(z akkor még azt hittük értelmes) hajókat. :) Az egyezség úgy szólt, hogy mi kifejlesztünk mindent a nano-n kívül, a MU pedig kifejleszti cserébe azt.

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem kaptunk támogatást a szövetségtől, viszont a segítség 90%-át a későbbi ZE tagok adták a "vállalkozáshoz". Fezsolti az elsők között gyártott hajókat, és cserébe - holott nem kérte!!! - megkapta a flottajogot a szöviben. Ennek ugye később még lesz jelentősége... Quint készen lett a fejlesztéssel, én pedig 40e kutatásnál jártam, amikor rákérdeztem a MU-ra, hogy fejlesztenek-e. A válasz több hét után is az volt, hogy "nyugi, majd..."

Itt volt egy kis balhénk, hogy mi már 50e kutatást kikutattunk kvázi ketten Quint-tel, cserébe 10e-t nem tud a MU kikutatni, de hát ez van. Sajnos Mordor (Heroes szpk) az ő pártjukra állt, és cserben hagyott minket, lehurrogott, hogy csak kutassunk, majd minden jó lesz. Akkor már a korábbi top 10-es helyünk helyett 20-30. helyen voltunk. Nem igazán számított a helyezés, de bosszantott, hogy ekkora áldozat után is csak a hurrogást kapjuk a saját szövinktől. KisPocok "hősies" nyersanyag-kunyizása a szövetségben is olyan dolog volt, ami nem fért bele ennek a durván 10 embernek a játékelőzményeibe. Nem mondom, hogy rossz vagy gonosz dolog volt tőle, csak egyszerűen mi más játékokban nem ezt szoktuk meg, ezzel a stílussal egyszerűen nem tudtunk azonosulni!

A Róma bontásában is nagyban benne voltunk Mezfinnel. Mi irogattunk leveleket a tagoknak, hogy ne hagyják magukat kizsákmányolni. Ez is hozzájárult ahhoz (méghozzá szerintem nem is kis mértékben) hogy a Római Birodalom szétesett, és fellázadtak a tagok Ákos ellen. Mezfin nem kevés hajót adott a Róma elleni háborúhoz, amit ugye ügyes MNT-csellel átjátszottak másik szövetségbe, hogy a Heroes-nak ne kelljen nyílt háborúba kezdeni a Róma ellen.

Egy szó mint száz, nem tetszett a Heroes szövetség vezetése. Kevés volt az erőskezűség, túl sok volt a tolerancia, és méginkább több volt az intrika a vezetésben, ezért úgy döntöttem, hogy nem hisztizek, egyszerűen fogtam magam, és kiléptem a szövetségből. Mezfin - holott nem kértem - egyből utánam jött. Kérte ugyan a kilépés előtt a flottáit a közösből, de nem adták vissza neki, így hát csupasz seggel jöttünk el a Heroes-ból. Ahol tartottam, minden kutatásomat megosztottam a Heroes-zal és a MU-val is egyaránt, hogy a békés elválást ezzel is elősegítsem. Mivel már korábban is sokat viccelődött Mezfin az egyházzal, így kitaláltuk, hogy legyünk Zandagort Egyháza. Ekkor még a célunk egyszerű volt. Játszani és kész. :)

Sajnos a kiválásunk a Heroes-ból nem ment visszhangok nélkül. Sokan, holott nem ismerték a tényeket, elkezdtek minket anyázni. Hogy mennyire cserben hagytuk, elárultuk a Heroes-t, holott ez koránt sem volt így. A Heroes volt az, aki az önfeláldozásunkért cserébe semmilyen védelmet nem adott irányunkba, és lényegében ők árulták el saját tagjaikat. Ekkor kezdtünk el kicsit másként tekinteni a Hereos-ra...

A többi szövetséggel lényegében semmilyen kapcsolatunk nem volt. Akik küldtek MNT-t, azokét általában elfogadtuk, akik nem, azokkal sem voltunk haragban. A Heroes-ból többen átjöttek a régi barátokhoz. Quint, X-Compot, Tujm, Underground, Zeusz, Gryphoon... Páran ott maradtak. :)

Hogy kicsit arcoskodjak is, az első Nemesis-t én építettem a galaxisban. :-))))

A Heroes kezdett durva vezetést szerezni a toplistán, ami magával vonta természetesen az önteltségüket is. A Védegylettel kirobbant Heroes háborúban szörnyülködve néztük, ahogy a nagyarcú politika mire képes, ezért segítettük a Védegyletet a háborúban. Megosztottuk a kutatásainkat, illetve nyersanyag- és hajósupportot is adtunk nekik egy alkalommal. Ha jól emlékszem 3k raptorral és 5k fulgurral járultunk hozzá a borstöréshez. :) Ez lényegében semmi volt, de nekünk akkor a flottánk 60-70%-át jelentette. :)

A játék közepére kialakultak az erőviszonyok. Látszott, hogy ebben a galaxisban nem lesz már durva háború, nem lesz pártfordulás, így hát elkezdtünk gondolkozni azon, hogy a végjátékban esetleg felkavarjuk az állóvizet. Furi volt látni, hogy bár a játék többnyire a harcról kellene szóljon, lényegében a háborúk max 1-2 napig (óráig) tartottak, és a vége minden esetben bolygóvisszaadások és béke volt...

Bagoly és Executor ekkor csatlakoztak hozzánk megízlelni a játékot. Kinek több, kinek kevesebb sikerrel. :) A belső szabály egyszerű volt. Tisztelni a másikat, odaadni neki szinte mindenedet, ha kell, cserébe kvázi azt csináltál, amit akartál, úgy játszottál, ahogy akartál. Mivel már évek óta együtt játszunk, mindenki tudta, hogy meddig mehet el, hol van a határ, ami már sok. :) Szépen kezdtünk egyre magsabbra törni, és már a nagy szövetségeknek is egyre nagyobb fejtörést okoztunk. Egyszerűen kellett számolni velünk. Elsődleges célunk a galaxis flotta 15%-ának birtoklása volt, amivel a végjátékban már okosan lehet játszadozni. Ez az arány hétről hétre javult. A végjáték felé már a galaxis flották közel ötöde a mi kezdünkben volt.

A MU ellen vívott "hidegháború" is azt mutatta meg, hogy ebben a játékban alapvetően senki sem akar harcolni. :( A REQ volt az a szövetség, akik bevállalták, és hadat üzentek nekünk. :) Nem sok esélyük volt, de hősiesen haltak meg Zandagort oltárán. Maximális rispekt nekik! :D

Mindenki azt játszhatta a ZE-ben, mint amit megszokhatott korábban. Az MNT-seket nem lehet ütni, a pirosakat lehet. Igen, több ember első bolygóját elvettük, de hát mi nem vagyunk Jedi-k, ez a játék erről szól. Ne legyen senki álszent! :) A Ligával is ez volt, X-compot mintha elvett volna tőlük 1-2 bolygót, amire csak kompromisszum és megalázkodás nélküli, agresszív és fenyegető választ kaptunk a diplomatájuktól. Erre a szövetségük teljes blokkolásával válaszoltunk. Mint később kiderült, a Heroes támogatta őket, amit egy újabb szembeköpésnek éltünk meg. :( Szerencsére Liet nagyon gyorsan levette a tárgyalásokról Norris-t, így végre értelmesen lehetett tárgyalni a két szövetség jövőjéről. :) A hajógyártásunk akkor olyan mértékű volt, hogy simán tudtuk volna tartani Liet bolygóját, de mivel nekünk nem az volt a célunk, hogy napi 24-ben hajókat toljunk Liet fölé, ezért pár héttel a vége előtt MNT-t kötöttünk. És elkezdtük kidolgozni a végjátékot. :)

Ekkor jött egy újabb arcon csapás, trockij a DCS-ből elkezdett szabotálni minket. Flottákat vezényeltünk délre, MNT-bontás, hadüzenet, majd lényegében 1-2 nap után újra MNT lett a vége. Sok bolygó esett akkor áldozatul a DCS és a mi bontásainknak... A veszteségek a DCS-nél durván 4-5-szörösei voltak a miénknek... Igazából azért kötöttük meg újra az MNT-t, mert nem értettük, hogy miért pont a DCS az, aki megtámad minket. Döntésük teljesen illogikus volt, holott előtte zúzta meg a Heroes őket... :( Trockij-t hű hívőnek gondoltuk. :)

Az utolsó 2-3 hétben lényegében a végjátékig tartó békés termelésre tettünk fel mindent. Nem mentünk bele konfliktusokba. Inkább adtunk jócskán kártérítést egyes nézeteltéréseknél. A célunk egyértelműen minél több hajót gyártani a végjátékig. Próbáltunk nem adni semmilyen okot arra, hogy megtámadjanak minket. Minden jól alakult. Zeusz, akinek a gazdasága ekkorra ért tetőpontra, öntötte magából a hajókat. Minden készen állt arra, hogy egy érdekes végjátékot varázsoljunk a játékba.

Elérkeztünk a végjáték hetéhez. Minden előzmény és levél nélkül a DCS ismét megtámadott minket. Egy esti időpontot válaszottak. Valszeg úgy gondolták, hogy az éjszaka gyorsan bezúznak pár flottát és bolygót, majd reggel látva a veszteségeket kapitulálunk, és kicsit revanst vehetnek a pár héttel korábbi vereségükért. De bagolyt és Executort nem olyan fából faragták. :) Sikerült másfél napot kihúzniuk komolyabb veszteség nélkül, amire az utánpótlás-flottáink megérkeztek a térségbe. 40-50 millió hajó kezdte el beőrölni őket, és lényegében 3-4 nap alatt szinte egybolygósokig ütöttük őket.

Szinte biztos voltam benne, hogy ez csak egy csel. Trockij nem lehet ennyire hülye, hogy ismét megtámad minket a végjáték előtt egy héttel. Le mertem volna fogadni, hogy a top szövetségek összefogtak, és be akarnak minket zúzni a vágjáték előtt egy héttel, és a DCS csupán egy áldozati bárány, hogy a flottáinkat délre csalják, majd az egyesült galaxis egy gyors támadással a háttérországunkat elpusztítsa. Tartva a cseltől, minimális flottákat vezényeltünk délnek. A flottáink csupán 20%-át. Egyértelmű, logikus, kötelező lépés lett volna a galaxis vezetőitől, de nem ez történt. :) Pedig ekkor óriási sanszuk volt, hiszen a flották még nem voltak összevonva, még nem álltunk készen a galaxis elleni háborúra.

A végjátékot 5 flottával terveztük. A legerősebb flotta a mag keleti részén helyezkedett el. Itt egy 90 milliós flottát raktunk össze. Feladata elsősorban a Heroes magban lévő flottáinak elpuszítása lett volna. Nyugaton bagoly és Mezfin rakott össze egy 50 milliós flottát parus_z felett. Célja parus_z bezúzása, majd onnan a magba irányulva a Heroes nyugati részének támadása volt. Executor egy 30 milliós flottát rakott össze délnyugaton, feladata az ottani Heroes-osok felaprítása, majd a magba vonulva a kisebb flották lecsapása. Zeusz 30 milliós flottát rakott össze északon, feladata az ottani tisztogatás. És megint csak zeusz egy 20 millió flottát rakott össze délkeleten, feladata szintén az ottani tisztogatás, és káosz-keltés lett volna. :) Ha összeadjátok, ez egy 220 milliós flotta. A Védegylettel és több hívővel együtt a flottánk 250 millára volt tehető. A galaxis összflottája ekkor 1,4 mrd volt. Azaz a flották 18%-a nálunk volt.

Tudtuk, hogy a szövetségek túl önzőek és nagyképűek ahhoz, hogy a közösen gondolkodjanak, így a célunk a nagy szövetségi flották elkerülése, és a kisebb, utánpótlás flották megsemmisítése volt. Terveink szerint 1/3-as veszteség/sebzés rátával a galaxis felét le tudjuk szedni, a maradékot meg csak elintézi Zandagort. :-)

Bagoly a DCS háború közben is már könyörgött, hogy hadd üsse le parus_z-t. Nem engedtem neki, hiszen akkor még nem voltunk teljesen összevonva. A DCS-től visszarendelt flották még nem egyesültek a többivel. Így mindenképpen kockázatos lett volna háborút indítanunk. Ráadásul tudtuk, hogy Cucu valszeg annak függvényében állítja össze Zandagort flottáját, hogy mennyi hajó van a galaxisban, így el kellett kerülni a vérontást. Még az ellenfélnél is. :)

Két napig vissza tudtam fogni, de mikor láttuk, hogy parus_z is összevonja a kisebb flottáit a bolygója fölé, Bagoly döntött, kilépett és lényegében bezúzta a flottájával parus_z-t. Mérges voltam rá, de lényegében a tettek az ő döntését igazolták. Mivel ő kezdett, veszteség nélkül zúzta be parus_z 38 millás flottáját. További durván 10 millát zúzott be szintén veszteség nélkül, majd elkezdett a mag felé sétálni az 50 millás flottájával. Vega volt a következő áldozata, ahol flottáját felhízlalta 55-60 millára, hiszen az elfoglalt bolygókon nem kevés hajó volt legyártva, amit Vega nem vett ki a planjairól :-)

Ekkor csütörtök este volt. Heroes-zal kötött MNT-nkbe én megígértem a 24 óra bontási időt. Igaz, hogy pénteken este Zandagort érkezésével lényegében vége volt számunkra a fordulónak, így a szövetségi megkötéseket vehettük volna úgy is, hogy nem tartjuk tovább, mégis tiszta lelkiismerettel csütörtök este felbontottuk az MNT-t a Heroes-zal, a bontásban is emlékeztettük őket, hogy a 24 óra békés létet továbbra is fenn kívánjuk tartani.

Kispocok támadását szintén arcul köpésnek értékeltük. Ekkor már csak egyetlen dolog számított: minél több Heroes flotta megölése. A bolygók ekkor már nem számítottak. Pár nap volt hátra a galaxis pusztulásáig, a 260 milla flotta, amink akkor volt, bőven elegendő volt arra, hogy megcsiklandozzuk a nagyobb szövik utánpótlás-flottáit, ezzel elősegítve Zandagort győzelmét. Lényegében az ellenfélnél nem voltak összevonva flották - egyedül KisPocoknak volt egy nagyobb, 44 millás flottája - tehát véleményem szerint durván 1-2 nap alatt a teljes Heroes-t meg tudtuk volna semmisíteni, ha a többi szövetség nem szól bele a vitába.

A Heroes-ban, holott tudták - vagy legalábbis sejtették - hogy a végjátékra mit tervezünk, mégis siránkozó kisgyerekek révén újból anyázási hullámot indítottak el.

Fezsoltit ekkor vontuk be a dologba. Lényegében a Heroes flottájának javát magához vette, majd átlépett hozzánk. Egészen pontosan a saját 2 millás flottájával együtt 211,4 milla összértékű flottát hozott át a Heroes-ból.

Ekkor nekem volt egy olyan ötletem, hogy vonjuk be minden flottánkat a mag közepére, kérjünk a MU-tól 10 bolygót, a bolygóinkat szórjuk le sóval, és dobjuk el Zandagort tiszteletére, egybolygósítsuk magunkat a mag közepén, majd várjuk ki, hogy Zandagort mit fog alkotni a galaxissal. Akkor ugye durván 470 milla flotta volt a birtokunkban, a galaxis flottáinak durván 40%-a, ami már bőven elegendő ahhoz, hogy lényegében Zandagort nélkül is kiírtsuk a galaxist. A MU MNT-jének elutasításával ezt a lehetőséget is elutasították a ZE tagjai...

Vicces volt látni, hogy a MU illetve a Heroes a bolygók fosztogatására, illetve az elfoglalására összpontosítottak, holott számunkra az már irreleváns volt. Ahelyett, hogy a flottákat egyesítve próbálták volna meg a flottáinkat elpusztítani, inkább másodrendű célpontokat vettek célba.

Ekkor kezdtek nekem esni mindenféle szöviből, és kezdődött egy újabb anyázási hullám, amit már nem bírtam elviselni, így a flottáim javát átadva a szövetségnek töröltem magam... Ezután már csak kibic voltam, a srácok egyedül tolták végig az utolsó hetet.

A többiek, elsősorban bagoly, Executor, Mezfin és X-compot végigvitték azt, amit eredetileg elterveztünk. A Heroes és a MU teljes legyőzését, majd a többi nagyobb flotta lecsapását. A végjáték végét mindenki sejti, beérték a TGF egyesített, 300 millás flottáját.

Csak érdekességképpen az akkori ZE flotta így nézett ki:

Könnyűcirkáló5 892 885
Skorpió10 230 466
Fregatt6 813 238
Cirkáló8 531 515
Vadász13 854 388
Romboló8 952 552
Interceptor6 028 366
Csatacirkáló 97 680
Csatahajó45 812
Szonda10 185
Koordinátor1 077 939
OHS-1566 661
Nehézcirkáló2 321
Fulgur94 654
Anyahajó24 043
Raptor6 674 388
Dreadnought109 673
Nemesis32 594
Összérték352 817 841

A TGF-es flottát legyőzve a maradék flottát Liet fölé vitték a srácok. Nem kívántak támadni, pusztán lebegtek a bolygó mellett. A galaxis utolsó összesített hadereje megtámadta a ZE lebegő flottáját, de a ZE bemákolt, kezdett és elpusztította a galaxis utolsó, nem hívő flottáját.

Nem sejtettük, hogy Cucu ezt engedni fogja, de végül örültünk neki, hogy így alakult. Ez a galaxis és a szövetségek egyszerűen nem érdemelték meg, hogy győzelmet arathassanak Zandagort felett. Az önnön érdekek árnyékából nem tudtak kilépni, csak akkor, amikor már kvázi mindegy volt. A szervezkedést hetekkel Zandagort érkezése előtt el kellett volna kezdeni, ami nem történt meg, és végül megbosszulta önmagát.

A Zandagort Egyháza szövetséget a galaxis gonosztevőinek állították be, de lényegében az Egyház is csupán sodródott az árral... Nem így képzeltük a végjátékot. A galaxis meghatározó szövetségeinek vezetői döntésükkel sodorták a galaxist a pusztulásba.

---

Sok tanulság levonható ebből a több, mint fél évből, mindenesetre én 2 dolgot emelnék ki... Az egyik, hogy soha nem szabad félinformációkból illetve elhamarkodottan megítélni sem egy játékost, sem pedig egy szövetséget. A másik pedig, hogy lehetnek nézeteltérések a játékosok között, de egy dolgot ne felejtsen el senki: hogy ez csak egy játék!!!

Kisbér

46 komment

Címkék: s1 egyház összefoglaló játékos

A bejegyzés trackback címe:

https://zandagort.blog.hu/api/trackback/id/tr61746832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Qwerty 2010.02.10. 16:54:17

"Ez a galaxis és a szövetségek egyszerűen nem érdemelték meg, hogy győzelmet arathassanak Zandagort felett."

Ki mondja meg, hogy mit érdemel az emberiség (játékosok)?

kisPocok 2010.02.10. 17:16:10

@Kisbér: elismerésem a hosszú irományért, még csak a felénél járok de kommentálnék pár dolgot, amit "elfelejtettél" megemlíteni.

Miután elmentél én fejlesztettem ki a Heroes-nak a kutatáspontok nagy részét, ezért volt a játék elején a "kuncsorgás". Sajnálom, hogy Fezsolti nem követte a személyes levelezésem, valamint a chatet, mert ott legalább ennyi nyersanyag jött hozzám amit egyszer összegyűjtött. Azonban sosem kunyeráltam, mindig cserealapot ajánlottam fel - sokszor nem fogatták el, ezt nem is tagadom. Azonban én voltam az aki utána 50 taggal osztotta meg a 100k űrhajót és a többit. Sőt! Még Caveman bolygót is adott, hogy jobban menjen a fejlesztés.

MU-s kutatásmegosztásos sztoriról nem tudok sokat, így nem firtatom.

Érdekes az is, hogy a Heroes csellel játszott át hajókat, Ti pedig hősiesen tömtétek az ellenfelünket. Erősen máshogy akarod beállítani a dolgot, mint ahogy kéne, így akarsz mindenkit meggyőzni? :)

A 24 órás mnt bontás és az arcba köpéses támadásomról:
Az a legszebb, h kisbér mindvégig mindent tagadott... "békés végjáték" stb. Ezt hazugságnak nevezik, mivel addig ha kérdése volt szívesen segítettem neki...
No ezekután bagoly "magától" kilépett és leverte parus-t. Ez volt az a rész amit nem vett be a gyomrom és nem hittem el. Igen! Jól tettem, ugyanis az egész szövetség hazudozott mindenkinek. Unfair játékosokhoz én sem leszek az. Ezek után beállítanak legutolsónak. Gondoljon ezek után bárki bármit, amit szeretne.

Sajnálom, hogy eltudtátok lopni a hajóimat, ugyanis majdnem 80-90M védte volna a magot csak tőlem. (szemben a 40M becsült értékkel amit említ) Érdekesen néztetek volna, mikor elverjük a támadó seregeiteket :)

Ezzel a "lépéssel" tudták csak megnyerni a játékot. Ha a 200M flotta nálunk marad Ők is tudják más lett volna a történet vége...

Azonban ez tényleg csak egy játék, emiatt nem érdekel már a zsörtölődés. Ezeket a szavakat is csak azért írom le, hogy tisztázzunk pár dolgot.

üdv,
kisPocok

kisPocok 2010.02.10. 17:17:58

@kisPocok: szerk: Ezzel a "lépéssel" tudták csak "megnyerni"a játékot.

nEjmEd · http://pixilation.blog.hu 2010.02.10. 17:24:35

Lassan jön majd az mi verziónk is. Egy kicsit bővebb lesz, egy kicsit komlpexebb megközelítésből, és kiegésztve azokkal a dolgokkal, amit Mezfintől tudtam meg. Egyébként a ti motivációtok megértésében sokat segítettek ezek az utolsó beszélgetések Zandagort főpapjával. Bele sem merek gondolni, hogy mennyi félreértést tudtunk volna orvosolni, ha normálisan kommunikálunk egymással, és nem hagyjuk, hogy a személyes sérelmek tövisek ennyire elfekélyesedjen.:P
Egyébként azzal, hogy a zanda mellé áltatok nincs semmi baj. A módszerek használata hagyott kívánnivalót maga után. De már ezen is túltettem magam. És az igaz teljesen, ez csak egy játék!:)

-Teuton- · http://kepfeltoltes.hu/view/100628/100x100falloutav-ch_www.kepfeltoltes.hu_.jpg 2010.02.10. 19:49:46

Aha. ennek mi köze volt ahhoz hogy csúnyán mondjam szétbasszátok a végjátékot. azért mert mostani klánom nem tudott annyit kiutalni mint a top1 heroes?.
ezért csórtátok el a hajóikat?
jah és a róma bukása már bocs közötök nem volt hozzá.
csak tudom mivel ott kezdtem és egyike voltam a lázadóknak jah és nem a ti "Lázításotoktól".
egyszerűen a sok adó volt az amit néhány tag nem bírt.és mivel ákos egymaga vezetett.

jah és elmondom egyesítettünk flottát majdnem 100millányit 10x-er annyi nemesissel mint bagoly flottájában volt.csakhát vmi éjjel bedarálta az egészet.
ha 1 nap lett volna +-ba sorra végigdaráltuk volna a ze-t
bagoly akkori flottájában 2-5k nemesis ha volt amit láttunk. mi egybegyűjtöttünk majdnem 40k-t. 500k koordit. aminek a felét is én nyomtam majdnem bele + északi védelem meg amit küldtek.
szóval örüljetek magatoknak , hogy este nem voltam fenn. Akkor bagoly barátunk nem 180milliárd ponttal vírított volna.

-Teuton- · http://kepfeltoltes.hu/view/100628/100x100falloutav-ch_www.kepfeltoltes.hu_.jpg 2010.02.10. 19:55:38

az anyázást meg is érdemlitek. ennyi egybegyűlt vadbarmot mint ti nem is tudom nagyon hasonlítotok a gyászhuszár emo stb.-re kinézetbe nem de gondolkozás hasonlít nagyon is.
több 100 játékost tudtatok 1 rohadt nagy csalással elverni továbbá bagoly aki 24 órában aktív, röviden "Kocka".Ilyen dolgot hogy más fél évi munkályát basszátok szét......
az s2-n garantálom nem hagyok 1 perc nyugtot egyik egyházas tagnak és szerintem sokan így lesztek.
neved lehet más. de stílus és ilyen parasztság alapján észre fogjuk venni.
addig is örüljetek a pofátoknak
Majd én is megírom a Magánuniverzum végjátékát.

SzekelyG 2010.02.10. 21:25:43

Azért bicskanyitogató a kiskancsó stílusa, nem?

"elszönyülködve néztük, hogy szegény Védegylettel milyen arrogáns módon leháborúzzák"
ugyanakkor
"jó, jó, elvettük ugyan néhány kisebb játékos főbolygóját, hát nem vagyunk szentek"

Egyébként emlékeim szerint például a Védegylettel vívott háborúban végig megmaradt a tisztességes hangnem a kommunikációban.
Egyébként szívesen hallanék tőlük is egy véleményt utólag, hogy mennyire volt jó móka vagy szopás az a háború, de tekintettel arra, hogy hadi sikereket inkább ők értek el, és végső soron tulajdonképpen nekünk kellett visszavonulnunk, bármiféle érdemi eredmény nélkül, nem tartom kizátnak, hogy ők jobban szórakoztak, mint mi.

Ti viszont a játék trolljai voltatok.
Hiába próbálod most itt ország világ előtt harsogni, hogy te csak a sérelmekeidért akartál elégtételt venni, és hogy micsoda arculköpés volt, hogy kispocok visszatámadott, és hogy azért vagy kénytelen "erősnek ravasznak és taktikusnak" lenni, mert kemény a világ, nos, a helyzet valójában az, hogy egy kis alja girnyó szardarab atka vagy.

Most végre kiélhetted magadat egy olyan játékban, ahol az élettel ellentétben a monitor előtt napi két órányi faszveréssel eltöltött idővel is szert tehettél némi virtuális potenciálra, és végre kibaszhattál azokkal, akik az élet egyéb területein jobbak nálad.

A fenti mese pedig nem azért született, mert szeretnéd megosztani lelked finom kis rezdüléseit a játékostársakkal, és szeretnéd megismertetni a nézőpontodat,
hanem azoknak szól, akik esetleg még nem ismernék a sztorit, és szeretnéd, ha a te verziód lenne az első és egyetlen, amit hallanak. Gondolom nem véletlenül lettek bizonyos pontok kissé kiszínzve, és nem véletlenül maradtak ki más egyéb dolgok.

Sajnos mindenhol vannak aljadék troll hülyegyerekek, akiknek a férgeskedésből merítenek sikerélményt, jellemzően meg is találják egymást, mindenestre kár, hogy a többi játékos, ahogy írtad, túl toleráns volt, és elnézte, hogy hogyan szartok bele a homokozóba... :(

Kisbér 2010.02.10. 22:23:53

Úgy terveztem, hogy nem kommentálom a hsz-eket, de gondoltam mégis :)

@Teuton: Néha tényleg elgondolkozok azon, hogy fél év után sem tanultátok még meg a játékot és annak csatarendszerét? Nemesisek ellen a legoptimálisabb úgy menni, hogy durván az ellenfél Nemesisei számának a tizede van nálad (a leggazdaságosabb persze DN-el zúzni Nemesis-t, de ez a végén már kivitelezhetetlen volt) :) Tehát 2-5k Nemesis 40k ellen tökéletes :)
Másrészt Bagoly (inkább akkor már az egyesített ZE) flottáját, -legalábbis amennyire ismerem őt, meg ahogy elmesélték- az életbe nem láttátok egybe... Mindig fedve volt másik flottával, szinte soha nem támadott egyszerre az összessel, csak amennyi biztosan elég volt akkor is ha nem ő kezd a tiszta győzelemhez. Egyedül talán a TGF 300 millás flottája ellen vetette be a teljes flottát.
Illetve azt azért ne feledd Teuton, hogy az IR-ben is voltak bizalmi embereink :) Lehet - sőt valószínű - hogy Te nem is tudtál róla :) De ezek az emberek maradjanak titokban :) Hidd el pl. Mezfinnek nem kevés köze volt ahhoz, hogy felbomlottatok, sőőőt :)

-------

@Kispocok: A "kuncsorgást" már az előtt elkezdted a Heroes-ban, hogy mi kiléptünk volna. Emléxem, még írtam is a chat-en, vagy a fórumon, hogy mi a tökömnek kell neked 100 milla fa, meg 100 milla kő (amikor még 1-2 millának is az ember igen-igen örült ha pár nap alatt összejött). De mondom, felőlem úgy játszik mindenki, ahogy akar és mivel ezt én nem szoktam meg a játékostársaim mellett, ezért inkább kiléptem, békében. Nem hisztiztem, írtam egy levelet, hogy inkább elhagyom a Heroes-t. Csak hát jöttek az anyázások az "árulásomról", amivel ugye kvázi kihúztátok a gyufát :)

Ami meg a Te flottádat illeti, Fezsolti listázta az összértékeket a flottáknak, amiket áthozott. Neked volt egy komolyabb (44 millás) flottád (az 1m raptoros), a többi max kb 25 millás flották voltak.

Közben megtaláltam az MSN-logokat. Fezsolti ezeket hozta át:

.HKP - 27m
. dO_ob - 44m
.homless - 8m
Addict - 1m
HF-HSZ-Nostromo - 20m
HF2-HSZ-Dessau - 22m
HF2-HSZ-Dora - 5m
HF2-HSZ-Eisenach - 2m
HF2-HSZ-Halberstadt - 24m
HF2-HSZ-Ironclad - 10m
HF2-HSZ-Solingen - 5m

Az első 3 flotta ugye a tiéd KP...
Ez összesen 168 milla, ezen felül még 1-5 millás flottákból hozott még kb. 20-at, amivel összejött az összesen:

Flottáid összértéke 211 227 163,14

Ennyit hozott át összesen a saját flottáival együtt Fezsolti.

Mindenesetre full szét voltak szórva az áthozott flották, tehát túlságosan sokat kezdeni velük nemigazán tudtunk. Összességében annyit értünk el velük, hogy a mag keleti részére nem kellett koncentrálnunk, így Bagoly nyugatról jövő 60 millás flottáját lehetett egyesíteni Gimli felett elrejtett 85 millás központi flottánkkal és el lehetett kezdeni a MU felőrölését. Székely (talán ő volt a HSZ) északnyugaton lévő 90 millás flotta már kvázi akkor ért a magba, amikor a MU-nak vége volt.
Tehát a MU kivégzését végeredménybe csupán a 44 millás flottáddal kiegészítve a srácok a ZE flottájával hajtották végre.

Amúgy nem nagy képűségből, de véleményem szerint a Heroes-t el tudtuk volna intézni a Fezsolti nélkül is.
Feltéve persze, ha a MU nem szól bele a játékba.
Annyira szét voltak szórva a flottátok és nekünk annyira egybe voltak, hogy nemigazán volt esélye a Heroes-nak. A büszke 44 millás flottádat, amivel ugye foglalgattad a bolygóimat durván 5 millás veszteséggel győztük volna le a 85 millás központi flottával. Onnan meg már csak végig kellett volna járni a max 10 millás flottátokon, és már vége is a Heroes-nak.
Mivel a bolygók már nem számítottak, így minden erővel és energiával csupán a flották elpusztítását toltuk volna, amit véleményem szerint 2-3 nap alatt megtettünk volna. (feltéve persze, ha bírjuk energiával, és nem alvással).
Ha csak a tényekből indulunk ki. Nekünk volt centralizált, jól felépített egyesített 250 milla flottánk. Nektek is durván ennyi, csak a bibi, hogy full szétszórva.

A végjáték taktikája amúgy alapból végtelenül egyszerű volt. Gyors (8pc-s) 25-30 millás flottákkal elkapni a kisebb 1-5 millás utánpótlásflottákat, a lassú, 3pc flottákkal pedig elkapni a nagyobbakat. Ha esetleg egyesítettétek volna a flottákat 100m++ gigaflottákká, akkor pedig kikerültük volna őket, és meghagyjuk őket a Főnöknek :) (erre is meg volt a taktikánk, amit végül nem kellett bevetni)

DCS elleni háborúban a csatákat durván 1 a 6-hoz vertük (azaz 1 milla veszteségünkhöz 6 milla ellenfél vesztesége párosult).
Mondjuk tény, hogy a DCS semennyire nem tudott flottát építeni (bocs, de sajna ez tény :)))).

Ha csak 1 a 3-hoz tudjuk hozni a végjáték csatáit (amit bizonytalan csaták mellőzésével simán tudtunk volna hozni), akkor is a meglévő 250 milla flottánkkal durván 750 millát daráltunk volna be, mielőtt a tiszta ZE flotta megsemmisült volna teljesen, azaz 1 mrd flotta semmisült volna meg a galaxisban a durván 1.5 mrd-ból. 500-at meg csak elintéz Zandagort :)

Szóval a terv kb. ez volt. Ez durván 1,5 hétig tartott volna, amit szinte biztos, hogy nem bírtunk volna ki ébren :(

Jött egy lehetőség és igen, gyengék voltunk, a könnyebb utat választottuk. :)

Ami pedig azt illeti, hogy sokan elfordulnak a játéktól...: A Heroes játékosai 90%-a újra fog regisztrálni, a MU játékosai 90%-a újra fog regisztrálni, a többi szöviben lévő játékos ha nem regisztrál be, akkor nem a ZE miatt nem teszik, tehát vesztett a játék max. pár hisztis embert, aki véleményem szerint csupán erre az indokra várt, hogy törölhesse magát a játékból!

Nem kell a reply, valszeg nem is fogom olvasni őket, szóval legyetek jók, legyen az s1 tanulság minden vezető és játékos számára, hogy ilyen ne fordulhasson elő újra a jövőben!

Üdv,
Kisbér

nEjmEd · http://pixilation.blog.hu 2010.02.10. 22:43:46

"Amúgy nem nagy képűségből, de véleményem szerint a Heroes-t el tudtuk volna intézni a Fezsolti nélkül is.
Feltéve persze, ha a MU nem szól bele a játékba."

Az a baj Kisbér, hogy mikor közted és a MU között kellett választani, akkor nem véletlenül őket választottam. És annyira azért nem is kell nagyképűnek lenned, hogy azt hidd, hogy annyira könnyű dolgotok lett volna velünk trücközés nélkül.:)

X-compot 2010.02.10. 22:58:49

csak 1 kis aproság..

"778 játékos volt aktív az elmúlt 7 napban"
"A pontszám alapján számított effektív userszám 1377 fő."
"a 10 fő alatti szövi... a Zandagort Egyháza"

azért azon gongolkozzatok el , hogy 9en voltunk 1300++ ember ellen..
Bármennyire is utáltok minket, és nemragozom minek tartotok minket, még 1%a sem vagyunk a teljes létszámnak mégis képesek voltunk arra, hogy a játékot "megnyerjük" függetlenül az eszközöktöl.

Norris74 2010.02.11. 00:40:35

Ha már emlegettettünk:

"A Ligával is ez volt, X-compot mintha elvett volna tőlük 1-2 bolygót, amire csak kompromisszum és megalázkodás nélküli, agresszív és fenyegető választ kaptunk a diplomatájuktól."

Érdekes interpretációja annak, hogy kétszer nulláztátok le a Ligát majdnem teljesen és külön édes ahogy elbagatellizálod...az az 1-2 bolygó könnyedén volt vagy 10 vagy talán több is. Először nem szóltunk...másodszor pedig mit kellett volna mondani egy olyan szövetségnek, amely:
1. A Liga totális ideológiai ellentéte volt, azaz potenciális ellenség.
2. Kétszer vert már le minket mindenféle előzetes figyelmeztetés, vagy csak akár kapcsolat nélkül is.
Ezek után mit vártatok? Szerelmes levelet? :)

"Erre a szövetségük teljes blokkolásával válaszoltunk. Mint később kiderült, a Heroes támogatta őket, amit egy újabb szembeköpésnek éltünk meg. :("

A Heroes jóval később támogatott csak minket - kb másfél hónap ZE blokád után - és a támogatásuk bár igen hasznos volt, mégsem volt annyira jelentős, mint amennyit tulajdonítotok neki. Ezt Liet is megerősítheti, ugyanis csak pár nappal vitte előbbre a projektet, amin dolgoztunk.

"Szerencsére Liet nagyon gyorsan levette a tárgyalásokról Norris-t, így végre értelmesen lehetett tárgyalni a két szövetség jövőjéről. :)"

Haha. :) Liet nem vett le semmiről sem. Egyszerűen eljátszottuk veletek a ősi "jó zsaru, rossz zsaru" trükköt. Engem utálhattatok, így Liettel már lehetett más hangnemben tárgyalni. :) Bár amiket mesélt a veletek való tárgyalások stílusáról és hangneméről, az is megérne egy misét. Nem rólad, Kisbér...rólad relatíve jókat mondott. Mezfinről főleg.

"A hajógyártásunk akkor olyan mértékű volt, hogy simán tudtuk volna tartani Liet bolygóját...."

Állítod te. :) Ehhez képest még a saját bolygóitokat sem tudtátok megvédeni a saját blokádotok alatt. Nem egy este szedtünk el tőletek zsíros bolygókat még a blokád ellenére is. Na persze ezt én sem reklámoznám.

"nem az volt a célunk, hogy napi 24-ben hajókat toljunk Liet fölé, ezért pár héttel a vége előtt MNT-t kötöttünk. "

Persze, amikor láttátok, hogy nem tudtok velünk mint kezdeni, és hosszú távon ti jöttök ki rosszabbul a szituból, akkor jött a tűzszünet és az MNT. :) Pont úgy, ahogy korábban megjósoltam.

A többihez nem tudok hozzászólni, mert azt már nem figyeltem annyira. Csak az utolsó csatát, amelyben tényleg bemákoltatok, és a kezdéssel valóban lecsaptátok az úgy-ahogy egyesített haderőt. :)

Egyébként egy olyan galaxisban, amelyben Zandagort a főellenség egy olyan szövetséggel, amelynek Zandagort Egyháza a neve, meglep benneteket, hogy ferde szemmel nézett rátok mindenki?
Csak azt sajnálom, hogy a Heroes nem vont be bennünket a terveibe veletek kapcsolatban, vagyis már túl későn, mert ha korábban történik, mondjuk még akkor, amikor sikerült az R1Q-t "rátok uszítanom" - béke poraikra - akkor nem lett volna ilyen könnyű dolgotok.

Spiritmonger 2010.02.11. 00:43:19

ebből az egészből számomra a harcrendszer kiforratlansága jött le, az, hogy a kezdeményezésnek ekkora szerepe van, azon belül a szerencsének, ezzel kellene valamit csinálni, például a kezdeményezést kiiktatni

egyébként kisbéréknek volt egy tletük, megvalósították, gratula érte, legközelebb azonban jobban figyelünk rájuk

Zandagort egy rajongója 2010.02.11. 01:56:45

Sziasztok!

Kisbér hozzád intéznék néhány gondolatot:
Amit tettél elég durva és unfair dolog volt (amivel nyilván mind egyetértünk) és ezt akárhogyan is tálalod
és akármilyen csomagolásban adod el akkor is az marad.Én elhiszem, hogy megvolt rá az indokod, nekem is van
minden tettemre magyarázat viszont ha megtudok magyarázni egy rossz döntést attól még az nem válik jóvá.
Tudod van egy határ amit ha átlépsz már nincs visszaút.Ott ellehet dönteni,hogy egy adott
döntést meghozol-e vagy sem.Van aki a becsület és a tisztesség elé helyezi a saját érdekeit.Ez szíve joga.
Te döntöttél és a sok mellébeszélés és mentegetőzés helyett viseld büszkén a következményeit a döntésednek
(a magyarázkodástól maximum csak a te lekiismereted lesz könnyebb).
A másik pedig az, hogy mindent úgyálítasz be mintha a Heroes hibája volna,pedig ha jólemlékszem ők egyszer sem
loptak a játék során.A sérelmeket amik pedig részükről értek azokat illett volna velük rendezni.
Többször is említetted (kicsit sem nagyképűen),hogy nélkületek nem lett volna "ennyire izgamas" a vége.
Hát megnyuktatásul közlöm veled, hogy cucu biztosan gondoskodott volna(és gondoskodott is) az izgalmakról és ha
ti nem kakaskodtok a végén a kisebb játékosok is tudák volna élvezni a finálét, de így sajnos közösbe kellett a
legtöbbnek adnia szinte mindenét.:(

Mindemellett azthiszem egy roppant változatos fordulón vagyunk túl.:)
Mindenki tanult valami újat és azthiszem az Egyház már utólag bánja a tettét.Én személyszerint nemharagszom rájuk
és korábban sem volt velük bajom, csak ez az utolsó
húzásuk döbbentett meg egy kicsit.Remélem tanultak a hibájukból és több ilyen eset nemlesz a jövőben.

X-compot:
"azért azon gongolkozzatok el , hogy 9en voltunk 1300++ ember ellen..
Bármennyire is utáltok minket, és nemragozom minek tartotok minket, még 1%a sem vagyunk a teljes létszámnak mégis képesek voltunk arra, hogy a játékot "megnyerjük" függetlenül az eszközöktöl."
A kémeiteket nemszámoltad bele, amivel már bőven túlszárnyaljátok az 1%-ot.:)

Sok sikert mindenkinek a következő fordulóhoz!
zandagort egy rajongója

kisPocok 2010.02.11. 10:22:22

@Kisbér: .HKP - 27m + . dO_ob - 44m + .homless - 8m

Ez összesen 79M flotta, megmaradt kb 5-6 és máris 80-90M között jártam.

"A büszke 44M flottámmal". Addig minden hajóm egyben volt, akkor bontottam csak mikor éppen titeket ütöttelek... (ekkor vettétek el a hajóimat és sok másét is) Igen, több nagy flottátok volt egyben mint nekünk, vagy másoknak, ez csak azt jelzi, hogy jól kitervelt akció volt (elismerésem előtte, addig míg normál keretek között akartatok támadni), ami úgyszintén ellentétes azzal amit - mint utólag beigazolódott - hazudtál.

Meg "ha az MU nem szól bele". De beleszól, mert kölcsönösen támogatjuk egymást. És azért mert Nektek egyben volt 90M flottátok, hidd el 1 napon belül összeszedtük volna a többszörösét. Nejmed gyakorlatilag 3 órányira volt tőlem, nem kis sereggel. Nem firtatom tovább, csak nem minden úgy van ahogy Te elgondolod, ugyanis ott az emberi tényező...

"nem kell a reply, mert úgysem olvasom" Ezzel pedig belátod, hogy nem tudsz a továbbiakban érvelni és ismét a könnyebbik utat választod.

Érdekes, hogy mindenki, még Zandagort követői is ellenséges* hangnemben válaszolt kisbér összefoglalójára.

* Ellenfél, nem ellenség, értsétek jól! Bocs, hétfő van...

No összefoglalva: picit rossz lett a szerver vége, kövi fordulóban majd összehoztok/hozunk egy jobb eredményt. Annyit kérnék minden játékostól, hogy ezentúl normál hangvételű (no troll) levelezést folytassunk a szövik/emberek között, még akkor is, ha éppen háborús tevékenység folyik. Ettől tuti jobb lenne a kedve mindenkinek! :)

Üdv,
kisPocok

Viszlát FreddyD! 2010.02.11. 10:38:45

engem szinte nem is érintett ez a dolog annyi hogy talán pár k hajót adtam be a tgf flottájábaén igazábol a széleken voltam igy én zanda ellen harcoltam de azt nemértem hogy leszedtem 4 db 8.7 millás flottát a fö hajógyártó bolygóm közeléböl ... maradt 1 ami éppen beosont és leverte a 30m es flottámat és csataszimuztam 4 kör alatt nyertem volna.! ugye az ütemezett szállitás mint késsöbb észrevettem az ment tovább a bolygók eltünése után is. nagyon sok bug volt a játékba mivel én a térképen azt láttam hogy eltünik egy zanda flotta jött a levél hogy nyertem szinte karcolás nélkül és megjelenik másik 2 darab ugyanolyan flotta:( nemtudtam hogy miaz de 2 kör alatt eltünt a flottám és azt nagyon nehezen ámbár lehet hogy az 50 akna egyszerre talált
amit nem hiszek el hogy miért pont nálam de végülis nekem jó játékom volt és maradt 100k hajóm is.

korábban shoxx néven voltam a MU ban és megkell mondjam nagyon szemetek voltak 100k fát annyira nehézkesen adtak hogy az csak na mikor kiléptem akkor alapitottam szövit hivtam pár havert de aztán harcimezöbe kerültem ls átléptem a régi szövimbe a tejútba ekkor egy-két barátomat bedarálták sajnálom öket mert 1 hónap nagyon kemény munkájuk volt benne mivel ök saját anyagból huztak fel 3-5 bolygót... nekem ekkor 9 bolygóm volt és ebböl 1 jó 3 darab meg akkoriban jónak számitott 10 -20k termeléssel... és volt egy nagyobb flottám a föbolygómnál de hátbaszúrt az a ... bonaparte elvette a föbolygómat és hetekig semmit sem csináltam csak tippeket adtam majd szoltam pár fejesnek (ice cool,patientia...) és ice cool ugrott is egyböl amikor volt rá lehetöség elfoglalta én késöbb szerettem volna visszakapni de rájöttem hogy az enyém már jobb(lekémleltem) zeusz tól kaptam segitséget akkor neki a termelése a galaxist verdeste
gondolom megsajnált. majd msn en wraith-al beszéltem és kérdezte hogy nem e akarok a tgf-be menni mondtam ha bevesznek akkor igen. be is vettek wraith felelt értem 2 nap alatt elértem zeusz segitségével a 200m pontot majd kértem pár nemezist kaptam 10-20 nemesis nagyon örültem hogy végre van védelmem stb. muflonnal nagyon összebarátkoztam és onnantól kezdve felhúzott és nagyon sokat segitett nekem mindenben . elértem a két milliárd pontot ekkorra már több barátom is volt pl 31 csaba aki jobb állást kapott ezért abbahagyta és kondánénak és nekem adta a bolygóit én elkértem töle a jelszavát mert nemvolt fent amikor én és kondáné megis adta 2 napon belül majd elosztottam a bolygóit flottáit ekkorra már 3-4 milliárd pontom volt beindult a hajógyártásom majd minden termelést átvezettem 1 bolygóra (amikor jött az ütemezett szállitás) és nagy termelésem lett és ekkor muflon bolygói megépültek majd énis húztam ilyen bolygókat mint pl: 1m üveg/kör 100k müanyag /kör(késöbb 10 ilyen bolygóm volt)
3m titán/kör ekkorra már nagyon erös voltam és mindent egy bolygóra küldtem ami utoljára esett el. nagyon nagy termelésem volt 32db fullos bolygóval a 35 böl és mivel nemvoltam 4 napig nagyon nagy anyag készletem lett pl: 500m müanyag,3milliárd titán 29 milliárd kö és fa...
és több bolygót huztam fel és ekkor már a zandagort érkezése elötti hét volt amikorra készlett a hajógyáras bolygóm 25 ezer gyárral 1000 nemesis, és mellette vígan ment 20 ezer másmilyen gyár nagyon sok hajót termeltem az utolsó hétre és igyekeztem 3-4 helyet bevédeni de nemkellett volna... akkor még nemtudtam hogy megmarad az ütemezett szállitás... azért lettem ennyire erös mert több toplistásnak a föbolygóját lemásoltam mint ricsi birodalma fullos B bolygó... nekem jó volt a játék leszámitva ahogy elestek a flottáim:@ ez volt az én kis történetem
sok sikert kivánok mindenkinek az s2-re én csak kipróbálni jövök. és ha tetszik akkor maradok(de amiket hallottam hogyha az ökót kiirtom akkor a bolygó nem termel... sztem hülyeség és én biztos nem jövök akkor még kipróbálni sem
nekem az ökóhekk nagyon bejött ...

Sequoyah 2010.02.11. 11:52:18

Nem ítélkezek, hogy jó vagy rossz amit csináltatok a végén, színesebbé tette a játékot. De két dolog:

"Ez a galaxis és a szövetségek egyszerűen nem érdemelték meg, hogy győzelmet arathassanak Zandagort felett. "
Kik vagytok ti, hogy eldöntsétek, ki érdemli meg? Milyen mérce alapján nem érdemeltük meg?

"A Zandagort Egyháza szövetséget a galaxis gonosztevőinek állították be, de lényegében az Egyház is csupán sodródott az árral... Nem így képzeltük a végjátékot. A galaxis meghatározó szövetségeinek vezetői döntésükkel sodorták a galaxist a pusztulásba."
-Ezzel magatokat mentegetitek? Ha ti is a játék hivatalos célját támogatjátok, de legalábbis nem fordultok az emberiség ellen, nyerünk. Ennyi. Szóval egy szót sem szólhattok, ha valaki azt mondja, miattatok nem sikerült.

Onyx 2010.02.11. 13:02:48

Oda ne rohanjak! Nem volt bajotok senkivel sem és nem tettétek tönkre senki játékát sem, ha szerintetek nem érdemelte meg.
Ugyan nem tudok sokat a Galaktikus Köztársaság költözés előtti történetéről, de a hozzám eljutott hírekből világosan kiderült, hogy ti egy akkoriban törpe és alakuló szövetség játékát tettétek volna tönkre. Amikor rákérdeztek nálatok, hogy mi az ok vagy indok ti "elegánsan" és nagyképűen annyit válaszoltatok, hogy semmi különös csupán az, hogy megtehetitek.
Ezért kellett költözniük és egy tőletek távoli helyen újra kezdeni az egész játékukat.
Szóval ne mesélj arról, hogy ti milyen becsületes játékosok vagytok, meg nem érdemlitek meg a sok anyázást. Esélyetek sincs, hogy bárki is bevegye a ti csupán áldozatok vagytok dumát.
Ha meg annyira nagy játékosok vagytok, mint állítjátok magatokról, akkor nem kellett volna az árral sodródnotok, simán szembe mehettetek volna vele.

Jadesárkány2 2010.02.11. 14:03:55

Még szerencse, hogy itt is előkerült a főgonosz, ugye, shoxx-plazma-csaba???
Kisbér én aznap tudtam meg hogy mi a kutatás átadásának a feltétele, mikor a pontokat elkezdtem reklamálni. És amúgy miért volt a Heroes mellett célpont az MU is? Különben a "gonosz áruló Mordor", aki többször "szemenköpött" benneteket, mikor kiléptetek, határozottan elzárkózott az űrbe fojtásotok elől, pedig én szorgalmaztam a dolgot. Ja! A "béna" magánuniverzum zandaherceg ellen készült. Ti orvul megtámadtatok. S az utolsó pillanatban, gondolom, Lieték éppen szorították a mogyoróitokat, de ez már a ti bajotok, volt terv a békére. Ennek alapja, hogy a "lekezelő modorú" Jadesárkány lépjen ki az MU-ból.... Nohát, nohát..... Mintha a dolgok nem úgy történtek volna, ahogyan azt Kisbér apó látta. Legyőztetek minket és a Heroes-t is. Gratulálok. De a győztes oldalról miért fikázol tovább? Vagy meg akarod magyarázni? Amit magyarázni kell, az régen rossz. És tényleg lekezelő voltam Bagollyal, mint most, veled. DE van vezető, diplomata, vagy akárki, akivel még ilyen voltam???

Danka33 2010.02.11. 14:30:17

Na, itt legyen vége! Senkinek semmi joga senkit anyázni! Se az egyháznak, se a galaxis többi szövetségének! Egy dologban igaza van az Egyháznak. Nem ők voltak azok, akik megsemmisítették a galaxist. A többi szövetség legalább annyira hibás, mint ők, ha nem jobban. Jobban kellett volna kommunikálni, flottaösszevonásokat időben kellett volna véghezvinni. Egyébként is, jelezném mindenkinek, aki még mindig egymásra mutogat: VÉGE VAN! Ez csak egy játék emberek! Miért kell kiborulni azon, hogy valaki ilyen meg olyan taktikát használ? Háborúban és szerelemben bizony mindent szabad...

-Teuton- · http://kepfeltoltes.hu/view/100628/100x100falloutav-ch_www.kepfeltoltes.hu_.jpg 2010.02.11. 14:45:42

hallod e nagyon is tudtuk mi van "az egyesített" Ze flottában hála feri apunak.
jah kisbér ha lettem volna olyan forrófejű hogy egyből nekiindítok mindent bagoly flottájának 99%-a nem lenne.és nem csak nemesisem volt. egyéb más elég sok.nem 100millányi raptor stb. de bedarálhattam volna.sajna már mindegy.compot te meg nem mond hogy 9-en az 1300 ellen vedd figyelembe hogy itt alig 2-300 aktív játékos van akinek 1-nél több bolygója van. jah és még 1 egész klántól is elcsórtátok a flottákat, ergo az nem 9 embernyi flotta volt.

Kispocok az az egyesítés megtörtént amit leírtam csak sajnos elfelejtettem a zanda 8,7-es flottáit. mivel kértem az esti navigálást vegye át vki ami nem történt meg bedarálták.

meg még 1-2 dolog nem mindig volt azalatt a 300kc alatt nagy flotta. egyszer bezúztam 1k fulgurral és semmi. bagoly szépen elvágta a déli utánpótlást.
ha a főbolygómra fél órával előbb ért volna oda a flotta vagy Dracot nem foglalják el kifingattuk volna az éjjeli madarat.
addig is örüljenek a kis fasznyalók akik mindent hárítanak mert "szembeköpik" és stb.
annyi becsületetek van mint 1 kőnek.

jah ez 1 játék ami több mint fél évig tartott amit ők szétbasztak vagy nincs igazam?
ha annyira élvezik hogy más munkályát basszák szét akkor menjem a tanára vagy a főnöke elé.

Ricsi121 · http://tavimutymuty.blog.hu 2010.02.11. 14:46:12

Az igazság, mint mindig, most is valahol félúton van...
Nem lehet megmondani, hogy kinek volt/van igaza.
És én ide mást nem is írok.

ernobius 2010.02.11. 15:28:03

Ez van, amit a Heroes (ill. többi szövi) csinál, az köcsög, szemét arculköpés, de amit a ZE csinál, az csak játék, vicc, azért, hogy érdekesebb legyen a játék.
Hálistennek a ZE a nagyképű játékosoknak igazságot szolgáltatott, köszönöm nekik, hogy engem is megtanítottak tisztelni (hogy mit, azt nem tudom).
A ,,nagy ország" mottójára: God bless ZE!

parus_z 2010.02.11. 15:33:35

"s1 szerver: ahogy Kisbér látta

Álljon itt egy történet azok kedvéért, akik képesek túllépni saját önző és öntelt gondolkodásukon, és képesek megérteni a másik oldal mondandóját is. "

csak éppen te nem tudsz túllépni saját önző és öntelt gondolkodásmódodon! és csak éppen te nem érted meg senki más mondandóját!

ha már szóba került akkor: ki látja rosszul a dolgot? 1300 ember vagy 9. nemhiba ment neked a sokk "anyázós" levél, és még ezután sem sikerült megkérdőjelezni valamit? győzött a többség és a logika ez ellen pedig semmilyen kifacsart nézőpont nem segít már

ernobius 2010.02.11. 15:37:53

Neeeem, Kisbér látja helyesen, ezt ő nagyon jól tudja :)
Amúgy Kisbér, szerinted Fezsolti és egyéb ínyencségek után még merd a flottád valakinek a kezébe adni, összevonásra... Legalább az olyasmit, amit ti lőttetek el, közvetve v közvetlenül, azt ne ródd fel.

Amúgy érdekes ötlet lenne, meg minden, de ilyen téttel... Mégegyszer köszönjük,
az (mára kihalt) emberiség

Zandagort egy rajongója 2010.02.11. 16:01:02

ernobius=kisbér?
esetleg mezfin vagy kompót?
(csak ha még valakinek nemtiszta)

ja és én a játék egy rajongója vagyok és semmi közöm a ZE-hez, nemvolt eddig velük bajom csak nemtetszett amit tettek ennyi...

nEjmEd · http://pixilation.blog.hu 2010.02.11. 16:06:00

ernobius, az ernobius:)
Ex IR-es, majd a Szakadár Szövetség tagja, végül Heroes törzstag. Kihagytam valamit, ernobius? :)

-Teuton- · http://kepfeltoltes.hu/view/100628/100x100falloutav-ch_www.kepfeltoltes.hu_.jpg 2010.02.11. 17:13:09

nejmed abszolút semmit.

no én meg azt elmondanám a szempontokból.
akár tetszik akár nem mindkét félnek van igaza.
sajna ez így van.DE ez nem ok a csalásra stb.

verik a mellüket hogy 9-en elvertek mindenkit de hogy?
elcsórták 1 klán főerejét hátbatámadnak másokat a legvégén.ha szemtől szembe került volna bagoly és az általam összehozott majdnem 100millás flotta akkor vesztettem volna de bagoly is elvesztett volna annyi hajót ami egyből bedarálhatóvá vált volna.
ernobius amit a ZE csinált ez nem vicc minden kis dolgot "arculköpésnek vesznek" hú most be kell zúzni.ez már bocs ez cigány gondolkodásmód ez pl. beszótá? leköpté? oszt agyonvered az illetőt.

addig is a ZE-nek üzenem: ha szembe kerülök majd velük "mosolyogj és várd a villánást".
ez az én mottóm és majd megtudják mért de nem biztos hogy vicces lesz

Kisbér 2010.02.11. 19:15:22

Szeretnék még 1 dolgot mondani, amit szerintem félreértettetek (vagy én nem fogalmaztam meg rendesen).

A ZE abban a pillanatban tudta, hogy nem lesz túl népszerű, amint döntöttünk arról, hogy a végjátékban nem az emberiség mellé állunk.
Az most kvázi lényegtelen, hogy miért jutottunk erre a döntésre, a lényeg, hogy megtettük és a győzelem (jobban mondva Zandagort győzelme) érdekében MINDEN (akár erkölcsileg megkérdőjelezhető) lehetőséget megragadtunk és éltünk vele.

Lehetőségek alatt értem az árulást, kémkedést, flotta"lopást", hazugságot, emberek becsapását, stb, stb.

A lényeg, hogy természetesen nem az volt a célom ezzel a levéllel, hogy tisztázzam a döntéseinket, és felmentessem magunkat a tetteinkért, pusztán leírtam amit gondoltam, amit mások talán másként látnak.

Amúgy érdekes módon Mordorral, Liet-el, Caveman-el, stb. normális módon meg tudtam beszélni a dolgokat :)

Ezek szerint vannak emberek, akiket ez mélyebben érintett, akiktől ezúton is elnézést kérek!

S2-n pedig mindenkinek sok sikert kívánok!

ernobius 2010.02.11. 19:39:51

Egy röpke Stargate tagságot hagytál csak ki Nejmed :)

Amúgy ha nem volt tiszta valakinek, iróniával éltem, amikor Kisbér és kedves baráti társasága kedves tréfájáról beszéltem :) kinek nem esik jól egy rosszkor jövő hátbatámadás? Én megéltem, 2 bolygómat szabadították meg a falvak és városok terhétől, utána meg már a helyettesem volt kénytelen megbírkózni a problémákkal (és jól helytállt), én sajnos nem láthattam saját szememmel a ZE teljes ragyogását az emberiség nagyképüségének sötét egén (ami miatt természetesen meg KELL halni).
Már különösebben nem is zavar e az egész, csak olyan vicces, ahogy egyesek (na vajon kik) próbálják jónak beállítani azt, amiről még az agyhalott is tudja, hogy rossz. Elég röhejes Kisbér magyarázkodása, nem volt elég a tett? Ha szépen felvállalnák, hogy igen, Zandagort győzelmét akartuk, mert - valami őszintébb magyarázat, pl az is elég, h változást akartak - vállaljuk, hogy nem volt tiszta játék, akkor ezt még becsülni is tudnám. De azt magyarázni, hogy miért együnk szart...

Zandagort egy rajongója 2010.02.11. 19:59:30

:)
tényleg félreértettelek:)

SzekelyG 2010.02.11. 20:38:27

@Kisbér:

mondanám, hogy te értettél félre valamit, dehát pontosan tudod te is, és mindenki más is, hogy nem az a baj, hogy Z mellé áltatok a végén, hanem az, hogy egy szarházi vagy.
Különben ilyeneket le sem írnál.

Jadesárkány2 2010.02.12. 11:12:52

Nem logoltam Mezfinnel az utsó MSN-beszélgetést, de valahogy így zajlott:
- Én nem akarok háborút veletek. Ti nem hagytatok más választást.
- Tégy belátásod szerint.
- Azt ugye tudod, hogy ezzel a döntésetekkel tönkreteszitek a játékot?
- Jó eséllyel.
- Ugye nem bánod, ha ezek után nem kommunikálok veled többet?
- Tégy úgy.

Nos, az s1-et sikerült kivégezni. Érjétek már be ennyivel!!! Fiúk! Azt ugye tudjátok, hogy aki ide ír, az a játék koporsójába üt szögeket? Én kettőt beleütöttem. Köszi, de elég volt. Nekem kellene s2, s3, s4...... Ez már nem segít azon hogy a játékban elbuktunk. De ÁRT MAGÁNAK A JÁTÉKNAK.

VeGa74 2010.02.12. 13:50:16

Pár szót én is hozzászólnék. Na nem azért, hogy újabb szegeket verjek a játék koporsójába. De talán kihúzhatok párat:)
Amikor csatlakoztam a játékhoz nem volt egyetlen ismerősöm se a társaságból, így nem hiszem, hogy különösebben elfogultnak számítanék. Az is igaz, hogy az események jelentős részét a Heroes oldaláról volt szerencsém megélni.
Minden játékban vannak és lesznek olyanok akik megpróbálják maximálisan kihasználni a játékkeretek adta maximális lehetőségeket. Bár én is erre törekszem, vannak olyan eszközök amelyeket nem alkalmaznék mert nem veszi be a gyomrom. Az, hogy 200millás flottát el lehet nyúlni egyik szöviből a másikba azt nem tartom sem ésszerűnek sem etikusnak.
De nem biztos, célravezető most őket okolni érte. Ki kellene inkább gondolni, hogy lehet ezt kiküszöbölni! Ezzel is fejlesztve a játékot.
Még egy dolog: az életben is úgy van ahogy itt történt.. Néhány okos, de lelketlen ember ármánykodással, számítással és félrevezetéssel tönkre tudja tenni egész népcsoportok vagy országok életét. És lehet, hogy még élvezik is!
Szokjatok hozzá! :)

Sajnálom, hogy a játék végén nem voltam elég aktív és így a flottám jelentős része bagoly flottáját erősítette végül, de ez is benne van a pakliban..

Patientia 2010.02.12. 21:28:08

1/ A pontozással kellene kezdeni, a játékosok pontértékét igazságtalanul tükrözi a rendszer, lehet valaki kitűnő játékos, ha a főnöke elszedi a flottáját, a pontjain nem látszik meg. A pontozásban a legyártott hajóknak, megtermelt anyagoknak kellene tükröződni. Akkor a közösbe, vagy másnak átadott , de megtermelt anyag a helyén mutatkozna. Könnyű úgy topjátékosnak lenni, hogy másoktól kapott bolygókkal, hajókkal, anyagokkal villogunk... és a top 10-20-ból igencsak kevesen voltunk, akik többet adtunk, mint kaptunk...
Visszatérve: ha a legyártott hajókat jegyzi, és személy szerint azonosítja a rendszer, és a közösbe tett hajókból álló flotta veszteségeit betétarányosan visszaosztja a programm, egyszerűen vissza is lehet hivni a hajókat a közösből, és lopás ellen egy, az előbbiekben javasolt 24-vagy 48 órás moratóriummal jól lehet védekezni. A közös bolygón, beadott anyagból készült hajók persze játékosfüggetlen, közös tulajdonú céghajók lehetnének.
2/ Lehet szidni, hordani az Egyház tagjait, csak azt nem lehet mondani, hogy jobban játszottatok volna náluk.
Most nem Pali bácsi pénze állt mögöttük, mégis havert, játékostársat nem kímélve, de megvalósították , amit kiterveltek. Nem kétséges, a "szerencse?!" és Fezsolti segítségével, de "Ha... ' , és egyéb feltételek nélkül, számolva, tervezve, és, bár tévesen túlbecsültem őket, mikor azt hittem, hogy az egészet megtervezték, le a kalappal előttük.
Nem kedvelem őket, de a tudásukat, játékokhoz való eszüket tisztelem, valamint azt, hogy van vér a pucájukban ilyent egyáltalán kitervelni, és véghez is vinni..., amikor eldöntötték, mit csinálnak, ők is a fél éves munkájukat tették fel...
Vérprofik ők "Nyolcan" (+1), ahogy Mirigyék mondanák,
kár, hogy a negatív szerepet játszókat sem itt, sem az életben nem tudják tisztelni, lett légyen bár kiemelkedő a teljesítményük... több tiszteletet, uraim...
3/ Azt nagyon sajnálom viszont, hogy egy baráti - ismerősi kör évődésének áldozata lett egy egész szerver játékosainak túlnyomó része, akik elhitték, hogy ez a játék majd arról szól, amire hirdették. Tudom, nem illik, hogy magammal példálózzak, de jómagam így gondoltam, nem is akartam a jól kivehető baráti el/leszámolásba keveredni, a zandaharcra koncentráltam, és jónéhány ki nem aludt éjszaka után, midőn Északot és Nyugatot megvédtem, flottáimat minden ellenérzés nélkül adtam át a TGF-nek, az utolsó szálig, szövetségem flottája zömével, hogy hatékonyan tudjon a Zandával harcolni. Ez /is/ volt abban a flottában, amit a ZE megsemmisített... Innentől már nem érdekelt a játék, elosztottam bolygóimat - minő érdekesség, most már lehetett az utolsót is elajándékozni... azóta csak kíváncsiságból, és tanulni jövök vissza... a kudarcból többet tanul az ember... (Ennyi psyches sérült, beteg emberre, mint akik itt kompenzálnak, még egyszer ennyi időt, és türelmet nem engedhetek meg magamnak különben sem... )
4/ Az "összefogás"ról még egyet: nem volt olyan tapasztalt ember, aki valamelyest ismerte volna a játékot, és időben jelezte volna a szöviknek, hogy emberek, ezt, vagy azt csináljátok, aki csak valami minimális utmutatást adott volna a jórészt tapasztalatlan, az ismeretlennel szembenálló társaságoknak. Hiába kérdeztem pl a TGF-től, hogy mit terveztek, mit csináljunk, ők sem tudták. Azt sem tudtuk, kis, nagy, mennyi flotta jön, hogyan, honnan, mit gyártsunk, mit ne... összevonjunk, csoportosítsunk, vagy ellenkezőleg... Rögtönözni lehetett csak, és akkor már mindenki csak magára volt utalva, és a döglődő szerveren 16 órába telt, amit egy-két óra alatt lehetett volna megcsinálni naponta... hát ebből is elég volt... ágyban, párnák közt , koitusszal, nem monitor előtt ictussal szeretném végezni.
Számomra, és sokunk számára csak az volt, ember, és zanda, és habozás nélkül nyujtottunk kezet annak, akit utáltunk, vagy akivel egymás torkát szorongattuk, adtuk össze, amink van... végül is csak a játék lumpenjei , akit amugy is utált mindenki, "csatlakoztak" Mezfinékhez... Nem nyerte el tetszésem, hogy olyanokat is lecsaptak, akik még csak ki sem próbálhatták azt, amit nagy keservesen kiszámoltak, de hát az ő játékukat is meg lehet érteni. Remélem, hiánytalanul kiállnak a következő fordulóra is, és bizonyítják kivételes képességeiket ott is.
Kívánok mindenkinek jó, ennél legalábbis jobb játékot a következő szerveren. Remélem, cucu meggondolja magát, és a játék infrastrukturáját javitja majd, ahelyett, hogy fékeket rakna a játékba /ez is egy dolog, ami miatt már nem érdekel az s2... ha sok a baleset, nem az utat szélesitjük, inkább a sebességet korlátozzuk.../ Üdv mindenkinek: patientia

wowerman 2010.02.13. 02:52:25

na jó, had szűrjem le a lényeget... szóval a többszáz játékos azért vesztett mert pár kisgyerek (vagy hasonló lelkületű ember) megsértődött pár más kisgyerekre a korábbi szövetségben??? Most komolyan... Ha ez tényleg csak "egy játék", akkor nektek miért is kellett kiszúrni mindenki mással? Meg ha csak játék, miért kellett megsértődni a Heroes-ra és a többire? Számomra már az undorító volt hogy valaki Zandagort-ot támogatja, meg hogy beleviszi a vallást a kommentekbe, és úgy beszél mintha a játékban élne (mikor ez csak egy játék, ugye?)... hát ezek után nem csak undorító de hányok is az ilyen emberektől. Talán játssz kevesebbet és tarts kapcsolatot élő emberekkel, velük nem csinálhatod meg ugyanezt. Az ilyen emberek miatt tart itt ez a nép ahol tart...

wowerman 2010.02.13. 02:53:30

inkább megyek Travianozni, még ott is normálisabbak FFS

wowerman 2010.02.13. 03:06:44

"Az önnön érdekek árnyékából nem tudtak kilépni, csak akkor, amikor már kvázi mindegy volt"
Ti nem VÉGIG az önnön érdekek által irányítva játszottatok? basszus ekkora idiótákat...

Danka33 2010.02.13. 08:55:02

@wowerman: Nincs igazad. Ha ez tényleg csak egy játék, akkor viseld el, hogy TE is lehetsz vesztes! Csak egy játék ember!
Menj csak travianozni, az a neked való...

Danka33 2010.02.13. 08:55:53

Esetleg még ajánlhatom a teveneveldét, nem fognak benne kiszúrni veled, ezt garantálhatom.

ernobius 2010.02.13. 10:25:47

Azért warormannak igaza van abban, hogy a kettős mérce végig jelen van. Patientia, mint említettem, én is tudnám valamilyen szinten tisztelni ZE-ket a ,,heccért", ha idővel is, de csak akkor, ha emelt fővel vállalnák a tettüket. Sőt, emelt fő sem kell, csak ne próbálnák beetetni az emberekkel a dolgok ellenkezőjét.

De mostmár tényleg abba kéne ezt hagynom, igazából eléggé hidegen hagy, csak danka és wowerman kommentjei kívánták a választ :P

ernobius 2010.02.13. 10:27:05

@ernobius: hoppá, warormant írtam wower helyett... bocsi...

foxhawk 2010.02.13. 18:52:05

@KISBÉR te melyik játékkal játszottál?
Hiányos volt a történet sok ponton.
De a vége tetszett :)

Patientia 2010.02.14. 15:59:53

@ernobius: a tolerancia hiánya itt is uralkodik... Wowerman naiv gondolatát, és "ezért tart itt a nép" egyik végletét egyből , tolerancia nélkül lőtte teveneveldébe Danka... a másik végletből... azért, ha legalább egy esélyt adnának egymásnak, egy naivitást/hülyeséget el tudnánk nézni... sajnos némely pártpolitika átfertőzte a társadalom gondolkodását, ami régebben még megvolt, aggresszivitásra cserélték, főleg az anonimitás fedezete miatt, de anélkül is igen sokan...
Hiába olvasok egyre többet a Heroes-ZE el/leszámolás hiteles történetéről, hiába lóg ki mindkét oldalról egyre több lóláb, mint az általad/wowerman által feltárt is, a külső szemlélőnek megítélhetetlen.
A tettüket vállalták ugyan, csak az emelt fő nem az övék volt, a mienkét, akik csak játszani szerettünk volna, emelték magasba... csak a baj, hogy karón...
Én nem küldök senkit ide-oda játszani, az ajánlást magamnak megtartom, magam megyek... az ilyesmi, akár egy szavazás, nem ajánlás dolga kell legyen, hanem belső, magánügy.

SzekelyG 2010.02.14. 21:44:02

@wowerman:

nem erről van szó, és szerencsére nem több száz játékos vesztett, csak pár tucat.
Arra sokan készültek, hogy a ZE esetleg majd elkezd káoszt csinálni a vlgjátékban, de arra nem lehetett készülni, hogy csalni is fog.

Azért ami a végkátékot illeti, aki részt tudott venni benne, az részt vett, veszteni csak azok vesztettek, akik sok játékidőt, meg előfizetést pazaroltak arra, hogy legyen sok szar hajójuk és bolygójuk, amiket végül fezsolti egyszerűen ellopott.

MU-utazó 2010.02.17. 18:34:32

Elolvasva mindent úgy döntöttem,hogy a részletekre,a különböző személyes,és szövetségek közötti konfliktusokra nem reagálok.
Már csak azért sem,mert nagyjából a félidőben csatlakoztam,valamint mert nem igazán érdekel.
Engem a MU érdekelt.
Ezért a MU vezetés tagjaként úgy értékelném a dolgokat ahogy a MU-ból láttam.
A ZE könnyedén legyőzött minket.
Ez nagyon bosszant.Nem a vereség ténye miatt,mert sportolok,és van úgy hogy legyőznek.Inkább, mert már jóval a végjáték előtt sejteni lehetett hogy mire is készül az Egyház,és akkor sem mi,sem más szövetség nem tett ellene semmit.
Ugyanis mindenki konfliktuskerülő módon játszott/irányította a szövetségét,és ez lett az eredménye.
Mondhatjuk úgy is,hogy homokba dugta a fejét a társaság,és várta a jó szerencsét,valamint saját magát figyelte a ranglistán.
A mi legnagyobb hibánk az volt,hogy mikor még megfoghattuk volna őket,nem tettünk semmit.
Talán azért nem,mert akkor is meggyengültünk volna ha esetleg mi győzünk,és akkor jó eséllyel egy harmadik szövetség félgőzzel letol minket a térképről.
Mert valljuk be,erre lett volna jelentkező...
(De még mindig jobb lett volna úgy elbukni,mint a végén,mikor már inkább tűnt a háború agyaggalamb lövészetnek,mint csatának.)
Amikor pedig megindult az egyház,már nem bírtunk velük,és a taktikánk sem volt túl szerencsés.
A végén még egy utolsó kísérletet tettünk arra,hogy több top szövetség vezetőjét rávegyük az összefogásra,de nem láttunk erre túl nagy hajlandóságot részükről,és akkor már valóban nehezen koordinálhattunk volna egy össz-szövetségi támadást ellenük.
Akkor az egyház mellett ugyanis már Zandagort is a spájzban volt...
...és még valami aminek fontos szerepe volt a történtekben:A katonai erő mellett az Egyház jól bánt a szavakkal is,elhintette a kétség,vita,belső viszály magvait sok helyen,és ez is az ő malmukra hajtotta a vizet.
Szóval egy szó mint száz: lehet anyázni,lehet különböző vélt,vagy valós sérelmeket felhozni,de ha időben kezdtünk volna cselekedni,nem így alakultak volna dolgok.
Azt tanácsolom mindenkinek,hogy vonja le a megfelelő következtetéseket,és ennek tükrében folytassa a játékot!
süti beállítások módosítása