Egy massively multiplayer online stratégiai játék blogja a fejlesztés kezdetétől a játék indulásáig, és túl...

Utolsó kommentek

  • devDavid: Közérdekű közlemény #1 Készítettem egy kisebb adatbázis dump-ot, amivel könnyebb dolgozni (fejles... (2012.12.24. 14:11) Letölthető Zandagort
  • cu2: @devDavid: Lehet, hogy én voltam félreérthető, mert nem vettem rossz néven a(z egyébként jogos) kr... (2012.12.23. 17:42) Letölthető Zandagort
  • devDavid: @cu2: ne érts félre, nem kritizálni akarom, nagyon nagy dolog - szerintem - hogy egy ilyen projekt... (2012.12.23. 17:24) Letölthető Zandagort
  • Utolsó 20

Címkék

Diplomácia

2009.03.15. 01:09 cu2

UPDATE: semleges állapotban nincs automatikus támadás

Két szövetség, két játékos, vagy egy szövetség és egy játékos között négyféle státusz lehetséges:

  1. Semlegesség: Induláskor ez van minden fél között, ezért nincs jelezve külön sehol. Ha a két fél flottái összetalálkoznak, automatikus egymásra lőnek. Szabadon lehet támadni, fosztogatni, foglalni.
  2. Háború: Hadüzenet (egyoldalú) küldésével lehet háborúba lépni valakivel, és tűzszünet (kétoldalú) kötésével lehet visszatérni a semleges állapotba. Technikailag nincs eltérés a semlegességhez képest, vagyis ugyanúgy automatikusan lőnek egymásra a flották, és ugyanúgy bármit lehet csinálni. Csak a felek kinyilvánították egymás felé, hogy háborúban állnak egymással.
  3. Béke: Ha a két fél békeszerződést köt, akkor a flottáik maguktól nem támadják meg egymást, így nyugodtan repkedhetnek egymás területén és csatázni is tudnak közös ellenség ellen. Ha bármelyik oldalon bárki megszegi a szerződést a másik fél elleni támadással, fosztogatással vagy foglalással, arról mindkét oldalon értesülnek a diplomaták (vagyis a szövetségek alapítói és diplomáciai joggal rendelkező tagjai). Maga a szerződés ettől nem szűnik meg, azt valamelyik félnek explicite fel kell bontania.
  4. Meg nem támadás (MNT): Ha a két fél megnemtámadási egyezményt köt, akkor a békéhez hasonlóan a flottáik maguktól nem támadják meg egymást, viszont nincs is lehetőség aggresszióra. Vagyis amíg az egyezmény érvényben van, addig se támadni, se fosztogatni, se foglalni nem lehet. Az egyezmény egyoldalúan felbontható.

Státuszt változtatni vagy ajánlatot küldeni játékos esetén természetesen maga a játékos tud, szövetség esetén pedig a diplomaták. Ha valaki belép egy szövetségbe, akkor a korábban magánemberként kötött szerződései és státuszai megszűnnek. Aki szövetség tagja, arra a szövetség státusza érvényes.

Mivel a Galaxisban nincs központi államhatalom, a szerződéseket, ultimátumokat, megállapodásokat a feleknek kell egymással betartatniuk.

2 komment

Címkék: diplomácia szövetség

A bejegyzés trackback címe:

https://zandagort.blog.hu/api/trackback/id/tr561002762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

akos 999 2009.03.15. 14:29:34

Azt meg lehetne oldani, hogy szövin belül ne lehessen megtámadni egymást?
süti beállítások módosítása